4 Temmuz 2024 Perşembe

Tarif edemediğim bir iş bilmezlik var


Tarif edemediğim bir iş bilmezlik var. Kemerburgaz'ın hazır olmadığı bilinen bir şey. En azından A takımın oraya yerleşmesi için de en az 2-3 ay var. Şu gün açılacak, orada olacağınız denildiği için, belki de duşları dahi hazır olmayan tesise gidilmiş oldu. En azından kamp sonu beklenilse ve orası yaşanılacak bir hale geldikten sonra hareket edilse. Futbolcuları stadyumda topla, oradan otobüsle tesise geç. Gün sonunda da, Florya'da idmanlarına devam et. Sezonun ilk idmanını düşünün, bu yüzden basına ve taraftara kapalı yapıldı.

Icardi, Muslera, Nelsson ve Ziyech gibi isimler ilk idmanda yer almadı. Icardi'nin olmaması doğal, bazısı neye isyan etti bilmiyorum. Tüm sezonu sakat geçti, sürekli iğne oldu, zorluk yaşadı ama sorumluluktan kaçmadı. İzin verilsin de kampta takıma dahil olsun. Daha doğrusu, izin verilsin de artık Okan Hoca'nın futbolcu iletişimi sorgulanmasın. Muslera'nın da kampta takıma katılması doğal, o kadar forsu olsun. Ziyech, Fas ile Milli Takım'daydı, tatile geç çıktı. Nelsson da aynı şekilde Milli Takım'ı ile hazırlıklara katılmıştı ama sakatlığı yüzünden Euro 2024'ü kaçırdı.

Batshuayi'yi görmek güzel. Şu an tek yeni transferimiz. Zaten çok fazla transfer yapmayacağız, nokta atışlar olacak. Sağ beki de kamp başlayana kadar bekliyorum. Orta saha işi ise ister istemez Euro 2024 sonrasına sarkar, yani 2. kamp döneminde takımda yer alır. Önümüzde hazırlık maçları olacak. Hazırlık maçları oynanırken de, 11 kullanabileceğin doğru dürüst sağ bekin yok. Orta sahada ise iyi kötü rotasyon döndürebilirsin. İlk kamp dönemi genelde "ayrılacak" isimleri belirler. 2. kamp döneminde düşünülen takımla hareket edilir.

Günay
Dubois Metehan Emin Köhn
Torreira Demirbay
Tete Mertens Zaha
Batshuayi

İlk gün idmanda hazır olan futbolcularla böyle bir 11 oluşuyor. Hazırlık maçları için fena bir kadro değil. Zaha ve Tete gibi isimlerin performans arttırmasını bekleyeceğiz. Zaha'nın kalacağını kesin görüyorum, Tete ise gelecek tekliflere göre mutlaka değerlendirilir. Şu aşamada takımda olduğuna göre, ona da şans verilir. Yabancı sınırı da belirleyici. 12 olan rakam, 14 olacak mı göreceğiz? 14 olmazsa, bazı sürpriz ayrılıklara hazır olmak lazım. Şu an ilk gün idmanda yer alan futbolcular arasında ayrılığı kesin olan birçok isim var.

12 yorum:

  1. Sembolik bir açılış için gidilmiş,muhtemelen sonrasında Florya ya da başka bir yerde devam edecekler.Futbol sadece futbol değil.Başkanında gelir getirici planları var ve yetki istiyor.Bunun içinde onunda kongre üyelerine ve taraftara bir şeyler sunması gerekiyor.Buradada Kemerburgazı nasıl hızlı bir şekilde hazırladıklarını göstermiş oldu.Avusturya kampı sonrası ya da sezonun 2./3. haftasına kadar tam hazır olur diyorlar.Eleştirmeye gerek yok bence,gayet anlaşılır yaptıkları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette öyle de, sembolik açılışa dahi gerek yoktu..

      Sil
  2. Akman kardeşlerden Hamza Akman gidecekti ama Efe'de fotoğrafta yok. O da giderse Ayhan Akman'ı anında kovmak gerek.

    YanıtlaSil
  3. beni ve bir çok kişiyi kemerburgazla ilgili en çok rahatsız eden şey o yüksek gerilim hatları nedense..yoksa ormanın içinde bir bina ve doğal bir toprak sahadan ibaret olsa tüm tesis bu kadar problem yaratılmaz..çok sağlıksız acilen onların ordan sökülmesi gerek..psikolojik olarak bile yıpratıcı o elektrik direklerini görmek ve sporcu sağlığı herşeyden önemli.yoksa ben topuk yaylaısı tesislerinin ilk senesindeki halini hatırlıyorum,bundan farksızdı..şimdi ise o kadar muazzam bir seviyedeki adeta keşke istanbul'da olsaydı dedirtiyor..kemerburgaz da 1-2sene içinde kusursuz seviyeye gelecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun sıkıntısı yoktur, proje çizilirken ayarlanmıştır diye düşünüyorum.

      Sil
  4. Transferde yine bekleyecekler uzun süre pazarlık yapıp bastırıp almak yok tok alıcı hesabı kaptıracaklar bir çok oyuncuyu okan hocadan bir zahmet genç oyunculara yeterince şans vermesini bekliyoruz

    YanıtlaSil
  5. bu işin altında çok farklı şeyler seziyorum. Florya konusunda bir yazı daha yazmalısın bence. Başkan'ın bugünkü konuşmasında sözde UEFA'nın tepemizde ceza tehdidi varmış! O yüzden acilen floryayı sattıp avansını almamız gerekiyormuş!!!
    Karnından konuşuyorlar. Dursun Özbek'in esas niyeti ve kimlere ne sözler verdiğini açıklaması lazım. Erden Timur'un bence diyemedikleri bunlar. Perde arkasında bunları F.Altaylı gibi gazetecilere anlatmak zorundalar. Birilerinin D. Özbek'i sıkıştırması lazım. Alenen Gs aleyhine işler yapıyorlar. Kemerburgaz'a takımı taşımak skandal bir iştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu genel kurul bitsin, üzerine mutlaka yazar çizeriz, konuşuruz..

      Sil
  6. Aynı yönetim yakın tarihte oyuncu biletine varana kadar sözleşmeler verdi. Aldığı oyuncuyu bildirmeyi unuttu. Aldım dediği adamları alamadı. İş bilmemezlik diyoruz da daha ne yapmaları lazım siz bu işi beceremiyorsunuz dememiz için. Çıkıp alenen biz beceriksiziz deseler yine arkalarında duracağız. Daha ilk satıştan rezillik ortaya çıktı zaten. Emin için konuşulanlar da ortada.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir