10 Temmuz 2009 Cuma

Hayallerimin Transferi {Zlatan Ibrahimovic-Man U}

Bir tarafta Galatasaray'dan sonra kalbimin takımı Manchester United, diğer tarafta banner a koymak için Kaka'yı, Ronaldo'yu, Messi'yi geride bırakmasını sağlayıp uğruna çetin tartışmalara girdiğim Zlatan Ibrahimovic.. Gözümü kapatıp sadece bir saniye düşündüğümde gözümde canlanan tek resim kırmızı forma ile Old Trafford'un tribünlerine koşan bir futbolcu. Tabi ki Ibrahimovic.. Manchester Mirror gazetesine göre Ibra için Inter'e teklif götürmüş. Haberin içeriği şu şekilde;

The Mirror'da yer alan habere göre, Alex Ferguson'un, geçtiğimiz yıl başarılı bir sezon geçiren ve Serie A'yı gol kralı olarak tamamlayan İsveçli futbolcu için 35 milyon Euro'yu gözden çıkarttığı belirtildi. İngiliz basınının iddiaları gündemde yer bulurken, Interli yönetici Oriali, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Barcelona'nın da gündemine gelen İbrahimovic'in takımda kalacağını ifade etmişti. İngiliz basınındaki iddialar gerçek ise, Alex Ferguson'un bu transferi sonuçlandırmak için sadece bir günlük vakti var; çünkü Jose Mourinho'nun cuma günü başlayacak yeni sezon hazırlıklarında takımı tam kadro görmek istediği söylenmişti.

Zlatan günümüz futbolunun en iyi santraforlarından birisi. Hatta bence şu sıralar Dünyanın en iyisi diyebiliriz. Hızı, teknik oluşu ve gücü onu kusursuz kılan etkenlerin başında geliyor. Tek başına Inter'i sırtlıyor olmasını başka nasıl tanımlayabiliriz ki zaten. Manchester 35 milyon euroyu gözden çıkarmış deniliyor haberin içeriğinde Benzema bile 40 milyona gittiyse Real'e (ki bu birazda Real'in işgüzarlığından) Ibrahimovic için en azından bir 50 milyon eurodan vazgeçeceksin ki alabilmek için elin kuvvetlensin. Kaldıki transfer sezonu başında Inter Ibrahimovic için 90 milyon istiyordu.


Ibrahimovic'in içinde bulunduğu Inter kadrosu İtalya'da 4 sezondur şampiyon oluyor. Ama Zlatan artık Avrupa'da da başarılı olmak istiyor bu yüzdende daha Avrupa arenasında daha başarılı olabileceği bir takımın parçası olması için Manchester biçilmiş kaftan olur. Öte yandan Mourinho takımı onun üstüne kurmak istiyor haklı olarak. Ibrahimovic 27 yaşına geldi. Sadece lig şampiyonluğu ile yetinmesini kimse ondan bekleyemez. Manchester ise tam bir sistem takımı gidenin yeri her zaman dolar. Benzema'yı istiyorlardı o olmayınca Ibrahimovic'e yöneldiler. Ibrahimovic kadar Mourinho'yuda severim. Bilhassa arada ikisinin inatlaşmalarını izlemek müthiş keyif veriyor bana ama Manchester mı Mourinho mu sorusuna cevabım Mourinho'lu Manchester olamayacağına göre Ibrahimovic'in Manchester'a gitmesini isterim canı gönülden. Barcelona'da istiyormuş gelen haberlere göre Zlatan'ı Barça işine baksın bence. Gitsin David Villa'yı mı alıyor kimi alıyorsa alsın Zlatan'dan uzak dursun.

ps: Yazıyı geliştirmemde fikirleri ile bana destek olan Burak'a sonsuz teşekkürler (:

2 yorum:

  1. Zlatan için en güzel tanım 24 kanalının yaptığıdır bence: "Dünyanın en tehlikeli forveti"

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir