27 Haziran 2009 Cumartesi

Gönlünde Yatan Barcelona

Arsenal kaptanı Cesc Fabregas, hakkındaki Real Madrid veya Milan’a transfer olacağı yönündeki dedikoduları hafta içinde yalanlamıştı. Fabregas futbol hayatını Gunners’da sürdürmek niyetinde olduğunu vurgulamasına karşın; Barcelona altyapısından takım arkadaşı olan Gerard Pique, bu oyuncunun Barcelona’ya geri döneceğini düşünüyor. Sport gazetesine konuşan Pique, "Cesc’in Madrid’e transfer olacağına inanmıyorum. Futbolda hiçbir şeyin imkânsız olduğunu söyleyemezsiniz; ama Cesc’in Real Madrid’le anlaşacağını sanmıyorum" dedi. Fabregas'la bir gün mutlaka yanyana oynayacağına inandığını ifade eden Pique, "Ben Cesc’e her zaman sonunda Barça formasını giyeceğini söyledim. Kabul etmek istemese de ben hep kendisine böyle düşündüğümü ifade ettim" diye konuştu.

Her ne kadar Arsenal'in kaptanı olsada Fabregas'ın gönlü her zaman Barcelona iledir. Çünkü oranın kültürüyle büyüdü, alt yapısında yetişti sonrasında genç yaşında Arsenal'e geçti. Bu yüzden Real Madrid transferi asla gerçekleşmez, bu düşünceyi kafalardan silelim. Gelse ne olur Real Madrid hücum hattından sonra rüya orta sahaya da kavuşur. Fabregas'ın gelmesi durumunda bütün imkanlarını da seferber eder ama Fabregas'ı hiçbir güç Real Madrid'e getirmez. Gerçi ne kadar Barcelona'lı olsada şu aşamada Arsenal'den de ayrılmaz. Arsenal'e ve Wenger'e vefa borcu var. Çünkü Fabregas'ı Dünya'nın sayılı orta sahalarından birisi haline getiren, ona henüz 21 yaşında kaptanlığı vererek güvenini gösteren Wenger'dir. Zaten kendi açıklamasında da sözleşmesinin 2014'de bittiğini ve ancak bu tarihten sonra Barcelona'ya gitmek istediğini söylemişti.

Wenger'in genç Arsenal'i önümüzdeki 2-3 seneye büyük umutlarla bakıyor. Fabregas'da bu genç kadronun kilit oyuncusu konumunda. Orta sahanın ortasında oynamasına rağmen inanılmaz organizatör yönü var, oyunu iyi okuyor ve hücum-defans hattındaki dengeyi çok başarılı sağlıyor. Ayrıca attığı milimetrik paslarla da günümüzde Fabregas pası deyimini çıkarmıştır. Üstelik bunları 21-22 yaşlarında başarmıştır. Düşünün artık birkaç sene sonra hangi noktalara geleceğini. Bir gün Barcelona'ya dönerse kendisinin Xavi'nin yerini alacağını ve Barcelona'nın kaptanı olacağını düşünüyorum. Fabregas'ın hayalleri ve idealleri arasında da bu mutlaka vardır. Şu sıralarda İspanya Milli Takımı'nın bankolarından olmasada İspanya'nın bu noktalarda olmasında büyük payı var. Günümüz orta saha tariflerinin hepsi İspanya Milli Takımı'nda buluşmuş durumda. Xavi, Iniesta, Senna, Xabi Alonso ve Fabregas orta sahası Dünya üzerinde yok. Demin yazdım Barcelona kaptanlığı dışında da İspanya Milli Takımın'nda da kaptan olacağı günler yakındır. Wenger sadece saha içinde değil karakter olarakta öyle bir Fabregas yarattı ki herkes ona hayran konumda ve bütün büyük takımların transfer listesinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir