9 Temmuz 2024 Salı

Satacağım paraya yerini asla dolduramayacağım bir futbolcuyu niye bırakayım?


Habere bakıyorum, bir de kaynağına. Üzerine konuşmaya gerek yok da, yine de değinelim. Lyon'un onu transfer etmek istemesi doğaldır, kendilerince 5 milyon avro'luk bütçe de ayırmış olabilirler ama bu paraya alamazlar. Kaan Ayhan 29 yaşında ve Avrupa sınırlarında çok büyük bonservis bedelleri belki konuşulmayacak. Bu yüzden de satacağım paraya yerini asla dolduramayacağım bir futbolcuyu niye bırakayım? Kaan Ayhan da Galatasaray'la olan sözleşmesini yeniledi. Seviyeyi düşürmedikçe, bu forma altında uzun yılları var.

Kaptanlık da onun olacak, bunu göreceğiz. Uzun yılları var, hatta futbolu dahi burada bırakmaya aday. Müthiş bir orta saha, sağ bek için de alternatif, zorunda kalsan stoper oynar, oyun bilgisi o kadar yüksek ki stoperde de kullandın. Jokere bakar mısınız? Orta saha ve savunmanın her noktasında oynuyor. Birçok formasyonun adamı bir de. Kurgunun pek bir önemi yok, oyun aklıyla birlikte hepsine ayak uyduruyor. Kaan Ayhan'ı görmemeleri onların hatası. 

Düsseldorf günlerinde potansiyelken, beklenen aşamayı bence kaydedememişti. Sassuolo için bir fırsatken, 100 liralık kıymadan 5 liralık katkı almaya çalıştılar. Kaan Ayhan'ı stoper olarak kullanmaya çalışmak, onu aslında hiç tanımamak. Galatasaray'daki ilk dönemi de yokluk durumu ağırlıklı olarak stoperde oluşunca orada kullanıldı. 2. sezonunda ise orta saha ve sağ bek ağırlıklı oynayıp, kalitesini ortaya koydu. Şu an en en iyi dönemini yaşıyor ve 29 / 30 yaş aralığı bence bu profilde bir futbolcu için zirve dönemi.

Yeni sezon adına umutlanırken, "transferden" öte, elde olan iyi kadroya bakıyorum. Kaan Ayhan da en güçlü yanlarımızdan biri. 8 numara arasan da, Kaan Ayhan yine o mevki için güçlü aday. Sağ bekte yine alternatif, ihtiyaç halinde oynayabileceği başka mevkiler de var. Sözleşmesini uzattı, kafası rahat. Mutlu olacağı ortamda ve kariyeri adına hedeflere de ulaşıyor. Birçok futbolcumuz adına transfer gündemi oluşsa da, gelecek bonservisle bu ayarda bir isim alamıyorsan niye ayrılığa izin veresin? Bazı futbolcularımız için oluşacak transfer gündemine inanmayın.

4 yorum:

  1. Kaan gibi oyuncu az bulunur. Hem birçok mevkide oynuyor. Tam bir asker. Umarım bu şekilde devam edip futbolu bizde bırakır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sattığın para ile yerini asla dolduramazsın..

      Sil
  2. Kaan tarzı oynadığı her mevkide belli bir tabanı olan oyuncu bulmak çok zor. Kaan bence de futbolu burada bırakacaktır artık

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir