10 Temmuz 2024 Çarşamba

2. kaleci olarak yoluma Batuhan Şen ile devam eder, liste için elimi güçlendirirdim


Altay Bayındır başta olmak üzere, bazı yerli kalecilerin adı Galatasaray'la anılsa da, transfere değil de, sadeleştirmeye ihtiyacımız var gibi. Avrupa listesini önemsiyor, bu konuda sık sık yazıyorum. Geçen sezon 20 - 21 kişilik kadrolar bildirebildik ve çok eksiğimiz vardı. Bazı maçlarda hamle yapma olanağın elinden alınıyor. Bu da "altyapı" kaynaklı kimseyi bildiremememiz kaynaklı. Altyapı kuralı da "kaleci" üzerinden geçmiş yıllarda gideriliyordu. Bu sezon da benzer bir hamle görebiliriz diye düşünüyorum.

Günay Güvenç, Almanya altyapısı olduğu için, ülke içi yetiştirme tarafına da dahil edilemiyor. Avrupa listesinde "yabancı" gibi düşünün. Haliyle de onu 2. kaleci olarak tutmak bu liste için biraz lüks. Geçen sezona inersek sana ne verdi diye düşünürsek, fark yarattığını düşünmüyorum. Muslera gibi kalecinin arkasında az şans bulursunuz. Amaç da onun olmadığı tek tük maçlarda ayakta kalabilmek. Günay Güvenç, ligde oynadığı maçlarda ortalama performans verse de, Türkiye Kupası'nda iyi değildi. Fark yaratmasını beklemesem de, Okan Kocuk'un gerisinde kaldığı kesin.

Benim idealimde, Batuhan Şen'in tecrübe kazanması ve bu sezon itibarıyla 2. kaleci olması vardı. Karagümrük'te Süper Lig tecrübesi edinmiş, bence iyi de bir sezon geçirmişti. Ondan önceki sezonda da Menemenspor'da oynayan bir kaleciydi. Kiralık oynadığı takımlar kademe kademe artıyordu. Gaziantep FK da onu oynatmak için aldı, ilk haftalarda şans verdi ama Sudimica göreve gelince kenara geldi ve kulübeye hapsoldu. Haliyle de gelişim göstereceği 1 yıl heba oldu. Keşke bizde kalsaydı da, bizde oturmaya devam etseydi demiştim.

Şu an da Günay Güvenç ile Batuhan Şen arasında uçurum görmüyorum. Günay Güvenç'in tecrübesi büyük olsa da, Galatasaray'da 2. kaleci olmak başka hadise. Ona şans geldiğinde de müthiş işler başardığını düşünmüyorum. Onun yediği golleri, Batuhan Şen de yerdi. O zaman Batuhan Şen yeseydi de, en azından Avrupa için +1 isim yazabilseydik. Belki risk gibi görünecek ama 2. kaleci olarak yoluma Batuhan Şen ile devam eder, liste için elimi güçlendirirdim. 3. kaleciyi de altyapıdan bir isim yapardık.

Jankat Yılmaz, önemli bir potansiyel ama hala A takım tecrübesi yok. Onu da ısındırmak gerekiyor. Oynayabileceği bir takıma kiralamak ve gelişimini gözlemek lazım. Kenarda oturarak gelişemezsiniz. U!9 seviyesini de bana göre aştı artık. Fotoğrafta bir de Berk Balaban var. O da alt liglerde bir süredir kiralık olarak forma giymekte ama çok fazla şans bulamadı. İyi bir seviyesi olduğunu düşünmesem de, kampta yerini almış. 3. kaleci alt yaş gruplarından halledilir, 2. kaleci olarak Batuhan Şen tarafındayım. Gerekli tecrübeyi edindiğini düşünüyorum.

8 yorum:

  1. Batuhan şen karagümrük performansı ile kendini kanıtlamıştı boşuna yollandı 2 kalecilik onun hakkı diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boşuna yollanmadı aslında, 1 yıl daha oynaması müthiş tecrübe olacaktı.

      Sil
  2. Batuhan ve Jankat'ın önünü açmak gerek. İkisi de altyapıdan ve yerli statüsünde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direkt olarak kaleci rotasyonu onlarla oluşabilir diye düşünüyorum. Bu riski alırdım..

      Sil
  3. Büyük hata olur. Eray İsmail Çipe gibi 2.ligde bile forma bulamayan standart altı kalecilere göre Batuhan daha iyi ancak Günay ile arasında en az 1-2 gömlek fark var. Nispeten tecrübesine rağmen Batuhan da hala yeterli tecrübede değil Antep'e kiralamakla yanlış yaptık. Hiçbir Süper Lig kulübünde ilk 11 oynayamaz henüz hiçbir takımdan da Süper ligde 1.kaleci yapmasını bekleyemeyiz. 1.ligde ilk 11 oynayacağı bir takimda bir sezon daha oynamalı geçen sezon oturarak geri gitti.

    Sin 19 yildaki Alt yapı kalecilerinden Süper lig veya 1.ligde yedek bile çıkaramamak altyapı secicilerini sorgulatıyor.

    Gönül ister 2. ve 3.kalecileri altyapıdan yazdıralım ama. U15 U17 kaleci havuzunu al 3 sene tut olan kalır olmayan gider. Alttan çıkmıyor işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LASK maçında gördük işte, Jankat Yılmaz daha gerisinde değil. Bence Batuhan Şen de değil.

      Sil
    2. Jankat’ın maçta yaptıklarını Günay yapmazdı. Musleradan alışkınız biz serin kanlı hareketlere. Oyunu da muazzam güzel kuruyor. 18 yaşında adama 3 kişi basarken pas atabiliyor 31 yaşındaki Kerem Demirbay bu ona bu konuda ne kadar güvenildiğini gösterir.

      Sil
    3. Jankat Yılmaz bence özel bir tarz. Tam olarak modern oyunun kalecisi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir