13 Haziran 2009 Cumartesi

Usain Bolt'un Isınma Turları Devam Ediyor

Pekin Olimpiyat Oyunları’nda 100 metre, 200 metre ve 4 x100 metrede dünya rekorlarıyla şampiyon olan Usain Bolt, katılım parası olarak 250 bin dolar aldığı Toronto'daki atletizm yarışlarında en büyük ilgi odağıydı. 2 fo-deparın ardından verilen startta iyi bir çıkış yapamayan Jamaikalı atlet son 50 metrede yaptığı atakla en yakın rakibi Shawn Crawford'u 10 metre geride bırakmayı başardı. Bolt 10 saniyelik derecesiyle, Birleşik Amerikalı atletler Crawford ve Ivory Williams'ın önünde birinci oldu. Toronto'daki erkekler 400 metre yarışını 44.83 koşan Birleşik Amerikalı olimpiyat şampiyonu Lashawn Meritt kazandı. Trinidad Tobagolu Ato Stephens 45.34 ile ikinci, Bahamalı Andrea Williams 45.72 ile üçüncü sırayı aldı. Erkekler 500 metre yarışında ise 13 dakika 22.70 saniyede finişe ulaşan Katar Said Şahin birinci oldu. Birleşik Amerikalı Dathan Ritzenhein ikinciliği, Kenyalı Haron Lagat ise üçüncülüğü elde etti.

Eskiden 10 saniyede koşulan yarışlar iyi derece olarak kabul ediliyordu ama söz konusu Bolt'sa bundan söz edemeyeceğiz. Bolt Berlin'de yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası için kendini bu tip küçük turnuvalarda hazırlamaya devam ediyor. Görüyorsunuz iyi start alamamasına rağmen anlık yarışa asılması bile en yakın rakibine 10 metrelik fark yapmasına yetiyor. Bolt'un stratejiside biraz bu yarış başlayınca bakıyorsun Bolt'un bu sefer işi bitti gibi görünüyor ama bir anda öyle bir hızlanıyorki rakip tanımadan herkesi geçiyor. Shawn Crawford'da iyi bir 100 metrecidir ama Bolt'un 10 saniyelerde koştuğu yarışta bile fark yemiş. Bu tip yarışlar Bolt için hazırlık niteliği taşıyor asıl gücünü Londra'da yapılacak Grand Prix'e saklıyor. Çünkü o da Berlin için hazırlık niteliğinde olsada daha prestijli bir yarış.

Usain Bolt'u 100 metrede geçmek imkansıza benziyor. 100 metrede bu adamı yakalamak çok güç. 100 metrecilere bakıyorum Tyson Gay, Powell, Chambers, Crawford 100 metrede rakip olamazlar. Ama 200 metrede Bolt Dünya rekoru kırmasına rağmen 100 metreye oranla biraz daha zorlandı. Tabi yine kendisiyle yarıştı ama Dünya rekorunu kırarken zorlandı demek istedim. Geçenlerde Tyson Gay'de 200 metrede Dünyanın en iyi 3. derecesini yaptı. Bence sporcular 100 metre yerine 200 metreye daha çok hazırlanmalı. Özellikle Tyson Gay 200 metrede Bolt'u zorlayacak isim olabilir. Tyson Gay Pekin Olimpiyatlarında sakatlığı yüzünden rahat koşamamıştı. Bu sefer tam olarak hazıra benziyor. 100 metrede çok kaliteli isimler olsada mutlak favori Bolt ama 200 metrede de Bolt favori olmasına rağmen Tyson Gay onu zorlayan isim olabilir. Tabi birde 4 x 100 bayrak yarışı varki orada Jameika'da Bolt ve Powell aynı takımda olunca geçilmeleri bir hayli zor oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir