2 Eylül 2025 Salı

Uğurcan Çakır, Galatasaray'da


Muslera, Galatasaray'ın "pozitif" anlamda en büyük kırılmalarından. Hatta Türkiye Ligi'nin diyelim. Muslera'nın madalya koleksiyonuna bakın. Kazandığı şampiyonluklar, o geldikten sonra değişen denge. Hagi'den sonra Alex derler ya, asıl orada olması gereken isim Muslera. Hagi, sonra da Muslera gelir. Muslera'nın Galatasaray'da vedasına yıllardır hazırlanıyorduk. Yönetim olarak bunun bir hazırlığı olmasa da, bizler kafada hazırlanıyorduk. Hazırlanırken belki de en hayal ettiğimiz kaleci Uğurcan Çakır'dı. İçten içe bu ismi Galatasaray'a çok yakıştırdık.

Muslera'nın ayrılığı aylardır belliyken, senin onun varlığında hamle yapman ve sezonun bitimiyle birlikte yeni kalecinin belli olması gerekirdi. Sence ise süreç son ana kadar sürdü. Planın yok çünkü, doğaçladın durdun. Dünya üzerinde Galatasaray'la adı geçmeyen kaleci kalmadı. En başta Berke Özer'i bitirsen, kimsenin itirazı yoktu. Uğurcan Çakır'a ise memnun bile olurdu. Şöyle de bir şey var, Uğurcan Çakır işi son güne kalmasa, Trabzonspor'un bu transfere izin vermesi zordu. Bence en baştan bu yana en büyük hayal Uğurcan Çakır'dı. Sürecin burada biteceğini de çok iyi biliyordum ama iddialı yabancılar zorlanıp, çok zaman kaybedildi.

Uğurcan Çakır'a ödenen bonservis ister istemez sorgulanıyor. Sorgulanmalı da, rakam çok büyük. Bu transfer konusunda haberler çıkarken, 25 milyon avro'lara kendimi alıştırmıştım. Fenerbahçe onu isterken, 22 milyon avro'ya kadar çıkıp, İsmail Yüksek ya da İrfan Can Kahveci gibi isimler takasta konuşuluyordu. Bakınca bizim ödediğimizden daha büyük bir paket. Tabii Trabzonspor'u o transfere izin vermesi imkansızdı. Bize dönersek, 27.5 milyon avro'luk bonservis var. Trabzonspor, işin içine KDV falan katarak durumu biraz süsledi. 27.5 milyon avro da elbette fazla. Ama 25 milyon avro'ya kendimizi hazırlarken, 27.5 milyon avro'ya bir şey demeyeceğim. Son güle kalırsan, plansızlığın esiri olursun. Futbolcunun bir suçu yok.

2.2 milyon avro yıllık ücreti var. Bu ayarda olan futbolcuların kazandığı rakamlara bakarsak da, yıllık ücretin az olduğunu söyleyebiliriz. Burada yapılmış fedakarlık var. Ederson'a 14 milyon avro bonservis verip, 10 milyon avro yıllık ücret vermek mi yoksa Uğurcan Çakır'ı bu rakamlara almak mı? Ben Uğurcan Çakır'ı tercih ederim. Donnarumma'nın 30 milyon avro ettiği ortam deniliyor. Futbolcunun sözleşmesinin son yılı olduğu unutulup, alacağı yıllık ücret konuşulmuyor bile. Onu nasıl karşılayacaksın? Uğurcan Çakır konusunda maaş çok iyi, bonservis ise yüksek. Beklenti ya da baskının altında ezileceğini düşünmüyorum bu arada. Baskının kalbinden geliyor çünkü, büyük takım ve şampiyonluğu en derinden yaşadı. Yıllardır baskı karşısında büyük mücadele gösterdi.

Özellik olarak bakarsak, kaleci meziyeti kusursuz. Uğurcan Çakır, çok iyi kaleci. Sana maç kazandırır, günündeyken onu geçmesi zor. Sezona da formda başlamıştı. Hatta geçen sezonu da dahil edelim, Trabzonspor'u neredeyse tek başına ayakta tuttu. Daha eski yıllara dönersek fazlasını vaat ediyordu ama Trabzonspor'da gereğinden fazla uzun kaldı. Onur Recep Kıvrak sendromunu yaşamadan, bir noktada transfer yapabildi neyse ki. Galatasaray onun adına büyük bir aşama. Ayak kalitesine takıntılı olduğum bilinir, o konuda elbette müthiş bir seviyede değil ama kalecilik tarafı çok ön plana çıkıyor. Galatasaray kalesini dolduracaktır. Hayırlı olsun diyelim. Süreç güç de olsa bitti, hem de iyi bir kaleciyle.

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

25 yorum:

  1. Alican Tekin

    Çok büyük kazık yedik. Maksimum 10 milyon edecek adama 30 milyondan fazla para verdik. Bu kadwr rahatken krndi kendimize iş aştık yine başımıza

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maksimum 10 falan değil, o kadar da değil.

      Sil
    2. o parayı gömecektik belli. fransız ya da belçikalı bi ergen geleceğine uğurcan gelsin trabzon kazansın. iyi oldu. yoksa bana kalsa bu seneyi kiralık onana-günay ile idare ederdim.

      Sil
    3. Alican Tekin

      Ne kadar bilmiyorum ama iş bilmezliğin ve kibirliliğin bedeli oldu diyelim bu transfer. Son gün gittik kapı kapı dolaşıp kaleci dilendik. Hiç içime sinmedi bu hâl.

      Sil
  2. Gs her zaman için yerli nüvesi de güçlüyken başarılı oldu. Barış Alperden de çıkılmaz ise en güçü yerli nüve bizde. Ki belki de uğurcanın alınması Barış Alper için de bir hamle olabilir. Sonuçta her halükarda bonservis verecektik a düşük bir yıllık ücret verdik artanı da Barış Alpere zam için kullanabiliriz

    YanıtlaSil
  3. Trabzon’dan Galatasaray’a son dönemlerde gelip damga vurmamış adam yok neredeyse. 30 milyona çok takılmayın alt yapıya yatırım gibi düşünün.

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı olsun diyelim Günay ile ciddi bir rekabete girecekler faydasını zararını zaman gösterecek ön yargılı olmak yanlış bonservis tabiki ağır oldu beklenene göre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservis yüksek ama kalite var. Baskıyı da kaldıracaktır.

      Sil
  5. bu sezon 4 resmi maça çıkıp 1 gol yemiş bir kaleci aldık..hem de önündeki vasat defansa rağmen..günayın ben son maçta 3 gol yediğini kabul ediyorum..fenerse en son 3,5 ay önce resmi maça çıkmış formsuz bir kaleci aldı..inşallah bunun farkına varmadan hemen oynatırlar milli aradan sonra ve forma girene kadar birkaç puan daha kaybettirir ederson bunlara..bu zaten en fazla 10-12 puan kaybettiğimiz ligde bize şampiyonluğu getirir..bakın çok net söylüyorum bu sene ligde şampiyon olamayan,seneye şampiyonlar ligine gidemeyen ekonomik olarak batacak..durum ciddi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günay son 10 maçta 1 gol yedi kardeşim. Kıyas bu mu? Günay’a hakdızılık ediliyor.

      Sil
    2. Günay Güvenç de iyi gidiyordu ama Uğurcan Çakır'ın oynadığı takım kalitesi başka. Geçen yıl küme düşmemelerinin yegane sebebi. Bu sezon yine takımı o ayakta tuttu. Geçen yıllara in, şampiyonluğun en önemli ismi.

      Sil
  6. Sol stoper Berkan olacak belli ki. Başka alternatif yok çünkü elde. Barışın menajeri Lookman gelirse barış ne olacak diye sorma cürretini nereden buluyor? İyi olan oynasın diye cevap veremediler mi? Sen kimsin demediler mi? Barış hala bu menajer ile nasıl devam ediyor? Yönetim her gün başka bir skandala imza atıyor. Madem adam almayacaksın Zaniolo niye gönderdin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jakobs var, Arda Ünyay var. Belki 3'lü oynayacaksın yer yer. Bakacağız bunlara..

      Sil
  7. Muslera gittiğinde keşke bir yıl daha kalsaydı diyeceğiz demiştim bu blogda ben diyorum keşke 1 sene daha kalsaydı. Söyleyeceklerim bu kadar. Berke Özer alsaydık çok daha iyiydi.

    YanıtlaSil
  8. İyi transfer. Pahalı ama zaten bu para çıkacaktı. Uğurcan formda bir gününde Şampiyonlar ligindeki zor deplasmanlardan bizi çıkartacak adamdır.
    Formda, fit, kendine iyi bakıyor. Parasına takılmaya gerek yok.
    Hakan 'ın gelmesini de istedik ama öte yandan İcardi'nin bile kadroda olmayacağı yerde Hakan, İlkay gibi oyuncular nasıl kenarda oturacaklar. 20 verdiğimiz Sara bile oynamayacak.
    Bence kadromuz yeterlidir. Alternatifleri de vardır. Singo gibi bir canavarı dahil etmemiz defansı sigorta altına almıştır.
    Bence tek problem Barış'ın durumu. Ben hala takımda kalacağına inanmıyorum. Bu kadar ayrılmayı kafasına takmış birisi burdan dönmez. Eğer Barış satılırsa o parayla Lookman'a gidilebilir. Evet şampiyonlar liginde oynatamayacağız ama Ocak'dan sonra oynar. Ligde devamlı oynar. Zaten yarım sezonluk değil en az 4 senelik alacağın için bu yatırım yapılır. Daha 27 yaşında olması da cabası. Son sahibi de değilsin. Buna hazırlık olalım derim.
    Barış satılırsa ben 1 değil en az 2 tane daha yabancı geleceğine inanıyorum.
    Kadromuz gayet yerinde iyi ve yeterlidir. her pozisyon için yeterince oyuncu var.
    Şampiyonlar ligine zımba gibi güzel başlamamızı diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gününde bir Uğurcan Çakır'ı geçmek zor. Formda olduğunda müthiş kaleci. Kaliteyi ciddi anlamda arttırdı.

      Sil
  9. selcuk, burak, engin vs.. hepsinin parasını çıkardılar :)

    YanıtlaSil
  10. Çok iyi transfer. Öncelikle aidiyeti çok yüksek bir oyuncu. Trabzonspor 'a veda mesajı dahi bunu gösteriyor. Galatasaray herzaman aidiyeti yüksek yerli oyuncular ile başarılı olmuştur. Hayırlı olsun. Bonservisi yüksek ama Trabzonspor yüksek bonservis vermezsek bırakmazdı.Bundan sonra destek olmak gerek.

    YanıtlaSil
  11. Uğurcan değil derdimiz yanlış anlaşılmasın. Ederson dan daha iyi 3 kaleci dersen ben bu transferi bu paraya kabul etmem. Uğurcana böyle bayıldın diye Hakan alamadın işte.

    YanıtlaSil
  12. Uğurcan transferi bu yönetimin başını yer. CL 2 hatalı gol yesin paramparça eder taraftar yönetimi de Uğurcan i da. Ayrıca Uğurcan a bu para verilmez de zaten.

    YanıtlaSil
  13. kaleci dediğin bana şampiyonlar liginde maç almalı. muslera'nın avrupa performansları ilk ucl sezonu hariç kötüydü. 12-13 sezonu manu deplasmanı ve birkaç maçta iyiydi sadece. ama mondragon mesela avrupa'da çok kez maçta tutmuştur bizi. o zamanlar 8-9 yaşlarımda olmama rağmen halen daha hatırladığım 3-4 tane maç var kalesinde devleştiği.. tolga zengin'in inter deplasmanını hatırlayın. ya da geçen sezon günay içerideki az alkmaar rövanşında tarihi farkın önüne geçmişti 2-2 biten maçta, normalde o maçın 1-6 filan bitmesi gerekiyordu. uğurcan'dan da beklentim budur. avrupa'da maç alsın. ligde problem yok zaten 3 yesen 4 atarsın. ama avrupa öyle değil işte. orada kırılmaman için gol yememen lazım. uğurcan'dan beklentim muslera'nın dahi yapamadığı bu işi yapmak. yapacağına da inanıyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir