9 Temmuz 2024 Salı

Yerini doldurmak kolay mı dersek, x yerli ile bence imkansız


van Djik için şu an en iyisi demesen bile, en iyilerden biri. Sakatlıklar yaşadı, bu kaynaklı biraz yavaşladı ama sertliği ve savunma yönü hala en iyi seviyede. Fiziğine oranla onu farklı kılan noktalardan biri olan o "patlayıcı gücünü" de gördük. Barış Alper Yılmaz, özellikle Şampiyonlar Ligi'nde müthiş sınavlar verdi de, zirvesi Hollanda maçıydı. van Djik, Ake, Dumfires ve De Vrij gibi müthiş savunmacılara karşı oynadı. Özellikle de van Djik'e zor anlar yaşattı. Ondan hava topu aldığını da gördük, 2'li mücadelede yıkılmayıp, üstün kalabildiğini de. 

Oyun tarzıyla, bu tarz maçlarda daima zorluk çıkarıyor. Bayern Münih karşısında da, Dünya'nın en hızlı ve atlet beklerinden biri olan Alphonso Davis'e yaşattıklarını hatırlayın. Hakem işini yapsa, onu attırıyordu ve deplasmanda Galatasaray'a maçı getirecekti. Çekya ve Avusturya karşısında kanatta oynarken, Hollanda karşısında forvet oynaması doğru karardı. Hollanda, savunmasını öne çekti çünkü, geride kalitelerine güvendi. Alan bıraktılar, Barış Alper Yılmaz da hücumun her noktasında müthiş koşular attı. 

Bu maçla birlikte de artık iyiden iyiye konuşulur oldu. Gösterdiği performansın ardından "onu nasıl tutacağız" sorusu ister istemez düşünülecek. Boey'in 30 milyon avro'ya satılışı tabuları yıktı. Barış Alper Yılmaz gibi parlayan bir futbolcu için daha fazlasını arayacaksın. O bedel de artık en az 35 - 40 milyon avro aralığı. Bu rakamı göremeyip de, 25 - 30 milyon avro arasına bu satış gerçekleşirse, yönetimin akılsızlığı diye adlandırılır. İş bilmezliktir bunun adı. Sanmıyorum ki böyle bir teklife pozitif baksınlar. Emin Bayram için oluşan tepki hiçbir şey, Barış Alper Yılmaz konusunda kimse bizleri tutamaz.

En az 1 yıl daha takımda kalmasını istiyorum. Bence onun da isteği bu yönde. Galatasaray'la olan sözleşmesini de uzattı zaten. Yine de öyle bir Euro 2024 oynadı ki, transferi konusunda onu isteyen takım kalitesi ve bedeller çok yükseldi. Olası bir sürpriz ayrılığa da hazırlıklı olmak gerekir. Yerini doldurmak kolay mı dersek, x yerli ile bence imkansız. Her geçen gün üzerine koyan, oyununu geliştirmeye devam eden bir isim. En üst seviyede kendisini kanıtladı. Galatasaray ile 1 yıl daha Şampiyonlar Ligi'nde performans vermesini bekliyorum.

6 yorum:

  1. sürekli avrupa futbolunu takip eden biri olarak,ismini bilmediğim,ilk kez duyduğum 20-21 yaşındaki bizde eşdeğerini 3e 5e bulursun denilecek oyuncular için bile 30-35milyon euro bonservis ödendiğini gördükçe barış alper için 50 üstünü görmeliyiz diyorum..sadece pasaportu alman olsaydı bu 100 milyon olurdu.çünkü pozisyonunun,jokerliğinin ve oyun içi katkısının,fiziğinin hiç bir muadili yok almanyada bile..aynı arda güler gibi..2026 kadrosu ikisinin etrafında şekillenmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz için piyasa kabardı, asla aza tamah etmemek gerekiyor.

      Sil
  2. Transfer piyasası kızıştığında geçen yılı kötü geçiren birçok kulüp kafayı kırıp afaki paraları gözden çıkaracaktır. O dönem geldiğinde çok büyük teklifler alabilir. Mudrik'in 100 milyona gittiği bir piyasada Barış Alper için çok büyük paralar gözden çıkarılır. Önemli olan arkasını şimdiden sağlam yedekleyebilmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından 6 ay daha kalsa, CL'de boy gösterse diye çok istiyorum. Piyasayı daha da katlardı.

      Sil
  3. Satma falan yok bence. 50 milyon € teklif eden olmadığı sürece bu konu bu sene için kapalıdır. Öyle bir gündem de yok Barış'ın gitme niyeti de.
    Zaman kadroyu zayıflatma değil güçlendirme zamanı. Sağ bek, orta saha, 10 numara transferleri; Oğuz Aydın, Rıdvan Yılmaz gibi yerli takviyelerle bu 3. şampiyonluk + Avrupa'da gruplardan çıkmak hedefimiz var.
    BJK da iyi takım kuruyor. Trabzon da geçen seneden güçlü olacak. Fener zaten kadrosunu koruyup, büyük hoca getirdi. Seneye lig çok rekabetçi olacak. 25-26 tane çok iyi oyuncu gerekiyor. Barış seneye takımın ilk 3 oyuncusundan biridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz'ın gitme niyeti olmaması elimizi çok güçlendiriyor. Sözleşmesini de uzattı. Çok karakterli çocuk.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir