26 Haziran 2009 Cuma

Kamp Programları {2009-2010 Sezon Hazırlıkları}

Yorucu bir sezonun ardından takımlar ufak ufak hazırlıklara başladılar. Kamp programları konusunda minik bir araştırmanın ardından takımların hazırlık çalışmalarından bazılarına ulaştım. Süper Lig ekiplerinin tek tek kamp programlarına bakmak gerekirse;

Galatasaray; Bu konuda başı çeken ekip Galatasaray. 16 Temmuzda oynayacağı Avrupa Kupası öneleme maçı sebebiyle sezona en erken başlayan takımlardan birisi oldu. Hepimiz yine Almanya'ya gidileceğini düşünüyorduk ki Rijkaard faktörü devreye girdi ve kamp rotası yeni hocamızın memleketi olan Hollanda'ya çevrildi. Yarın (27 Haziran) sabah antrenmanının ardından uçakla Düsseldorf'a geçerek, Hollanda'nın Almanya sınırındaki Tegelen şehrinde kampa gireceği açıklandı. İlk hazırlık karşılaşması ise 1 Temmuz Çarşamba günü Almanya NRW ligi takımlarından 1. FC Kleve GbR ile yapılacak.

Diyarbakırspor; Turkcell Süper Lig'e yükselen yeni takımlardan Diyarbakırspor'da yönetim sorunu devam ediyor. Diyarbakırspor'da Abdurrahman Yakut başkanlığındaki yönetim olağanüstü kongre kararı aldı, ancak 19 Haziran'da çoğunluk sağlanamadığı için kongre bugüne ertelendi. Turkcell Süper Lig ekipleri transfer çalışmalarını gerçekleştirip kamp yerlerini belirlerken, Diyarbakırspor'u yapılacak kongrede yönetimin seçilmesi halinde bile büyük sıkıntılar bekliyor. Yönetimdeki belirsizlik nedeniyle Diyarbakırspor'da teknik direktör ve oyuncu transferi gerçekleştirilemiyor ve kamp programı da yapılamıyor.

Beşiktaş; 29 Haziran Pazartesi top başı yapacak olan son şampiyon Barış Kupası için 23 Temmuz'da İspanya'ya gidecek, turnuva sonrasında 2 Ağustos'ta Fenerbahçe ile oynayacağı Süper Kupa finali için Almanya'ya geçecek. Resmi olarak ilk maçıda lig maçı olacağından resmi bir kamp programı henüz belirtilmesede geçtiğimiz seneki gibi Avusturya'da geçirecek sanıyorum.

Gençlerbirliği; Geçen sezon son maçta düşmekten kurtulan Gençlerbirliği, yeni dönem hazırlıklarına 25 Haziran'da Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde başlayacak. Teknik direktör sorununu Thomas Doll ile çözen kırmızı-siyahlılar, çalışmalarını Doll yönetiminde 10 Temmuz'a kadar Ankara'da sürdürecek. Kırmızı-siyahlıları 11 Temmuz'da İsviçre'ye gidecek ve 10 gün boyunca çalışmalarını bu ülkede sürdürecek. Gençlerbirliği 22 Temmuz'da Türkiye'ye dönecek.


Sivasspor; Galatasaray ile sezona en erken başlayan takım olma unvanını elinde tutan Sivas 6 Temmuz tarihine kadar kendi tesislerinde çalışmalarını sürdürdükten sonra 6 Temmuzda Hollanda'ya gidecek.
Hollanda'nın Arnheim kentinde 6 Temmuz-19 Temmuz tarihleri arasında kamp yapacak olan Sivasspor, kamp süresi içerisinde Meksika'nın Chivas, Yunanistan'ın Olimpiyakos, Hollanda'nın Heerenween ve PSV Eindhoven takımlarıyla 4 hazırlık maçı yapacak.

Fenerbahçe; 29 Haziran'da Samandıra'da resmen 2009-2010 sezonuna merhaba diyecek olan sarı lacivertliler 13 Temmuz'a kadar çalışmaların İstanbul'da sürdürecekler. Kamp programı ve yeni sezon hazırlıkları konusunda açıklama yapan sportif direktör Aykut Kocaman 13 Temmuz'da 2. etap çalışmaları için Almanya'nın Münih kentine gidileceğini söyledi.

Eskişehirspor; 29 Haziran'da Eskişehir'de toplanacak Eskişehirspor, 30 Haziran'da Bolu'ya geçerek yurt içi kampına başlayacak. 14 Temmuz'a kadar Bolu'da kalacak kırmızı-siyahlılar, 1 gün iznin ardından Almanya'ya hareket edecek. 16-26 Temmuz tarihlerinde Stuttgart kentinde kamp yapacak Eskişehirspor, 30 Temmuz'da Eskişehir'de sezonu açacak.

Bursaspor; Avrupa Kupalarına katılma umutlarını son haftaya kadar sürdüren Bursa yeni sezon için 26 Haziran Cuma günü Özlüce Tesisleri'nde toplanacak. 9 Temmuz Perşembe gününe kadar burada çalışacak yeşil-beyazlılar, 2. etap çalışmaları için 10 Temmuz Cuma günü Avusturya'nın başkenti Viyana'ya 70 kilometre uzaklıktaki Bad Tatzmannsdorf kasabasına gidecek. Bursaspor, buradaki 15 günlük kampın ardından 25 Temmuz Cumartesi günü Bursa'ya dönecek.

Gaziantepspor; Gaziantepspor, ilk etap çalışmalarını 5-13 Temmuz tarihleri arasında Celal Doğan Tesislerinde yapacak. 14 gün sürecek ikinci etap kamp dönemi için 13 Temmuz'da Hollanda'nın Arnheim kabasına gidecek kırmızı-siyahlıların, burada 6 hazırlık maçı oynaması bekleniyor. Gaziantepspor'un Hollanda kampı 28 Temmuz'da sona erecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye; Haziran ayının 29'unda İstanbul'da toplanacak turuncu takım, 30 Haziran'da ilk kamp dönemini Kartepe'de geçirecek. Daha sonra 8 Temmuz'da İstanbul'a dönecek İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular 9 Temmuz'da Hollanda'ya hareket edecek ve 25 Temmuz'a kadar bu ülkede hazırlıklarını tamamlayacak.

Trabzonspor; Takımı Hugo Broos'a emanet eden Trabzonspor yarın ilk antrenmanına Isparta'nın Davraz ilçesinde çıkacak ve yeni sezona merhaba diyecek.27 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Davraz'da yeni sezon çalışmalarını gerçekleştirecek bordo-mavililer, daha sonra 2. etap çalışmaları için Hollanda'ya gidecek. Trabzonspor, 13-26 Temmuz tarihlerinde Mierlo kentindeki yurt dışı kampın ardından Türkiye'ye dönecek.

Denizlispor; 26 Haziran'da Denizli'de toplanarak yeni sezonun hazırlıklarına başlayacak. 1 Temmuz'da Davraz'a geçmeyi planlayan yeşil-siyahlılar, yurt dışı kampı için Hollanda ve Avusturya'da yer bakıyor.

Kayserispor; Kayserispor 26 Haziran'da Kayseri Kadir Has Tesislerinde top başı yarak yeni sezon hazırlıklarına başlayacak. Sarı-kırmızılılar Kayseri'deki çalışmaların ardından 13 Temmuz'da Almanya'nın Aachen kentinde yurt dışı kampına başlayacak. Kayserispor Almanya'daki kampın ardından 28 Haziran'da Türkiye'ye dönecek.

Ankaragücü; Resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Başkent temsilcilerinden Ankaragücü, 25 Haziran itibariyle Ankara'da Cemal Aydın Tesislerinde yeni sezon için çalışmalara başladı. Yurt dışı kampı için 9 Temmuz'da Avusturya'nın Seefeld şehrine geçecek Ankaragücü, 26 Temmuz'da Ankara'ya dönüş yapacak.

Ankaraspor; 25 Haziran'da kulüp tesislerinde toplanarak yeni sezona merhaba diyen Ankaraspor, Alman teknik adam Jurgen Röber yönetiminde 12 Temmuz'a kadar Ankara'da çalışmalarını sürdürecek. Başkent temsilcisi 12-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirmeyi planladığı yurt dışı kampının hangi ülkede olacağı ise belirsizliğini koruyor.

Antalyaspor; Bugün tesislerde toplanarak yeni sezona başlayacak. 28 Haziran'da Kızılcahamam'da kampa girecek Antalyaspor, çalışmalarını 11 Temmuz'a kadar burada sürdürecek. 14 Temmuz'da 2. etap kamp çalışmaları için Almanya'nın Nürnberg kentinde kampa girecek kırmızı-beyazlılar 10 gün sürecek kampın ardından Türkiye'ye dönecek. Antalyaspor 9 Ağustos'ta sezon açılışı yapacak.

Manisaspor; Turkcell Süper Lig'in yeni takımı olan Manisaspor dün top başı yaptı. 25 Haziran'dan 3 Temmuz'a kadar Tarık Almış Spor tesislerinde çalışmalarını sürdürecek Manisaspor, 3 Temmuz'da Davras'a gidecek. 16-27 Temmuz tarihleri arasında Hollanda'da kamp yapacak Manisaspor, daha sonra yurda dönecek.

Kasımpaşaspor; Sezonu bugün İstanbul'da açacak olan ligin yeni ekiplerinden Kasımpaşaspor, 29 Haziran'da Bolu Koru Otel'de kampa girecek. 9 Temmuz'a kadar Bolu'da çalışmalarını sürdürecek Kasımpaşaspor'un 2. etap kamp çalışmasını ise hangi tarihlerde yapılacağı ve nerede olacağı ise henüz netleşmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir