11 Haziran 2009 Perşembe

Rijkaard'ın Çekim Gücü Deco'yu Getiriyor

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, GSYİAD tarafından Kalamış Tesisleri'nde düzenlenen "Şampiyonların Gecesi"nde şarkılar şöylüyor, yüzü gülüyordu...

Peki neydi Başkan Polat'ı bu kadar mutlu kılan?

Henüz gecenin başlarıydı, Başkan Adnan Polat'ın telefon çaldı, arayan Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel'di. Geceye katılması beklenen Haldun Üstünel, Frank Rijkaard'dan gelen bin haber üzerine soluğu Murat Yalçındağ ile birlikte Amsterdam'da almıştı... Üstünel, Frank Rijkaard'ın Barcelona'dan öğrencisi Deco'yu ikna ettiğini ve görüşmelerin son derece sıcak geçtiğini Başkan Adnan Polat'a söylüyordu. Bu haber Başkan Polat'ı heyecanlandırmıştı. Çünkü dünyanın en iyi futbolcularından biri olan Deco'nun transferinde sona yaklaşılmıştı.Chelsea'de forma giyen Deco'nun gelmesi halinde Lincoln ile yolların kesin olarak ayrılacağı; hatta Başkan Polat'ın yakın çevresine "Üçüne beşine bakmadan vereceğim" dediği öğrenildi.

Rijkaard hamlesi ile vizyonunu ortaya koyan Galatasaray şimdi ise Deco bombasını patlatmaya hazırlanıyor. Lig TV'nin haberine göre Rijkaard eski öğrencisi Deco'yu ikna etmiş durumda. Lincoln'den iki senedir istediğini alamayan Galatasaray Deco'yu getirerek olağanüstü bir iş imza atmış olur. Deco günümüz orta saha tanımına uyan futbolculardandır. Hem hücum gücü yüksek hemde defansif anlamda da katkı verebilen futbolculardan. Rijkaard'ın Barcelona'sı döneminde 4-3-3'ün beyni gibi oynuyordu. Yani hücum hattının kanatlarında Ronaldinho ve Messi, orta sahada ise Deco hücumu organize ediyordu. Rijkaard onu transfer etmek istediğine göre bunu düşünmüştür. Lincoln'ün kalması durumunda ondan katkı falan alamayacağız bu belli birşey. Rijkaard'ın gelişiyle belki disipline gelecekti ama 4-3-3'e Lincoln uymaz. Kanatlara koysan iş yapamaz, orta sahanın ortasına koysan Lincoln'ün özelliklerinden faydalanamazsın. Günümüzde de bu tip oyun kurucuların pek öneminin kalmadığını düşünürsek Lincoln ile acilen yollar ayrılmalıdır.

Deco transferi Galatasaray için asla hayal olamaz. Birincisi eski hocası Rijkaard'la mutlaka çalışmak isteyecektir. Rijkaard'ın sadece Deco isminde değil diğer büyük isimlerde de çekim gücü var. Transferde Rijkaard markasından çok yararlanacağız. İkincisi Chelsea kendisini gözden çıkarmış durumda. Üçüncüsü yaşıda 31'e geldiği için Avrupa'nın önde gelen takımlarında banko şans bulabileceğini düşünmüyorum. Dördüncüsü ise Haldun Üstünel gibi ikili ilişkileri mükemmel bir yöneticiye sahip olmamızdır. Galatasaray onun için en doğru yer olacaktır. 2-3 sezonda üst düzey performans sağlayacaktır. Bonservisi konusunda pek sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum sadece yıllık ücreti fazla olacaktır. Lincoln'e de senelik 3.5 milyon euro veren Galatasaray Deco içinde kesenin ağzını açacaktır. Bu sezon transferde derinden gidiyoruz ama vizyonumuzu, hedefimizi kanıtlar nitelikte transferler yapıyoruz. Adnan Polat ve yönetimini yürekten kutluyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir