5 Temmuz 2009 Pazar

Basın Toplantısı - Lincoln - Zayton Cup


Dün teknik direktör olarak ilk basın toplantısını gerçekleştirdi Frank Rijkaard. Sözlerinden bazılarını derledim. Benim dünkü toplantıdan anladığım öncelikle; kafasında Galatasaray ile ilgili herşeyi netleştirmiş planlarını yapmış. Bu çok doğru bir hareket. Yani güne göre karar almayacak çok büyük sürprizler dışında.

Öncelikle sistem ile ilgili değerlendirmeleri oldu Rijkaard'ın. "Barcelona'da olduğu gibi Galatasaray'da da ilk hazırlık maçımızı 4-3-3 sisteminde oynadık. Şu anda kafamızda bu sistem var. Ancak her zaman bu sistemle oynayacak durumda değiliz. Biraz da oyun sistemimiz oyunculara bağlı. Onu tam takım olarak yapacağımız antrenmanlarda göreceğiz. Ancak kafamızda şu anda bu sistem var" Matematike aşık biri olsamda futbolda sayıların çok önemli olmadığını düşünürüm hep. 4-4-2 kendimi bildim bileli izlediğim sistemdi aslında fakat benim asıl favorim dörtlü savunma-iki ön libero-üç ofansif oyuncu-tek forvet. Yani geçen sezonun ilk yarısına damgasını vuran Galatasaray sistemi. O sistem bile işlemedikten sonra sayılar benim için bitmiştir. 4-3-3'te deminki dediğim sisteme yakın aslında ama iş sistemle bitmiyor. Sistemin oyuncuları hazır olursa işler o sistem. Rijkaard'da tam bunu söylüyor işte.

Keita konusundaki fikrinide belirten Rijkaard "Keita'nın transferinden önce yardımcılarımız ve yöneticilerimizle konuştuk. Bu transfer benim bilgim dahilinde oldu." diyerek transferlerin kendi istekleri doğrultusunda yapıldığını belirtti. "Genç oyuncuların performansından çok memnunum. İyi çalışıyorlar. Birkaç gün içinde daha iyi duruma geleceğiz. En kısa zamanda istediğimiz futbolun sahaya yansıması için çalışıyoruz." işte toplantının beni ne yalan söyleyeyim en çok ilgilendiren cümlesi. Galatasaray'ın alt yapısı maden gibi hangi mevkiye bakarsanız bakın çok kaliteli oyuncular var. Bunlardan yararlanmak bu madenleri kullanmakta gelen teknik direktörlerin asli görevi. Baros ile Kewell ile herkes başarılı olur. Ama Emre Çolak'ı, Anıl Dilaver'i alıp takıma monte edeceksin ben o zaman derim işte budur diye.

Gelelim Lincoln konusuna. Basın toplantısında Rijkaard'a Lincoln ile ilgili fikri soruldu ve "Şu ana kadar aramıza katılmadı. Çok iyi bir oyuncu olduğunu biliyorum. Neden aramıza katılmadığını ise bilmiyorum" diye bir yanıt alındı. Öğlen Rijkaard'ı dinledik akşamda Adnan Polat'ı. Ali Kırca'nın sunduğu Show tv ana habere katıldı. Lincoln konusuna tam tabir ile noktayı koydu. Adnan Polat, yaptığı açıklamada Brezilyalı oyuncunun artık bu saatten sonra Türkiye’ye dönse bile Galatasaray forması giyemeyeceğini söyledi. Artık gerisi fasa fiso ister kendine bir takım bulur transfer olur ister durum Fifa'ya taşınır orda kapatılır. Bildiğim tek bir şey varsa oda Lincoln'ü geçtiğimiz sene devre arasından beri bu takımda görmek istemediğim.


Günün en dolu dolu futbol içeren konusu ise Zayton Cup. Yarın başlayacak olan ve "Bir dünya, bir top" sloganıyla yola çıkan turnuva, bu slogana uygun olarak farklı kıtalardan dört takımı buluşturuyor. Zayton Cup 2009'a Galatasaray'ın yanı sıra Almanya'dan Bayer Leverkusen, Mısır'dan Al Ahly Kairo ve Fas'tan Wydad Athletic Club Casablanca katılıyor. Almanya'da düzenlenen organizasyona Bochum'daki Lohrheidestadion ev sahipliği yapacak. Turnuvanın açılış maçı ise Galatasaray ile Al Ahly arasında yarın Türkiye saati ile 18:00'de başlayacak. Zayton Cup Futbol smarttan yayınlanacak.

2 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir