11 Temmuz 2024 Perşembe

12 yabancılı düzen, ister istemez yerli transfer opsiyonlarını konuşturuyor


Okan Hoca'nın dünkü idman öncesinde basına yapmış olduğu transfer açıklamalarından bazı çıkarımlar yapalım. Sezon bittiğinde söylenen 3 mevki adına transferdi. Ben ise, sağ bek ve 8 numara için transfer yapılacağını, 10 numara transferinin ise Ziyech ayrılmadan mümkün olmadığını düşünüyorum demiştim. Yabancı bir 10 numara için diyelim hadi, belki bir yerli ihtimali doğar. Okan Hoca da, 2 tane yabancı almak istediklerini dile getirdi. O da sağ bek ve 8 numara olacak. Yabancı sayısı 12'ye düşerken, rahat hareket edebilme imkanınız elinizden alınıyor.

Sağ bek profili şu, 8 numara profili şu diye konuşmaya gerek yok. Bu konuların üzerinden çok geçtik. Net alternatifler bellidir diye düşünüyorum. Sağ bek için Doue, 8 numara için de illaki birileri vardır. Burada tek söyleyeceğim, sizi bekleten futbolcudan kaçarak uzaklaşmanız gerektiği. Diğer söyleyeceğim ise bazı basın mensuplarının oluşturmaya çalıştıkları algıya gelmemek. Yaz dönemine girerken, imkanlar şöyle, kampa transferler yetişecek diyenler, bugün sabırdan bahsediyor. Bu işin sabır tarafı yok. Geçmişte yaşananlar malum, doğal olarak taraftar da olacakları az çok biliyor.

Transfer konusuna dönersek, Okan Hoca'nın "bazı yerli opsiyonlara bakacağız" söylemi de önemli. Yabancı sayısının 12'e inmesi ister istemez yerli opsiyonları değerli kıldı. Bana sorarsanız, takımın çok fazla yerli transfere ihtiyacı yok. O noktada da takımdan ayrılacak olan isimler transferi şekillendirir. Kerem Aktürkoğlu'nun olası ayrılığından bahsederken, Oğuz Aydın'ı bekliyoruz. Bu dediğim olmazsa olmaz bir transfer. Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik ve Okay Yokuşlu gibi ihtimaller ise bana sorarsanız öncelik olmamalı.

Dubois'in ayrılığı halinde, Zeki Çelik yine de ihtimaldir ama maliyetli bir alternatif olur. 12 yabancı konusunda da, Dubois'in takımda kalma ihtimali düşük. Yusuf Yazıcı için ise mevkisiz desek de, oyun tarzı bizim forvet arkası kullanımına uygun. Yine de oradaki Mertens / Ziyech rotasyonu atlanmasın. Yunus Akgün'ü de yer yer forvetin arkası gibi kullanabiliyorsun. Yusuf Yazıcı da lüks bir alternatif olmaktan öteye geçmez yani. Okay Yokuşlu ise çok beğendiğim, hakkının yeterince teslim edilmediğini düşündüğüm yerlilerden. Orada da, Galatasaray'ın elindeki mevcut yerli orta saha rotasyonu karşımıza çıkacak. Okay Yokuşlu için gereklilik yok.

Bu arada, Okay Yokuşlu için konuşulan 1.5 - 2 milyon avro'luk bonservis bedelleri bedava. İhtiyaç olsa, en çok isteyeceğim yerlilerden olurdu. Berkan Kutlu, Kaan Ayhan gibi opsiyonların arasında, Okay Yokuşlu hiç elzem değil. Başka da akla gelen bir yerli yok. Ayrılıklar olacak ki, bazı yerliler gündem olsun. Ya da genç gurbetçilere odaklanıp, bu yönde yatırımlar yapılacak. O noktada da sezon içerisinde birçok ismi konuştuk ama gün sonunda transfer gelmedi. Bu süreç illa ki uzayacak. Hatta son gün "dakika" da sayacağız. Bunları yaşadık, yine yaşayacağız.

8 yorum:

  1. 8 ve 2 numara transferini hemen yapıp bekleme yapmak en doğrusu. Takımdan gidenlere göre de fırsatlar o zaman kovalanır. Ben Oğuz Aydın'ın her halükarda alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu kadar kaliteli, genç yerli bulmak zor. Barış Alper gibi fizikli ve kaliteli bir oyuncu.
    12 yabancı kuralı devam edecek mi etmeyecek mi gibi konuların hala konuşulması hakikaten bizim muz cumhuriyeti olduğumuzun ispatıdır! Temmuzun ortasına geldik ama takımların bir kadro planlaması yapabilmesi imkansız!. TFF seçimi olacak, yeni TFF seçilecek, sonra gidip icazet alacaklar vs.
    12 yabancı devam edecek gibi düşünüldüğünde; Muslera, sağ bek, Nelson, Sachez, Köhn, 8 numara, Torrera, Zaha, Martens, İcardi, Batsuayi, Ziyech yazında zaten 12 kişi oluyor. Daha buna Sergio, Tete, Dubous eklenmemiş durumda. Zaten 14 yabancı bile olsa Dubous kesin kalır en fazla 1 kişi daha ekleriz.
    Sol bekte sadece Köhn'ün olduğunu unutmamak lazım. Oraya kesin bir şey yapmalı.
    en az 1 ay sonra bence işler şekillenir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer hamleler biraz fırsat olacak ama yerli transferi konuşmaya başlayacağız gibi görünüyor.

      Sil
  2. gerek dursun özbek olsun gerek önceki başkanlar, yönetimler olsun .. bizi o kadar alıştırdılar ki artık her transfer döneminde öğrenilmiş çaresizlik yaşıyoruz. bu yaz da bi farklılık beklemeyin yani. istanbul'da gözümüzün önünde olan batshuayi'de olmasa demek ki hiç yaprak bile kıpırdamayacaktı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından şu aşamada takımı koruduk, bu da bir şey :(

      Sil
  3. Yerli kalitemiz fazla. Abdülkerim, Kaan, Emin, Berkan, Kerem D. , Kerem A, Barış ,Halil ve Yunus var.Buraya Taylan ve Efe eklenebilir. Kerem giderse Oğuz Aydın mantıklı olacak. Halil'in kalacağını sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Dervişoğlu, LASK karşısında çoğu taraftarı cinnete sürükledi :(

      Sil
    2. Aslında herifte kadife bilek var. Topu alışı servis edişi herşeyiyle muazzam ama o tercihlerini hep hatalı yapıyor. Fatih Terim ile bunu bir nebze aşmıştı ve iyi şeyler vermişti. Hollanda günlerinde de bu denli karar mekanizması rezil bir oyuncu değildi. Kamp onun için ama o farkında değil. Yoksa Mertens için yapmıyoruz bu kampı.

      Sil
    3. Her şey var da, kafa yok maalesef..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir