8 Temmuz 2024 Pazartesi

Tozlanmış parçalı #80; Haris Seferovic


Bu tarz forvetler adına benzer yorumu yapıyorum. Düşüşe geçmeye başlamış "adı olan forvetler", ülkemize yollarını düşürdüklerinde yeniden yükselişe geçerler. Türkiye Ligi için bu yorumu yapabiliyor olsak da, Galatasaray için son yıllarda geçerli olmuyor. Seferovic de bu profile uyan, tutturamadığımız forvetlerden biri. Bu durum beni fazlasıyla şaşırtmıştı. Seferovic'le alakalı konu golden ziyade, oyun içi katkısıydı. Tarz olarak bakınca da, tam olarak Okan Hoca'nın kalemiydi. Ümraniyespor maçında kaçırdığı, daha doğrusu bitirmeye cesaret edemediği gol, onun Galatasaray kariyerini bir anlamda bitirdi.

Seferovic'i transfer ederken, takımın forvet yükünü sırtlar diye düşünüyorduk. Aslında hazırlık maçlarını da fena geçmiyordu. Lig başladığında, o etkiden bir hayli uzaklaştı. O kadar düştü ki, Galatasaray adına yeniden forvet transferi gündem oldu ve süreç bizi Icardi'ye getirdi. Her şerde bir hayır işte. Seferovic'in bu düşüşü olmasa, belki de Icardi'yle buluşmayacaktık. Seferovic için Icardi değil, Gomis asıl rakipti. Icardi de sezona müthiş girmemişti ama formayı Gomis kapıp, o dönem üst üste gol atıyordu. Icardi toparladıktan sonra, Gomis alternatife dönüştü, Barış Alper Yılmaz da forvet opsiyonlarından biri olmuştu. Seferovic ise denklem dışı.

İyi ki kiralanmış. Belli bir maç sayısına ulaşınca "satın alma opsiyonu" devreye girecekti. Ocak ayı gelince, yolları ayırmak zor olmadı. Bu da Seferovic'in karakteriyle alakalı bir durum. Tutulmadığı yerde kalmak istemedi. Angelino'da da bunu yaşadık ama onu isteyen takım Roma'ydı ve toparladı. Seferovic'in ise düşüşü devam etmekte. Galatasaray'dan sonra Celta Vigo'ya kiralandı, orada da yarım sezon oynadı ve Al-Wasl'a bonservisiyle gitti. Galatasaray'la alakalı akıllarda ne kaldı dersek, Ümraniyespor maçında cesaret edemediği o gol vuruşu. Mental olarak kırıldı orada ve dikiş bir daha tutmadı.

Gol sayısı olarak müthiş geçtiği sezonlar olsa da, hiçbir zaman müthiş bir bitirici olmadı. Daha çok oyun içi katkısı, fizik gücü, çalışkanlığıyla ön plandaydı. Galatasaray'ın da o gün için forvetten beklentisi buydu. Okan Hoca'nın Galatasaray öncesi forvetlerine bakın, daima bu tarz pivotları vardı. Seferovic'le de bu tarzı devam ettirecekti ama Icardi transferi, Okan Hoca'nın kırılması oldu ve forvet tarzı değişti. Bugün için böyle bir forvet ancak alternatif olabilir. Orada dahi, bitiricilik ve gol sayısını ön planda tutmaya başladık. Batshuayi transferini böyle yorumlayabiliriz. Seferovic, mazimizde hayal kırıklıkları arasında yerini aldı. Benim de şaşkınlıklarım arasında üst sıralarda.

6 yorum:

  1. bu adam ilk 5-6 hafta süper oynasa icardi gelmeyecek miydi yani.. düşünsenize ilk haftalara kanıp almıyoruz ve sonra 28 hafta düşüşe geçmiş bir seferovic.. kabus gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ana plan böyleydi. Seferovic üzerineydi kurgu :)

      Sil
  2. Kağıt üzerinde çok iyi transferdi ama olmadı bir türlü çözemedim bu transferin olmamasını.

    YanıtlaSil
  3. o pozisyonda bitirmeye cesaret edemedi değil aslında. emre akbaba daha müsait olur diye bıraktı, hatta boş kaleye attırmak istedi. bencil bi oyuncu değil çünkü. orada pozisyon öyle düşündüğü gibi gelişmedi. ama tabi o topu kaleye zımbalaması gerekiyordu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba müsait değildi bu arada, biraz arkadan geliyordu. Emre Akbaba'yı da kırdı attı bir anlamda :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir