25 Temmuz 2009 Cumartesi

Isinbayeva'da Geçildi {Londra Grand Prix'ine Bakış}

Günün birinde Isinbayeva'nın da geçilebileceğini tahmin etmezdim. Kariyerine baktığımızda aslında belli bölümlerde düşüşler yaşıyor mesela üst üste gelen rekorların ardından bir ara 4.80'i geçemez olmuştu ama yeniden yükselmişti. Geçtiğimiz yıl Pekin'de 5.05 ile Dünya rekorunu kırdıktan sonra bu yıl yapılan yarışlarda Isinbayeva'nın derecelerinde aslında büyük düşüş vardı. Başlarda bunu Dünya Şampiyonası öncesi kendini fazla zorlamıyora yormuştum ama Golden Legue'de altınları kaybetmeyi göze alacağını da hiç düşünmemiştim. Dün yapılan yarışlarda 4.68'lik dereceyi üçüncü hakkında yapabildi. Rogowska'da aynı dereceyi ikinci hakkında yapında Isinbayeva'yı geçmiş oldu. Bu büyük bir devrim olarak görülsede Isinbayeva gerçek formunu Berlin'e saklıyor ve orada da mutlaka rekor denemesi yapacaktır. Büyük ihtimalle de yeni rekor 5.06 diyebiliriz. Çünkü Isinbayeva'nın idmanlarda 5.10'a kadar çıktığını biliyoruz. Bu yüzden bu yarışı ben Isinbayeva'nın uzun soluklu şovunun bir parçası olarak değerlendiriyorum.

Usain Bolt'a gelirsek dün yapılan seçme yarışlarında Bolt yarışı bırakıp 2. olunca herkes acaba sakatlık mı oluştu endişesine kapılabilir. Bende seçme yarışlarını izlememiştim ama bana Bolt'un geçildiğini ve 10 saniyenin üstünde bir derece yapıldığı söylenince korktum. Sonradan öğrendim ki Bolt yarışı çok hafife almış. Nitekim finalde gördük eski rekortmen Powell'ı yine çok rahat biçimde geçti ve yarışı kazandı. Üstelik bu dereceleri startları kötü olarak yapıyor. İnsanların aklına acaba bilerek rekor kırmıyor, o da kendini Berlin'e saklıyor düşünceleri geliyordur ki bu da doğrudur. 9.91'le yarışı rahat biçimde kazanmasını bildi. Bugün yapılan bayrak yarışlarında ise tam olarak Jameika'lı olmasalarda Jameika ağırlıklı takımla müthiş bir dereceye imza attılar ve birinci oldular. Bolt'un özellikle son bölümde gösterdiği performans inanılmazdı. Bolt kendini 100 metrede gösterdi ama rakibi olması beklenen Tyson Gay'de 200 metrede ki yarışı rahatça kazandı. Bolt için 100 metre neysede 200 metrede Tyson Gay'le inanılmaz bir mücadele içine girmesini bekliyorum.

1 yorum:

  1. asafa powel da bi düşüş var ama ben bi türlü çözemiyorum bu adamı çok da seviyorum istedimi 9:72 rahat koşuyor ama napcağı hiç belli olmuyor 400 m de kendinin en iyi derecesini yaptı bu yıl, orada dayanıklılığını geliştirdiğini gösterdi, ama 100m de hala gösteremedi nasıl oluyor anlamıyorum asafa kariyeri boyunca en iyi 9.60 küsürlerinde koşabilir ama TYSON GAY için bunu söyleyemem olimpiyatlarda sakatlanmıştı katılamadı kendini toparladı gerçektende tyson gay 100 ve 200 m de çok müthiş,usain bolt vs tyson gay mücadelesini izleyeceğiz bence.USAİN BOLT a gelince onda bi düşüşlük var koşarken yüz ifadesine dikkat edin çok zorluyor ama son 10 15 m de yavaşlıyor rakiplerde geçildik diye yavşalıyorlar dolayısıyla ama dediğim gibi bence dünya şampiyonasında TYSON GAY---USAİN BOLT---ile müthiş bi mücadele izleyeceğiz ama dikkatle belirtiyorum ASAFA POWEL ın da ne yapacağı belli olmuyor onuda unutmayalım bence ne yaparsa bu üç atlet yapacak izleyelim ve görelim bence en formda olan TYSON GAY hem 100m hemde 200 mde yarışları alacak gibi görünüyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir