3 Temmuz 2024 Çarşamba

Şanslısın ki başında "forvetsiz" düzenleri iyi oynatan bir teknik direktör var


İş artık eleştiri boyutunu aşmış, neredeyse "ırkçılığa" dayanmıştı. Montella'yı özellikle kadro seçimi noktasında ben de eleştirdim ama turnuva başladığı andan itibaren bunu geride bırakıp, hedefe odaklandım. Lakin "kulüpçülük" adı altında öyle söylemler gördük ki, resmen enkazın altından kalkıldı. Semih Kılıçsoy'dan başladı konu, niye 9 numarasız oynuyoruz noktasına geldi. Avusturya maçı öncesi dahi bu 9 numara muhabbetini dinledik. Elinde elit forvetler var da, düzen adı altında mı bunları kullanmadın? Forvetin yok işte. Şanslısın ki başında "forvetsiz" düzenleri iyi oynatan bir teknik direktör var.

İnsanları rahat bırakılınca bir şeyler başarılabildiğini gördünüz. Arda Güler üzerinden yaratılmaya çalışılan algıyı da unutmadık. Montella, gerçekten de enkaz altından kalkarak bu başarıyı getirdi. Teknik direktörünün "yabancı" olması, ona dilediğini söyleme hakkını sana vermiyor. Saha içini eleştirmiyor, ötekileştiriyorsun. Bunu takımda yer alan bazı gurbetçiler için de yapıyorsun. Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü diye uzar o liste. İyi ve başarılı bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Montella da iyi hoca. Saha dışında yediği linçin altından kalkışı da onun değerini daha da katladı.

Herkes başaramaz bunu, silinir gider. Genelde de bu ortamın oluştuğu turnuvalarda hayal kırıklığı yaşarız. Euro 2024'te ise hedefin 1 adım önüne geçip, yarı finali hayal ediyoruz. Bu başarı da Montella'nın. Forvetsiz düzeni iyi uyguluyor işte, olabildiğince başarılı. Takımın hakkı bu çünkü, elindeki malzeme böyle. Bu takım savunmada güçlü kılmak, her saniye mücadele etmek, alanı kullanmak zorunda. Üstün bir takım değilsin, 90 dakikayı pasla ve topa hükmederek forse edemiyorsun. 

Şu turnuvada ne kolay bir maç var, ne de takım. Gürcistan'ı yenerek işe başladın, turnuva hayatında bir ilk. Portekiz maçında yenilmek doğal ama o hatalarla kaybetmek can sıktı. Bazısı o an iş bitmiş gibi hareket ederken, Çekya karşısında reaksiyon geldi. Avusturya'ya karşı da bence galibiyeti hak eden, çok doğru oynayan bir takımdık. Turnuva ve takımızın yapısı bunu emrediyor, biz de uyguluyoruz. Euro 2024'te çeyrek final büyük iştir, öncelikle Montella'nın emeğine sağlık. Linç bayrağını sallayan ünlümsülere gelsin bu çeyrek final.

4 yorum:

  1. Takımını çok seven Beşiktaş taraftarının Semih neden oynamıyor sorusundan ziyade geçen yaz transfer fiyaskosunun sorumluları kimdi sorusunu sormaları daha doğru olur.

    YanıtlaSil
  2. Ben Mancini'den bu yana kulüp veya milli takım fark etmez. Maç içinde bu kadar spesifik taktik dokunuşlar yapıldığını ve bu dokunuşlardan sonuç alındığını görmedim. Hoca taktik konusunda iyi çalışıyor ve bilgisi var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Montella'nın dersine iyi çalıştığını düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir