6 Temmuz 2009 Pazartesi

Evdeki Hesap çArşıya uymadı


Yeni sezon öncesi düzenlenen uluslararası hazırlık turnuvalarının en prestijlileri arasında gösterilen Barış Kupası’na bu yıl Beşiktaş dahil edilirken, organizasyon komitesi inanılmaz bir yanlışlığa imza attı. Sezon içinde Fenerbahçe’yi turnuvada görmeyi hesaplayan komite, sarı-lacivertlilerin Avrupa Ligi’ndeki eleme maçları nedeniyle Kartal’ı tercih etti. Ancak Fenerbahçe’yi turnuva dışında bırakan Barış Kupası’nın yöneticileri, turnuvanın resmi internet sitesinde inanılmaz bir gaf yaptı. Bu yanlışlıkta, Beşiktaş’ın sayfasında Fenerbahçe’nin görüntüleri yer aldı. Siyah-beyazlı kulübün tanıtımının yer verildiği sayfadaki video bölümünde, İnönü Stadı yerine Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki Fenerbahçelilerin görüntüsü yer alırken tribündeki, “Tek kimlik Fenerbahçe” yazısı da dikkat çekiciydi. Organizasyonun gafı bununla da bitmedi. Beşiktaş’ın sembol futbolcusu olarak da Daniel Güiza gösterildi.

Barış Kupasını merakla bekliyordum aslında. Takvimler uysaydı Galatasaray'ında katılmasını çok isterdim. Çünkü Sevilla, Juventus, Real Madrid, Lyon, Porto gibi çok sağlam takımlar var. Türkiye'den de Beşiktaş katılma fırsatı elde etti. Hem lig hem Şampiyonlar ligi öncesi güzel bir hazırlık dönemi geçireceklerdi bu kupa sayesinde. Fakat gel gelelim evdeki hesap pekte çArşıya uymadı. Bu prestijli kupanın organizatörleri Türkiye'den takım olarak Fenerbahçe'yi gösterdi. Tabi turnuvanın bu sene İspanya'da düzenleniyor olması ve Guiza'nın da Fenerbahçe'de olması hazırlanan yukarıdaki videonun Türkiye ayağının Fenerbahçe olmasına sebep oldu. Benim bu yazıyı yazma sebebim ise takımlar arasındaki kısır döngüye bir kez daha dikkat çekmek. Bakın biz çekişeduralım, yok şöyle büyüğüz yok böyle iyiyiz diye birbirimize gaz vereduralım daha adamlar Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı ayırt edemiyorlar.

Türkiye şampiyonluğu, Türkiye kupası şampiyonluğu falan artık amaç değil araç olmalıdır. Avrupa Kupalarına açılan bir kapı olmalıdır. Tamam şampiyonluk çok değerli şampiyon olunca çıldırıyoruz ama büyük düşünmenin vakti geldide geçiyor bile bence. Biz ülke olarak futbolu çok seviyoruz. Futbolu bu kadar seven bir ülkenin artık daha sağlam adımlar atarak daha başarılı olması şart. Yoksa yurt dışında karıştırılmaya devam ederiz. Bunu sadece Beşiktaş ve Fenerbahçe içinde söylemiyorum Galatasaray içinde geçerli tabi. Tamam 2000 yılındaki Avrupa şampiyonluğu rakiplerden bir adım öne çıkarıyor ama yeni bir başarının zamanı geldide geçiyor bile. Turnuva yetkililerine hiç bir şey demeye hakkımız yok buna biz çanak tutuyoruz aramızdaki kısır çekişmelerle. Bu çekişmeler bitmeden biz bu imajı düzeltemeyiz.

ps: Video ve haber Milliyet'ten alıntıdır.
Kupa ile ilgili ayrıntılı bilgi için.

2 yorum:

  1. lig öncesi yapılan en prestijli turnuvalardan yapılan hata da artık bjk'nin şanssızlığı olmuş :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir