1 Ekim 2025 Çarşamba

Galatasaray 1-0 Liverpool, Okan Buruk'un kartviziti


Tüm haftayı, hatta ayları "Okan Buruk" eleştirileri ile geçtik. Saha içinde kalanlar haklı ama işi şaklabanlığa vuranlar değil. Nedir o şaklabanlık derseniz, "teknik direktörlük" vasfını sorgulamak mı dersiniz ya da geçmiş şampiyonlukları "şansa" bağlayanlar mı? Son bıraktığımda "teknik heyet" için yetersiz deniliyordu. Liverpool'dan daha güçlü kaç takım vardır? Lig sürprizlere açıktır, Şampiyonlar Ligi ise hata affetmez. En üst düzey mücadele ve plan gerektirir. Maç sabahı dahi taktik idman yaptı bu takım. Bizler Alanyaspor maçı sonrası karalar bağlarken, Okan Buruk'un mesajı bugüne yönelikti. İddiasının da altını doldurdu. Okan Buruk "büyük teknik adamdır". Sahaya da kartvizitini bırakmıştır.

Bu tarz maçların ana odağı yüksek konsantrasyon. 1. dakikadan, son ana kadar odağını kaybetmemeli, bir an dahi sendelememelisin. Sahada iyi bir plan vardı. Frankfurt maçının da planı iyiydi bu arada. Orada 1-0'ı buldun, 2'yi bulacak imkanı yakaladın ama yediğin tek gol seni kırdı attı. Mesele gol yememekse, Liverpool maçında kusursuz savunmalıydın. Bu noktada da dengeli oyun ve ideal 11 gerekli. Senkron şart. Nedir o senkron dersek, Singo'nun sağ bek, Abdülkerim Bardakcı'nın sol stoperde oynaması. Merkezi de Torreira & Lemina yapınca, önünde oynayacak İlkay Gündoğan'la birlikte ideal kurguna dönüyorsun.

Osimhen döndü, bu seni direkt olarak yükseltiyor. Bugün belki bitiremedi ama ön alandaki mücadelesi ve gücü ile rakibi sürekli hataya zorladı. Barış Alper Yılmaz da rakibi kanatta iyi zorladı. Bu fizik güç böyle maçlarda olmazsa olmaz. Biraz daha final paslarında iyi olsak ya da bitirebilsek, 2-0 da çok rahat ulaşılabilecek bir sonuçtu. Haklı galibiyet bu, Galatasaray'ın çok daha net pozisyonları var. Odağını kaybetmeden, müthiş savundun. Atletizmin nihayet Şampiyonlar Ligi seviyesinde. Torreira, Jakobs, Singo ve Davinson Sanchez gibi isimler kusursuz oynadılar. Uğurcan Çakır sayesinde de kalene gelen ilk toplar gol olmayınca, maçın içinde kalıyorsun. 12 isabetli şutta 12 kurtarış. Alanyaspor maçında algıları kırmıştı, Liverpool karşısında da Şampiyonlar Ligi'nin büyük kalecisi olduğunu kanıtladı.

Dengeli oyun kıymetli. Baskı zamanı baskı, bekleme zamanı durma. İlkay Gündoğan, bu noktada tempoyu mükemmel yönetiyor. Icardi'nin zamanında yaptığı pres zamanlamasını, İlkay Gündoğan tüm sahada uyguluyor. Maçta çok doğru anlarda ön alan baskısı vardı ve hemen hemen hepsinde topu kapıp, pozisyona girdik. Yanlış baskı sonrası rakibin geçiş hücumuna imkan vermedik. Topu rakibe ver, gerekirse bekle. Bazen durmak gerekir. Bu tarz maçlarda haldır haldır oynayamazsın. Frankfurt maçında da anahtar buydu ama rakibin tuzağına düştük. Bu tarz mağlubiyetler bazen hayırlıdır. Akabinde Liverpool'u çok doğru bir futbolla yenince, iddianın da altını doldurmuş oldun. İlk 24 için yeniden kafanı kaldırdın ve 2 maçta hesapladığın puanın üzerindesin.

Bayern Münih, Manchester United ve Tottenham karşısında da benzer futbollar vardı. Kimini kaybettik ama gün sonu gururluyduk. Liverpool karşısında da ezilmeyeceğimizi biliyordum. Gün sonu sonuç ne olur bilmiyordum ama başımız dik olacaktı. Böyle anları kazanarak geçmek, ilerisi adına da büyük özgüven. Aynı sakinliği Bodo karşısında da göstereceksin. Rakibi hafife almadan, Liverpool maçında olduğu gibi güçlü planla birlikte aynı konsantrasyonla sahada olacaksın. Gerekirse bekleyeceksin, yine doğru zamanda baskı yapacaksın. Oradan da 3 puan gelince, yol hemen hemen yarılanmış oluyor. Böyle bir galibiyete hepimizin ihtiyacı vardı. En başta da Okan Buruk'un. Gün "algıları" yıkma günüdür. Bizlere düşen de yıkılan algının altında ezilenleri keyifle izlemek.

38 yorum:

  1. Burak bey yorumlarınıza katılmakla beraber şunları da göz ardı etmemek gerek. Liverpool u yenmekle bir üst tura henüz çıkmış değiliz. Geçen sene ki avrupa ligini hatırlayalım. Kolay bir gruptan çıkmak varken tanımadığımız takımlara puan kayberek elendik. Bu sonuç okan hocaya yazdı. Şuan benzer bir durum olmaması için heyecan yapmadan ilerlememiz gerekir. Gün sonunda liverpoolu, cityi ve athletico yu yeneribiliriz ama gruptanda çıkamayabiliriz. Ayrıca söylemek isterim ki sane nin oynamaması takıma pozitif bir hava kattı gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkmadık ama kafayı kaldırdık. Böyle bir galibiyete çok ihtiyacımız vardı..

      Sil
  2. Maçla ilgili tüm yorumlarımda başkası olma kendin ol dedim! Süpriz yapma bildiğini oyna dedim. Alıştığın taktik dizilişle oyna hocam dedik yaptı. İdeal 11’i, hakeden 11’i oynattı. Hoca, hocalığını yaptı, topçu da yüreğini değil dalağını koydu ortaya. Ultra konsantre, aslanlar gibi çarpışan takım izledik.
    Burdan Galatasaray’ı hafife alanlara selam olsun. Genç Galatasaraylılar, desteklediğiniz takımı iyi tanıyın. Nerelerden geldiğimizi bilerek konuşun. Okan Buruk, bu kulübe adım attığından bugüne 40 sene geçmiştir. Okan’ı yeri geldiğinde en sert şekilde eleştirdik eleştirmeye de devam edeceğiz.
    Ama kusura bakmayın da sosyal medya trollerine de yedirmeyeceğiz. Okan’ın gitmesini en çok fenerliler bjkliler istiyor.
    Şen ola cimbomlu şen ola. Ne mutlu yarın sınıfında göğüsünü gere gere dolaşacak genç Galatasaraylılara. Başımızı yere eğdirmeyen Kulübümüz varolsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğimizi "akılcı" şekilde oynadık. Haldır haldır oynamayarak. Bayern maçının hatası buydu belki de. O maçın dersini aldığımızı gördük. Galatasaray'ın olduğu her yerde umut var, bunu herkes öğrenecek.

      Sil
  3. Çok iyi oyun ve müthiş bir zafer oldu. Oynamamız gerektiği gibi dengeli oynadık. Yeri geldi hücum pres yaptık yeri geldi savunma yaptık. Bu galibiyet inşallah takımın özguven kazanmasına da neden olur. Sahada kötü oynayan 1 oyuncu yoktu. Özellikle Sane 'nin yedek olması Okan Hoca'nın hakkaniyetini de gösterdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru oyun kıymetli. Baskı zamanlamasını mükemmel ayarladık.

      Sil
  4. Alican Tekin

    Kendisinin sorgulanmaya başlandığı kritik virajlarda Okan Hoca iyi iş çıkarıyor. İşi terbiyesizlik sınırına getirmeden sürekli sorgulanmak Okan Hoca'yı daha iyi yapacaktır:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca, bir kırılma dönemini daha başarıyla atlatacak :)

      Sil
  5. Galatasaray dan herhangi bir oyuncuyu koy Liverpool’a hangisi sırıtır? Jacobs ederini katladı. Singo aynı şekilde. Lemina basmadık yer kazanmadık ikili mücadele bırakmadı. Son oynadıkları maçta ayakta duramıyorlardı. Sanchez mesela bu oyunla dün akşam peşine en az 3-5 kulüp takmıştır. Değişiklikler zamanlı ve doğru hamleler. 4-1-4-1 döndük son 15-20 dk ki doğru olandı. Hocanın formasyon inadı kırılınca başaramayacağı şey yok. İlkay gibi bir oyun aklı haziran başında gerekirse bonservis ödeyerek getirmek gerekirdi. Takım kaptanlığı direkt ona verilsin. Takıma abilik, saha içinde hocalık etti ki Osimhenden Torreira ya kadar hepsi saha içi talimatları ondan aldılar gibi birşey. Aslan Payı hocanın atlamayalım Liverpool çalışılmış zayıf oldukları noktalar işlendi, iyi oldukları yönler önlendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maç özelinde bireysel performanslarımız çok iyi. Bunu devamlı hale getirmek, özellikle Avrupa maçlarında oynayabilmek lazım.

      Sil
  6. Abdülkerime kadar sahada oynayan sonradan dahil olan her bir oyuncu muazzam işler çıkarttı. Hatasız oyun doğru çalışılmış rakip. Topun arkasına 11 kişi geçmeyen hee rakibe karşı iyiyiz ek olarak dün kaçan 2-3 net pozisyon da var. Penaltıyı attık ardından yattık diye bir durum da yok. Beklemediğin bir 3 puan hanende Frankfurt maçında kaybı telefi ettin belki de turnuvanın favorilerinden biriyle oynarken yaptın bunu. Hayat öpücüğü oldu çok da iyi oldu. Şimdi City düşünsün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmediğiniz abdülkerim ile almanya'dan 1 puanla dönerdik. defans uyum işidir.

      Sil
    2. Adam hâlâ Abdülkerim e kadar diyor bu iyice utanmazlik artık. Abdülkerim olmadığında ne olduğunu hâlâ görmediniz galiba!

      Sil
    3. Abdülkerim Bardakcı, bu takım için kıymetli. Etrafını atlet kılıp, onu da biraz daha derinde savundurunca etkisi çok arttı.

      Sil
  7. maçtan önce ilkay'ı yedeğe yazanlar vardı. futbolun f'sinden anlamayanlar onlar. ilkay bu ülkeye hagi'den sonra gelmiş en iyi oyucudur. sneijder'den vs de daha öndedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkay Gündoğan, bu takımın olmazsa olmazı.

      Sil
  8. Pabuç pahalı olunca Okan Buruk nasıl da neşteri vurdu ama. Sezon başından beri söylüyoruz Sane'yi kes şu takımdan diye. Okan Hoca şu maçtan önce kendisine gelen sert eleştiriler, istifa söylemleri, yollar ayrılmalı sesleri olmasaydı inanın dün akşam Sane'yi de İcardi'yi de ilk 11'e koyardı. Demek ki hocayı hep böyle tetikte tutmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sane'yi kazanmak adına oynatması doğaldı. Yine oynatacak. Bu adamı kazanmak zorundasın.

      Sil
  9. ilkay gibi bi futbol üstadını transferin son gününe kadar bekleten okan hocaya selam olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okan hoca yerine kim gelsin. yazsana 3 isim

      Sil
    2. kimse gelmesin yerine. ama bazı absürt yanlışlarına son versin. ilkay gibi bi oyuncu son güne kadar bekletilemez. lemina gibi bi oyuncuyu istemeyip ve daha sonrasında da avrupa listesine onu değil de cuesta'yı yazması kabul edilemez.

      Sil
    3. Gün sonunda aldı sonuçta, ona bak. Katkı da sağlıyor.

      Sil
  10. ilk yarının son dakikasındaki frikikte ilkay'ın orada vurması gerekiyor artık. hadi frankurt'da barış boştu filan ama dünkü maçta çok yanlış bi tercih oldu. o noktadan abdülkerim'in önüne yuvarlamak gördüğüm en kötü duran top organizasyonlarından biriydi. o topu ya barajın üzerinden tık diye bırakırsın ki ilkay'ın o tarz frikik golleri var. ya da kalecinin olduğu yere sert bi şekilde yapıştırırsın sneijder - arsenal frikiği gibi, zaten çok yakın mesafe olduğu için kaleci zor çıkarır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada yapılan organizasyon kötü değil bence.

      Sil
    2. riekerink zamanında kupa finalinde benzer organizasyon yapılıp podolski vurmuştu topa. burada aslında organizasyon kötü değil ama vurucu seçimi çok absürt derecede yanlıştı. abdulkerim kariyerinde hiç oralardan gol atmış mı ?

      Sil
    3. Orada da kusursuz duran top organizasyonları vardı.

      Sil
  11. Okan hoca beşiktaş maçına da rotasyonla çıkıp o maçı da tek farkla filan alırsa gözümde daha da yücelir..mourinhoyu çoktan aşıp capello terim lippi ancelotti seviyesine filan çıkar..
    özellikle dünkü maçın en iyileri singo torreira lemina 'ismail' ve osimheni şampiyonlar ligine saklayalım..
    şöyle bir 11le mesela
    ugurcan-sallai-davinson-abdülkerim-eren-kaan-ilkay-sara-sane-barış-icardi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derin rotasyonlar gerekmiyor ama bazı isimler kenara gelebilir.

      Sil
  12. Gökdereli Halil - Tüm Galatasaray tarihinin en anlamlı galibiyetlerinden biri. Seksenli doksanlı yıllarda da tarihi zaferlerimiz vardı elbette. Fakat o yıllar çok farklıydı. Kızılyıldız ve Steaua Bükreş gibi takımların Şampiyon kulüpler kupasını kazanabildiği, tüm liglerde 2 yabancı oyuncu sınırının olduğu, futbolun bu kadar endüstrileşmediği ve paranın bu kadar astronomik boyutlara yükselmediği zamanlardı. Avrupa futbolunda son 15 - 20 seneye baktığımızda Şampiyonlar liginin favorisi 6 - 7 takım ile diğerlerinin arasında hem ekonomik anlamda hem de kadro kalitesi anlamında makasın iyice açıldığını görüyoruz. Ki bu favorilerden biridir Liverpool. Hocaları Arne Slot da dünyanın en iyi teknik adamlarından biridir. Çok büyük iş başardık. Helal olsun çocuklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muazzam bir zafer bu. Tam anlamıyla hak edilerek. CL'nin bu aşamasını geçersek, daha da anlam kazanacak.

      Sil
  13. dünkü maçtan sonra frankurt maçına daha da çok üzüldüm. en kolay alt edilebilecek rakibimizdi frankurt. şu an 6 puanla lider olabilirdik. umarım o maçtaki kaybı ileride aramayız

    YanıtlaSil
  14. Arne Slot un da dediği gibi Frankfurt ile 5 maç daha yapsak inanın sonuç asla o şekilde bitmezdi. Yönetim rica ediyorum sizden şu transferleri sezon öncesi kampına kadar bitirin ve takım her sezona bomba gibi başlasın. Arne Slot da bunun önemini dile getirdi.
    Çok mutluyum başta hoca olmak üzere tüm takım inanılmaz bir reaksiyon gösterdi.
    Çok mutluyum tribünleri maça inanılmaz bir ağırlık koydu ve maç içerisinde kırılmalar dalgalanmalar olmadı.
    Çok mutluyum değil Avrupa tüm dünya buranın bir Cehennem olduğunu bir kez daha kabul etti.
    Çok mutluyum taraftar (sosyal medya trolleri değil) takımımıza gerçekten sahip çıktı. Diğer şampiyonlar ligi maçlarına da hazırız.
    Çok mutluyum özellikle beklerimiz çok atletik bir seviyede. Bu takımımıza inanılmaz bir ritim sağlıyor.
    Çok mutsuzum ligimiz çok boktan. Eğer bu hafta sonu derbi değilde Rize ile oynasaydık yine saçma sapan bir galibiyet alırdık ama oynanan oyun bizi kesmedi.
    Ne diyelim bir maçla bahar gelmez ama oluşan hava içimizi ısıtır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerde ders alıyorsun işte, reaksiyon gösteriyorsun. En başından bu yana yazdığım şeydi.. Reaksiyon.

      Sil
  15. Bundan sonra artık bu istikrarı devam ettirmek önemli. Büyük maçlardaki konsantrasyonun aynını diğer tüm maçlara aktarmamız lazım. Okan Hoca'nın ŞL 11'i artık sakatlık, ceza olmadığı taktirde bellidir. Form durumuna göre bu 11'e en fazla Sane girebilir.
    Sane de buranın Arabistan olmadığını formda değilse yedek kalabileceğini umarım anlamıştır. 29 yaşında bir oyuncu olarak ondan bundan çok daha fazlası olduğunu biliyorum ama bunu göstermek zorunda. Barış'ın Szoboslai'ye yaptığını bütün beklere yapmalı. Dirplingle sıfıra kadar inip gol pasını verebilmeli. Eldeki formda oyuncu sayısını 15-16'ya çıkartırsak gruptan çıkacağımıza yürekten inanıyorum.
    Bodo maçının önemini anlatmaya gerek yok. Bize çok ters gelen son derece disiplinli bir takımla oynayacağız. Aynı şekilde oynamamız gerekiyor. Bodo'yu da yenersek deplasmandaki Ajax maçını da kaybetmeyeceğimizi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CL yolu akıllı hareket etmekten geçiyor. Maç maç bakıp, hepsine yüksek konsantrasyon göstermek..

      Sil
  16. Dikkatimi çeken kötü oynadığınızda veya mağlup olduğumuzda blok yazılarında çok fazla yorum oluyor. Ancak müthiş bir galibiyet aldığımızda yorum sayısı daha az oluyor. Eleştirmeyi daha çok seviyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir durum var, çok doğru tespit. Eleştirmek adına yazmak da daha hararetli mesela. Övgüyü yazmaktan daha kolay :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir