10 Temmuz 2024 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi, ölüm grubu


Fotoğrafı "Şampiyonlar Ligi ölüm grubu" olarak yorumladım. Mertens, Barış Alper Yılmaz gibi isimleri de bu denkleme eklersek, 92 Dream Team'den az daha iyisi deriz. Şaka bir yana, bu futbolcularla birlikte ilk kamp dönemini geçiriyor olmak değerli. Icardi'nin Galatasaray^da 3. sezonu olsa da, ilk yaz kamp dönemi olacak. Fizik olarak bakınca da, belki de Galatasaray formalı en fit halinde. Ziyech de burada, sorunsuz şekilde devam etmekte. Zaha'dan yana beklentimiz yüksek. Mertens'le devam ediyoruz, Batshuayi gibi bir transferi "kamp" öncesi bitirdik.

Icardi'nin profesyonelliğine hastayım. Özel hayatıyla alakalı yine çalkantılar olsa da, işine bakıyor. Yüzü gülüyor, gayet işine odaklı. Fizik anlamda olabildiğince hazır, kampın ilk gününden burada. Geçen sezon dahi "gol" konusunda rekoru kırdıysa, bu sezon daha da üzerine çıkacak. Batshuayi de var, arkası güçlü artık. Hem bir rekabet ortamı oluştu, hem de işini rahatlatacak bir forvete sahibiz. Diğer tarafta, bu adamın duyduğu Galatasaray aidiyetinin altını ısrarla çizmeliyiz. Geçen sezon sahada kalırken yaptığı fedakarlığın tarifi yok.

Ziyech'le alakalı transfer söylentileri var. Ben hala bu rakama takımda kalacağını çok düşünmüyorum ama devam etmesi halinde de elinden geleni yapacaktır. İlk idmanda gördük, takım ile uyumu üst düzey. Yüzü gülüyor, geçen sezon bıraktığı yerden devam. Galatasaray'ın bonservisle alakalı beklentisi var, karşılanırsa eğer ayrılabilir. Karşılanmazsa da devam ederiz, alacağımız katkı az çok belli. Canı istediğinde neler yaptığını biliyoruz ve görüntü o ki canı fazlasıyla istemekte. Ayrıca onun da arkası güçlü, rotasyonumuz sağlam.

Zaha'yla alakalı her fırsatta yazdık. Geçen sezon geride kaldı, önümüze bakacağız. İyi bir kamp döneminin ardından, biraz olsun özünü yakalamasını bekliyorum. O seviyeye yaklaşması da ciddi anlamda fark yaratır. En kötü haliyle dahi fena sayılmayacak bir tabelası varken, önümüzdeki sezon "skor" anlamında takımı taşıyan isimlerden olacaktır. Asist kralı olmak istiyorum diyordu. Bunun yolu "Icardi'ye biat" etmesinden geçmekte. O da biat edecektir. Zaten sorun, takımın Icardi üzerine kurulu olduğunu kabul etmemesiydi.

12 yorum:

  1. geçen seneden iyi bir kadromuz var zaten..yabancı sınırının genişletilecek olması da işimize gelir..zaten 4 büyüğün de ortak isteğinin gerçekleşmemesi mümkün değil..yoksa tutmazlar adamı orda.umarım transferler de kamp bitmeden tamamlanır..guela doue bugün yarın kap açıklanacak diyorlar..başka bonservisli transfer oğuz aydın dışında mümkün görünmüyorki yapmayacağız..diğer görüştüğümüz isimler bonservisi elinde olan yusuf yazıcı,guido rodriguez,andre gomez,adrien rabiot..bu konuda imza parası+1yıllık ücret bütçesi 35-40 milyon belirlenen,hiç oyuncu satışımız olmazsa..oğuz alınırsa 35 yoksa 40..bakalım hangileri olucak..maç kadrosunda 12 ama takım kadrosunda sınırsız yabancı olursa beklendiği gibi..hoca hepsini istiyor gibi bir duyum vsr..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duyum kısmını bilmiyorum. Ben hala ortada bir hareket göremiyorum maalesef.

      Sil
  2. Sağ bek + Orta saha'yı aldıktan sonra. sol bek yedeği, 10 numara, sağ kanat için bekleme yapabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ kanat için neden ekleme yapıyoruz ki?

      Sil
    2. Oğuz Aydın'ı kastetmiştim aslında.

      Sil
    3. Doğru, ben onu unuttum ama Yusuf Demir de kafayı karıştırdı :)

      Sil
  3. Kadro çok iyi. Sağ bek ve 8 numara da gelirse takım tamamlanacak. İlk defa kampta bu oyuncular ile çalışmakta önemli. Çok farklı bir Galatasaray izleyeceğiz inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah da, transferde ağır hareket edildiğini düşünüyorum.

      Sil
  4. icardi'nin geçen sezona göre çok daha fit olduğu doğru ama bence asıl problemi güçsüz olmasıydi. geçen sezon bi çocukla bile ikili mücadeleye girse kazanacak gücü yoktu. umarım bu sezon o güce kavuşur. yoksa şampiyonlar liginde geçen sezonki gibi çok ah çekeriz yine. ligde yine min 25 atar ama bizi avrupa'da da taşımak için mutlaka güçlenmeli

    YanıtlaSil
  5. bi de bizi öldüren bi grup var içerde :) ayrılması gereken ama hâlâ takımda olan yabancılar var. en baştada oliveira ve tete. zor bi kadro planlaması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda detaylıca yazdım. Bazı ayrılıklar gerekli ama zor olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir