9 Temmuz 2009 Perşembe

Nostradamus Mustafa

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, yeni fikstürü değerlendirdi. Denizli İlk maçımız İstanbul Büyükşehirspor ile Olimpiyat Stadı'nda. Burada karda, kışta oynamak yerine ligin ilk haftasında oynamak daha avantajlı olabilir. İlk deplasmanlarımız Ankara'da olacak. Sıcak olsa da en azından nemli bir hava olmayacak. Bunlar bizim için avantaj olabilir. Bir tek Kasım ayında oynanacak Sivasspor maçının hava şartları açısından olumsuz olma ihtimali var ifadelerini kullandı. Tecrübeli hoca, bir basın mensubunun, Bu sezonki fikstüre göre 26. haftada Beşiktaş'ın yeri ligde nerede olur? sorusuna, Bunu söylemek için zaman tabiki hünez erken. Açıklama yapabilmem için ligin başlaması ve bazı şeylerin ortaya çıkması gerekli yanıtını verdi. Bu açıklama üzerine basın mensuplarının ligin 5. haftasını işaret etmesi üzerine Evet, belki de 5. haftadan sonra ligin gidişatı ile ilgili bazı şeyler netleşebilir yorumunu yaptı.

Mustafa Denizli geçen sezon Beşiktaş'ın başına geldiğinde "26. Haftayı bekleyin" demişti. Bekledik ve gördükki ligin 26. haftasında 6. basamaktan 2.liğe yükseldi ki bunu 26. Hafta Sendromu olarak yazmıştık. Geçen gün çekilen fikstür sonrasında Mustafa Denizli bu açıklamaları yapmış. Haberin başlığı çok hoşuma gitti Nostradamus Denizli! yazıyordu. Bu sefer kehanette bulunamamış pek Mustafa Hoca. Lig başlasın bir kaç hafta geçsin sonra konuşalım demiş. Bu kehanetlerin daha doğru bir tabirle söylemek gerekirse tahminlerin tecrübeden ileri geldiğini düşünüyorum. En azından düşünmek istiyorum. Sahiden acaba ligin 5. haftasında kim nerede olacak? Şöyle bir bakalım ilk 5 takımın maçlarına;

Beşiktaş; İstanbul Belediye (d) - Antalyaspor - Gençlerbirliği (d) - Gaziantep - Galatasaray (d)
Sivasspor; Trabzonspor - Fenerbahçe (d) - Denizlispor (d) - Diyarbakırspor - Manisaspor (d)
Trabzonspor; Sivasspor (d) - Diyarbakırspor - Manisaspor (d) - Bursaspor - İstanbul Belediye (d)
Fenerbahçe; Denizlispor (d) - Sivasspor - Diyarbakırspor (d) - Manisaspor - Bursaspor (d)
Galatasaray; Gaziantepspor (d) - Denizlispor (d) - Kayserispor - Ankaraspor (d) - Beşiktaş

İşte fikstür bu maçları işaret ediyor. Takımların arasında en zorlu fikstür Sivas ve Trabzonun fikstürü gibi göründü benim gözüme. İlk 5 haftadan sonra ne olur bilmiyorum ama ilk 5 haftada liderliğe kendi takımımdan başkasınıda yakın görmüyorum. Fanatiklik bu olsa gerek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir