8 Temmuz 2024 Pazartesi

Montella'dan razıyım


Montella'nın başarısını x Türk teknik direktör yakalamış olsa ne konuşulurdu, benim kıstasım bu. Şu an başımızda bir Türk teknik direktör olsa ve Euro 2024'te çeyrek final oynayıp, Hollanda karşısında dibine kadar mücadele versek ne gibi yorumlar yapılırdı? Söyleyeyim, şu an kahramanlık destanları yazılıyordu. Şu an niye "adamcılık" yapılıyor? Euro 2024 başlarken beklentiniz ve hedefleriniz neydi? Çeyrek final ile hedefin üzerine çıktığımızı düşünüyorum. Daha iyisi mutlaka olabilirdi ama bunun olabileceğini de "yolda" öğrendik. Unutulmasın ki genç ve geleceği olan bir takımız.

Tecrübe kazanarak yani bu takım. Birlikte oynayarak büyüyecek. Bu oyuncu grubuna dokunan teknik adamla yola devam edeceksin. Görüyoruz ki Montella'nın oyuncularıyla ilişkisi üst düzey. Kötü bir futbol oynadığımızı da düşünmüyorum. Euro 2024'ü izliyoruz, 1-2 takım dışında kim uçup kaçabildi? Fransa ve İngiltere yarı finalde, oynadıkları oyun malum. Onlar dahi güvenliği üst düzeyde tutarken, Türkiye'nin olabildiğince cesur oynaması nasıl beklenebilir? Benzer oyuncu kalitesine sahip değiliz. Haddimizi bildik yanlış yorum olsa da, doğru futbol oynadığımızı düşünüyorum. Turnuvanın gerekliliği buydu.

Üst düzey 9 numaraların vardı da, düzen gereği kenarda oturmadılar. Cenk Tosun, sezon içerisinde Beşiktaş'ta ne verdi, kaç dakikalık canı vardı? Semih Kılıçsoy üzerinden öyle bir algı yaratıldı ki, bu seviye için henüz erken olan "potansiyel" adına ne yaygaralar koptu. Beşiktaş dahi şu an forvet ararken, Semih Kılıçsoy nasıl Milli Takım'ın 9 numarası olacaktı? Polonya maçını izledik işte, oynamadı mı? Bertuğ Yıldırm vardı bir de, hiç süre alamadı. Enes Ünal'ın yokluğu handikap oldu desek, elde forvet rotasyonu yok. Forvetsiz oyunu da en iyi oynatabilen teknik adamların başında Montella geliyor. Adana Demirspor'da Emre Akbaba ve Belhanda'yı sahte 9 kullanarak neler yaptığını hatırlayın.

Eleştirilecek yanları elbette var. Turnuva kadrosu tercihiyle mevzuya başlarız. Can Uzun ve Oğuz Aydın'ın kadroya alınmaması kabul edilemez. Sahte 9 ile oynarken, Can Uzun gibi bu tarzın en parlayan isimlerinden birini kenarda tutamazsın. Yunus Akgün de sana turnuvada bir şey vermezken, formda bir Oğuz Aydın'ın yokluğu hücum gücünden götürdü. Bu tarz yanlışları oldu maalesef. Samet Akaydın'dan katkı aldığı için stoper konusunda haklı çıktı diyebilirim ama o taraf dahi tartışıldı. Maç noktasına gelirsek de, hamlede sürekli geç kaldı. Skor olarak öne geçmekte sorun yaşamasa da, 2. yarılarda sürekli çekildi, rakibe gel gel yaptı ve o golü yedirdi.

Müthiş bir kulübemiz yok da, yine de hamle yapmamanın mazereti değil. En basitinden, Kerem Aktürkoğlu'nu çok geç gördü. Turnuva ilerlerken 11'i buldu, taşlar yerine oturdu ama eksikler etkiledi. İsmail Yüksek'ten son maçlarda faydalanabildi, İrfan Can Kahveci hiç devreye giremedi. Ozan Kabak ve Çağlar Söyüncü de 3'lü savunma adına kaliteyi arttırırdı. Portekiz maçında gelen linçi hatırlayın. Montella'nın orada kırılmaması ve ayakta kalıp, kazanmaya devam etmesi başlı başına yeterlidir. Başkası dağılır giderdi ama o ipleri elinden bırakmadı. Eleştiri boyutunu geçti çünkü olay, hakaret ve yer yer ırkçılığa maruz kaldı. Şimdi de haksızlığa maruz kalmakta. Montella'dan razıyım, yola onunla devam edeceğiz.

10 yorum:

  1. Montella milli takıma imza attığında bu blogda yorum yazmıştım. Onun çok başarılı olacağını fakat medyadaki bazı kimselerin onun altını oymak isteyeceğini söylemiştim. Haklı çıktım. Bazıları Sergen falan diyor. Sergenin bildiği Montellanın unuttuğuna yetmez. Ben Montellayı Türkiye liginde sadece Okan hocayla kıyaslarım. Hatta bazı açılardan Okan hocanın da önündedir. Yıllardır aynı terane. Milli takımda teknik adam istikrarı olursa birilerinin menfaatine uymaz. Bunlar da toplumu dolduruşa getirmek ister. Bizim kadroda kalite var. Ruh var. Taktisyen teknik adamla da puzzle tamamlanıyor. Altıntop ve Büyükekşiyi hiç sevmem. Fakat adamlar teknik direktörü doğru seçmiş. Bunu kabul etmek gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Montella'nın altındaki zemin kaygan. Başarılı olduğu tabloda dahi yorumlar malum..

      Sil
  2. Hocam konuyla direkt alakalı değil ama besiktas rafa silvanın önüne immobileyi almış..sizce mourinho 3.olup kovularsa montellanın yerine gelir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Immobile önemli isim ama eski havasında değil. Beşiktaş'ı yarışa sokacağını sanmıyorum..

      Sil
  3. çeyrek final harika bir derece. turnuvaya açık ara renk katan ülke olduk. daha ne olacak?? saldıranlara bakınca zaten direkt montella'nın yanında konumlanıyor aklı başında her insan.
    hatalar elbette olur. mesela bence son 6-7 dakika semih değil irfan can girmeliydi. sürpriz şut çıkarabilecek bir isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu başarıyı Türk bir teknik adam kazansa neler konuşuluyordu tahmin et..

      Sil
  4. Genç bir takım ile iyi yerlere geldik. Medyada kulüp habercileri Montella'yı göndermeye çalışıyorlar. Hataları var ama bence de çok başarılı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatalardan herkes ders alacak. Gelecek var da, buna izin vermiyorlar.

      Sil
  5. Turnuva boyunca taktiksel anlamda maç maç giderek hep doğru çözümler üretti. Gerektiği yerde üçlü denedi gerektiğinde 4'e döndü. Rakip analizleri maç içerisindeki spesifik taktikleri sahada çok net görüldü. Bunu yapabilen kaç teknik adam var? Ayrıca üzerinde baskı oluşturmak amacıyla yaratılan suni gündemleri müthiş şekilde karşıladı. Adam ve toplum yönetimi çok güzeldi iyiydi. Arda Olayında Merih Demiral olayında sakin kalmayı başardı. Avusturya maçında 6-1 ilk yenilgiyi olumluya çevirmeyi başardı. Ben beğendim ve devam etmesini isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3'lüye dönmesi özellikle ciddi anlamda pozitif olarak etkiledi takımı. Avusturya maçından itibaren ivme kazanıldı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir