10 Haziran 2009 Çarşamba

Nihat Kahveci Nereye Koşacak

İtalya'nın Genova ve Juventus kulüpleri başta olmak üzere birçok kulüpten teklif aldığı söylenen İtalyan Giuseppe Rossi'nin Villarreal'den ayrılma olasılığı yüksek gösterilirken, sakatlıklardan dolayı kötü bir sezon geçiren Nihat'ın da satış listesine konulduğu belirtildi. 29 yaşındaki Türk futbolcunun Villarreal ile sözleşmesi normalde 30 Haziran 2010 tarihinde sona eriyor.Villarreal'de sözleşmesi sona eren ve yeni bir sözleşme yapılmayan Guille Franco'nun ise İspanyol kulübündeki döneminin sona erdiği, kendine yeni takım aradığı bildirildi. İspanyol basını ayrıca, sarı renkli kulübün, geçen sezon kiralık olarak verdiği Jonathan Pereira (Racing), Marco Ruben (Recreativo Huelva) ve Atildore'den (Xerez) beklediği performansı göremediğini savundu.Bu arada Villarreal, yeni forvet arayışında Almeria'nın gol kralı olan Alvaro Negredo Sanchez'e yönelirken, başka kulüplerin de bu futbolcuyla ilgilenmesinden dolayı transferin şimdilik dondurulduğu söyleniyor.

Nihat 2002 yılından bu yana İspanya'da forma giyiyor ve artık İspanya ile simgeleşmiş futbolculardan birisi oldu. Real Seciedad'da gösterdiği büyük başarılardan sonra Villereal'e gelmişti ama belli dönem müthiş performans göstermesine rağmen sakatlıklar yüzünden bekleneni alamadılar. 3 yıldır Villereal'de olmasına rağmen sadece 43 maçta forma giydi ve 23 gol attı. Aslında forma giydiği maç başına gol ortalaması çok iyi ama krinokleşen sakatlığından ötürü istedikleri verimi alamıyorlar. Nihat Euro 2008'de şanssız şekilde sakatlanınca sahalara dönüşü uzun sürdü ve döndüğü zamanda fazla forma şansı bulamadı. Villereal'de bu durumdan sıkılmış olacak ki Nihat'ı satış listesine koydu. Hatırlayın geçen sezon Fenerbahçe Nihat için büyük reklam yapmıştı ama Nihat ayrılmak istememişti. Resmi internet sitesinde de falan Nihat'la görüşmeye gidiyoruz demişlerdi. Tabi Nihat o sıralar formdaydı ve sakat değildi. Şimdi ise sakatlıktan yeni çıkmış durumda. Villereal'le yolları büyük ihtimalle ayrılacak. 7 senedir İspanya'da oynuyor ve orayla özdeşleşti. Ayrılması durumunda önceliğinin İspanya olduğunu düşünüyorum. Yine yukarı sıralar için oynamaya çalışan takımlardan birisine gidecektir. Diğer liglerden de mutlaka teklifler geliyor ama Fenerbahçe'nin yapacağı astronomik teklifide kabul edebilir. Nihat Beşiktaş'lı olsada olaya profesyonel yaklaştığını düşünüyorum. Hatta bir açıklamasında Sociedad'da ki 2. senesinde Fenerbahçe beni transfer etmek istediğinde gitmek istemiştim tarzı birşey demişti. Bakalım onun için ilerleyen günler neler gösterecek. Tek bildiğim Villereal ile devam etmeyeceğidir.

Villereal cephesinden olaya bakarsak bu sezonu 5. tamamlayarak istediklerini pek alamadılar. Pellegrini'de Real Madrid yolunu tuttu. Bazı futbolcularına cazip teklifler var. Nasıl bir transfer politikası izleyecekleri merak konusu daha başarılı olmak için mi uğraşacaklar yoksa yerimiz iyi bunu korumalıyız mı diyecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir