26 Haziran 2009 Cuma

Lincoln'ün İş Ahlaksızlığı Başına Dert Açtı


Habertürk Gazetesi'nin haberine göre sarı kırmızılı takımda şu ana kadar kazandığı 8.5 milyon euro ücretle en çok kazanan futbolcu unvanını elinde bulunduran Cassio Lincoln, son çalışmaya da katılmadı. İzinsiz olarak tatiline devam eden ve gelmediği her gün için noter tespiti ile ceza kesildiği açıklanan Lincoln'e ayrıca menajeri vasıtasıyla bir de ihtarname gönderildi. Sambacı bugün de Florya'da olmazsa Galatasaray, FIFA kuralları gereği hukuken bütün kozları eline geçirmiş olacak. Lincoln, çıkmadığı her idman başına 14 bin euro cezayı ödeyerek her türlü yaptırımdan kurtuluyor. Ancak Florya yönetimi, FIFA nezdinde Lincoln'ün bu avantajını dezavantaja çevirecek formülü buldu. Zira ihtar çekildikten 2 gün sonra futbolcunun buna bir cevap vermesi gerekiyor. Aksi taktirde Galatasaray, Lincoln'ün bugün dönmemesi durumunda sözleşmesini feshetme yetkisine sahip olacağı gibi tazminat alma durumu da doğacak. Bu gelişmenin ardından Brezilyalı'nın ne yapacağı merak ediliyor.

Lincoln Türkiye'den ayrılırken Tanrı onu gitmesi gereken yere 20 valizle yolladı demiştim. Bu adam değişmiyor, değişmeyecekte. Geçen sezon Lincoln Skibbe'nin zayıf otoritesinden de faydalanarak sezon öncesi, sezon ortası bütün kamplara geç katılmıştı. Sonrasında da Bülent Korkmaz ona istediklerini vermemek, otorite göstermek için uğraştı ama Lincoln oralı bile olmadı. Sezon başlamadan önce Lincoln Galatasaray'da mutlu olduğunu ve misyonunu tamamlamadığını açıklamıştı. O an düşündüm Rijkaard geldi artık Lincoln istediğini yapamaz, ilk idmana da herkesten önce katılır dedim. Çünkü Gakatasaray'da futbolcuya dayalı düzen yok oldu. Rijkaard ipleri eline aldığı için Florya'da sıkı disiplin havası esiyor. Yalnız Lincoln yine gelmedi, hala gelmedi bunları geçtim kendisinden haber de alınamadı. Şu an kesinlikle perküsyon partisindedir yakında da fotoğrafları çıkacaktır. Bu adamın üstüne Galatasaray forması yakışmıyor karşılığında bonservis falan da istemiyorum yeter ki gitsin.

Yalnız bu geç kalmalar falan artık Lincoln'ün başını ağrıtacağa benziyor. Galatasaray 2 senedir Lincoln'ü kazanmak için elinden geleni yaptı. Bu sezon artık yeter dediler ve sözleşmesinin fesih yoluna gidecekler. Sürekli söylüyorum Lincoln'de gram iş ahlakı yok diye şimdi bu iş ahlaksızlığı veya profesyonel olmaması diyelim başını ağrıtacak. Galatasaray sözleşmesini feshederken kendisinden tazminatını da alacak. Çünkü Lincoln sözleşme şartlarına uymuyor. Bu gelişmelerden sonra Lincoln paşa paşa Türkiye'ye gelecektir, yine Galatasaray'ı seviyorum ayaklarına yatacaktır. Ama gözlerini yattığı yerde dolar da değil avro işareti bürümüş Lincoln'ü geldiği ilk an takımla ilişkisini kesmelerini bekliyorum. Haldun Üstünel'de açıkladı zaten Lincoln gelse bile Rijkaard'ın sistemine nasıl oturacak merak ediyorum diye. Rijkaard'ın 4-3-3'ün de Lincoln tarzında futbolculara yer yok.

Bu örneği çok veriyorum ama kariyer olarak kıyaslayınca Baros'un kariyeri Lincoln'ü 99'a çarpıyor. Geçen sezonda gösterilen performanslara bakınca Baros ligde gol kralı oldu. Ama kendisine denildiği gün Türkiye'ye geldi ve idmanlarına çıkmaya başlıyor. Üstelik yıllık ücreti de Lincoln'den daha az. Bu gerekçelere de bakınca hala Lincoln, Lincoln diyen taraftarlarımız var mı merak ediyorum. Eğer varsa da kahkahalarla gülüyorum. Hadi Lincoln yürüyedur sen başka bir takıma doğru.

2 yorum:

  1. lincoln artık işi abarttı gerçekten.eskiden seviyodum ama artık hiç bir değeri kalmadı türkiyede.bir an önce gitsin.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir