11 Haziran 2009 Perşembe

7'n Bitirdin Manchester'ı

Kaka transferinden sonra Dünyanın en pahalı transferleri yazısını yazmıştık ve bu vesile ile Zidane'yi de anmıştık. Nereden bilelim Cristiano Ronaldo bombasınında hemen patlayacağını. Uzun zamandır görüşmeler vardı zaten sonunda neticeye ulaştı ve Cristiano Ronaldo Real Madrid yolunda diyebiliriz. Yolunda diyebiliriz diyorum aslında yüzde 99 gerçekleşti bu transfer. Manchester United Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid ile görüşmesine izin verdi. Ronaldo'da zaten dünden razıydı Real Madrid'e gitmeye 2-3 gün içinde de resmi açıklama gelecektir. Cristiano Ronaldo rüyası aslında Perez'in ortaya çıkardığı bir şey değil. Geçtiğimiz sezonlarda da çoğu kez istediler ama Ferguson futbolcusunun kulüpten ayrılmasına izin vermedi. Perez'in gelişiylede beraber yapılan teklif bir anda artınca ve Cristiano Ronaldo'da ısrarla ayrılmak istediğini söyleyince satışa onay verildi. Kaka'yı 65 milyon euro'ya alan Real Madrid Cristiano Ronaldo içinde 94 milyon euro ödeyecek. Bu transfer rekoru olmuş durumda. Zidane'nin 75 milyon euro'luk rekoru bir anda kırıldı. En pahalı 10 transfere baktığımızda da ilk 4'de Real Madrid'i görmek mümkün olacaktır. Bletter'in geçen senelerde Cristiano Ronaldo'nun istemesine rağmen Real Madrid'e gönderilmemesi ile ilgili modern köle benzetmesi olmuştu. Bu benzetmede böylece ortadan kalkmış oldu. Demek ki para herşeyin kapısını açıyor.

Real Madrid açısından transferi değerlendirmek gerekirse Perez vaadlerini bir bir tutmaya başladı. Önce Kaka şimdi ise Cristiano Ronaldo'yu transfer ettiler. Yeni hedefleride David Villa ve Ribery olarak gözüküyor. Düşünsenize hücum hattını Ronaldo - Kaka - Ribery önlerinde ise David Villa. Bir anda Dünya'nın kağıt üzerinde en iyi hücum hattı diyebiliriz. Tabi bu transferler burada kalmayacak orta saha içinde Xabi Alonso düşünülüyor. Futbolda inanılmaz paralar dönmeye başladı ve dengeler inanılmaz bozuldu. Real Madrid adına bu sezon en kuşku duyduğum nokta Pellegrini'nin doğru seçim olup olmadığı yolunda. Bu kadar yıldızla baş edebilecek mi, onlardan müthiş kadro yaratabilecek mi bilmiyorum. Günümüzde kadro kalitesine bakınca bu takım şampiyon olur demek yetmiyor. Yıldızlarıda idare etmek artık antrenörlük dehası olmaya başladı. Kaka'ya yıllık 9 milyon avru veren Real Madrid Ronaldo'ya çok daha fazla ücret ödeyecektir.

Manchester United açısından değerlendirmek gerekirse Beckham'ın ardından efsaneleşen 7 numarayıda Real Madrid'e satmış oldular. Cristiano Ronaldo'yu bugünlere getiren Ferguson'dur yani Ronaldo Ferguson'a çok şey borçlu. Zamanında Beckham'ı satarken Ronaldo'yu alıp yerini doldurmuşlardı. Şimdi ise Ronaldo'yu sattılar yerine kimi koyacaklarını merakla bekliyoruz. Geçmiş senelerde de bu transfere bu yüzden izin vermiyorlardı. Henüz Cristiano Ronaldo'nun yerine kimi koyacaklarını bulamadıkları için bu transfer gerçekleşmemişti. Manchester United sistem takımıdır onlar için biri gider biri gelir. 94 milyon euro kazandılar bu transferden. Çıldırtıcı bir ücret bu. Bu paraya inanılmaz işler yapabilirler. Manchester United'in çok büyük bir isim kaybetmesine rağmen bundan düşünülen kadar da etkileneceklerini sanmıyorum.

Ronaldo açısından değerlendirirsek öncelikle istediği takıma gitti. Real Madrid onun hep hayallerinde vardı ve bunu gerçekleştirdi. La Liga'da onun oyun tarzına uyan bir lig bu yüzden önemli işler yapacaktır. Real Madrid bu transferle büyük iş başardı. Perez'in eski transfer politikalarına bakınca yıldız olsunda kimi alırsam alayım mantığı vardı. Bu yüzden sistem takımı olamamışlardı ve belli dönemler başarısız oldular. Bu sefer ise sisteme uygun birbirini tamamlayabilecek yıldız futbolcular alıyorlar. Cristiano Ronaldo ofansif orta sahanın her iki kanadında da oynayan, forvet oynayınca da çok başarılı olan futbolcu. Kafamızda sürekli Messi - Ronaldo karşılaştırması oluyordu bu transfer sayesinde bu sorularada cevaplar bulacağız. Tek handikapı bazı kimseler Ferguson'un yanından ayrılınca Ronaldo'nun beklenen kadar iyi olmadığını söylüyor. Manchester United'in sistemi içinde yıldız olduğunu söylüyor. Portekiz Milli Takımındaki performansınada bakınca aslında bu teori biraz doğruluk payı kazanıyordu. Bence La Liga onun ligi ve bu teoriler çürüyecektir.

Son olarakta Barcelona - Real Madrid çekişmesine gelelim. Geçtiğimiz sezon sadece Real Madrid değil bütün Dünya Barcelona'nın önünde diz çöktü. Müthiş futbol oynadılar ve herkesin beğenisini kazandılar. En son Barnebau'da ki 6-2'lik skorlada bunu taçlandırmışlardı. Real Madrid özellikle Perez intikam yemini etmişe benziyor. Barcelona kurulu bir düzen, sistem takımı oldu. 1-2 ufak takviyeyle zaten güçlü olan kadrosunu daha da yenilmez kılabilir. Real Madrid yıldızları alıyor ama sistemini oturtacak, yıldızlar kadroya alışacak falan bir süre geçecektir. Bu yüzden Real Madrid'in sabırlı olması gerekiyor. Laporta'nın geçen açıklamaları vardı böyle yüksek ücretler dengeleri bozuyor gibisinden. Bir bakıma haklı olsada parası olanın düdüğü çalıyor. Bu yüzden bu transferlere kimsenin laf söylemeye hakkı yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir