12 Kasım 2024 Salı

Osimhen, 1 ay handikaplı başladığı Süper Lig macerasında gol krallığı kadrajına girdi


Osimhen, 1 ay handikaplı başladığı Süper Lig macerasında gol krallığı kadrajına girdi. Bazı maçlarda da kenardan geldiğini ya da oynamadığının altını çizelim. Ligde 6 maça çıktı ve 6 gol 2 asisti var. Boş geçmeden, muazzam bir tabela katkısıyla ilerliyor. Handikaplı başladığı ligde, kalitesiyle en üstte yer almasına 1-2 hafta kaldı. Beşiktaş, penaltı atmayı bırakınca, Immobile 8 golde çakıldı kaldı. Dzeko'nun da yüksek gol sayısında devam edebileceğini düşünmüyorum. Geriye başka bir rakip kalmıyor. Listedeki herkes penaltı atarken, Galatasaray penaltı dahi kullanmıyor. Organik bir gol sayısı bu. En- Nesyri, Galatasaray'ın 3. forveti Batshuayi ile yarış halinde. Sakatlık belası olmazsa, Osimhen'in gol kralı olmaması bence imkansız.

Tottenham maçının bir bölümünde, Osimhen de dahil olmak üzere sahadaki tüm Galatasaraylılar, Icardi'ye gol attırmak için uğraştı. Icardi sağlıklı kalsa, çift forvetteki rolü itibarıyla "gol" sayısı ister istemez düşecekti ama "asist" rakamını katlayacaktı. Gol yükünü Osimhen çekip, gol krallığına yine ulaşacaktı. Icardi sakatlandı da, Osimhen'in gol yükü daha arttı diye bir şey yok. Drogba'nın transferi sonrası, Burak Yılmaz'ın gol sayısı daha da artımştı. Drogba, biraz daha bağlantı rolündeydi. Icardi de bu role geçip, oyunu yönlendirecekti. Icardi'nin yokluğu, Mertens'in gol sayısının artmasına sebep olur. Icardi'den doğacak gol sayısı boşluğu oluşacak çünkü. Icardi'nin hedefi Hagi'nin rekoru kırmaktı ama gelecek sezona kaldı. Bu sezona dönünce, Osimhen / Mertens 2'lisinin tabelası çok daha yükselecek.


Asist krallığında ise Sara, Ahmed Kutucu ile ilk sırayı paylaşıyor. Ahmed Kutucu, bu sezonun parlayan yerlilerinden. Hatta 2 sezondur parlayan yerlilerden diyelim. Schalke 04 zamanı potansiyeli parlarken, Milli Takım'ı görmüş ama sonraki günleri düşüş içerisindeydi. Arda Turan'la birlikte hayat buldu ve yeniden Milli Takım kadrajına girdi. Jeneriklik gollerinin yanı sıra, asistleriyle de Eyüpspor'u taşıyan isimlerden. Transferi bu noktada düşünülebilir. Gelecek sezon yabancı sayısı serbest olacak denilse de, Icardi'nin sakatlığı sonrası hem 3. bir forvet alternatifi (yerli olması avantaj), hem de kanatlara alternatif. Oyun tarzı itibarıyla da yön katmaya müsait bir isim. Okan Hoca, bu tarz futbolcuları jokerleştirmeyi sever. Olmazsa olmaz demem ama transferi düşünülebilir.

Sara'ya dönersek, onun da asist kralı olması içten bile değil. Süper Lig'in en iyi duran top kullanan futbolcusu olmasının yanı sıra, Avrupa'nın da en iyilerinden. Galatasaray'ın bu noktada organizasyonu çok güçlü. Buradaki tek kusur, Mertens sahada olduğunda ağırlıklı olarak duran topları kullanan isim olması. Sara bence bu noktada daha iyi ve her topun başına o geçmeli. Mertens de iyi bir duran top atıcısı ama Sara başka bir seviyede. Sara, duran topların hepsini kullanırsa, asist krallığı kesin olarak gelir. Sadece bu da değil tabii, savunma arkasına müthiş pasları var. Osimhen gibi bir forvetin varken, asist yapmak zor bir iş değil.

Torreira'nın 4 asisti mühim. Israrla diyorum, 6 değil 8 numara diye. Galatasaray'ın orta sahasının merkezinde çift 8 var ve Torreira'nın defansif aksiyonu, hücum katkısını gölgelemesin. Samsunspor maçında kestiği ortayı gördünüz, 10 numara kalitesindeydi. Ön alan presi ve topu hemen kullanışı direkt asist etkisi artık. Rakibin ceza sahası çevresinde çok top kazanır. Takım olarak hücum ederken de önde, topu kullanıyor. 4 asisti tesadüf değil ve bu sayı artabilir. Şimdiden asist konusunda kariyer rekorunu kırdı. Fiorentina'da ciddi gol sayısı vardı, tabelanın o kısmında da etki edeceğini düşünüyorum. Gün sonunda Sara ile birlikte gol / asist katkısı, Selçuk İnan / Melo'nun 2. veya 3. sezonu gibi olacaktır.

2 yorum:

  1. Osimhen 1 ay daha yatsın yine gol kralı olacaktır. Yani adamı 4 kişi savunurken 2 gol atabiliyor ve %100 ü ile oynadığını söyleyebilecek olan var mı? Samsun en zor rakiplerden biriydi rahatlıkla üstesinden gelindi. Osimhenin Aslan payı tabi ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala da tam olarak hazır değildi. İvmesi her geçen zaman artıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir