11 Ağustos 2009 Salı

Abdullah Avcı {Başarının Anahtarı İstikrar}

Türkiye'de teknik direktörlere yeterince sabır gösterilmiyor. Takımların geneli uzun vadede hareket etmiyor ve hepsi günü kurtarma adına mücadele ediyorlar. Yabancı teknik direktörlere bir nebze sabır olsada konu Türk teknik direktörler olunca sabırdan eser yok. Çoğu teknik adamımızın Anadolu'da çalıştırmadığı takım kalmadı. Evliya Çelebi misali dolaşıp duruyorlar. Bazı teknik direktörler sözleşme imzaladıktan bir hafta sonra bile ayrılabiliyorlar. Anlayacağınız ülkemizde tam bir teknik adam kaosu yaşanıyor. Uzun vadede hareket eden takımlarımıza baktığımızda Sivasspor ve İstanbul Belediye'yi görüyoruz. Bülent Uygun ne kadar büyük işler yapsada çoğumuza antipatik görünüyor ama Abdullah Avcı herkes tarafından takdir edilen bir isim. Arkasında taraftar desteği olmadan önemli işler yapıyor. Her hareketi planlı ve takımınada baktığımızda her sezon üstüne birşeyler ekliyor. Sivasspor büyük yatırımlar yapıyor ve arkalarında koskoca bir şehir var. Orada Bülent Uygun'un bir dediği iki edilmiyor. Abdullah Avcı ile ikisini karşılaştırdığımda fark ortaya çıkıyor.

Abdullah Avcı takımında dördüncü sezonunu yaşayacak. İstanbul Belediye'yi ikinci ligden aldı Süper Lig'e çıkarttı ve bir standarta oturttu. Özellikle büyük takımlara karşı oynattığı futbolla büyük takdir topluyor. Diğer Anadolu takımları kapanırken, karmaşa futbolunu tercih ederken Abdullah Avcı göze hoş gelen futbolu oynatmayı tercih ediyor. Takıma bakarsak sürekli pas yapan, hızlı oynamaya çalışan bir ekip. Elindeki kadroylada ancak bu kadarı oluyor, emin olun daha büyük bütçelerle inanılmaz işler yapabilir. 2005 yılında 17 yaş altı Milli Takım'ımıza oynattığı futbolu hatırlayın. Çok fazla ses getirmiştik ve 4. olduk. O günlerden bugüne gençlerimiz iyi yerlere gelmeye başladılar. Oradan sonra İstanbul Belediye'ye gelip harika bir sistem kurdu. Bu sezon hedeflerini Avrupa Ligi'ni zorlayacak bir takım yaratmak olarak belirlediler. Bu hedefe ulaşırlar, ulaşamazlar ayrı konu ama yüksek hedef koyup onun için mücadele vermeleri çok güzel.

4 senedir Olimpiyat Stadında oynuyorlar ve her maç cezalı gibiler. 5000 kişilik bir stadda oynasalar bile oraya gelen 5000 kişiyi arkalarına aldıklarında çok daha güzel olabilir. Olimpiyat Stadının handikapıyla aslında sezona eksi puanla başlıyorlar diyebilirim. Büyük takımlarla oynadıkları maçlarda bile dolmayan bir stad. Bende böyle taraftarsız takımları sevmiyorum, taraftarı ve potansiyeli olan şehirler Süper Lig'de olsun istiyorum ama Abdullah Avcı'nın da hakkını yiyemem. İstanbul Belediye birçok Anadolu takımından güzel futbol oynuyor ve ligimize renk katıyor. Sanırım yeni stad projeleri var o da gerçekleşince çok daha iyi bir takım izleyeceğiz. Zamanında Abdullah Avcı'nın ismi Galatasaray'la anılmıştı ama son 6 haftada ayrılmak istemediği için takımında kalmıştı. Benim ileride Galatasaray'ın başında görmek istediğim teknik adamların başında geliyor. Mesela Rijkaard'ın kurduğu yapılanmayı Abdullah Avcı devralsa inanılmaz olacaktır. Ayrıca Galatasaray'ın da genç takımlarını çalıştırdığı için camiayı iyi tanıyor. Lafın kısası Abdullah Avcı bu ülkenin en değerli teknik adamlarından birisidir, imkan verilirse çok daha büyük işlere imza atabilir.

1 yorum:

  1. sanırım aynı fikirdeyiz.bende rijkaard ın burada çok verimli bi 2yıl geçirip sonra tekrar geldiği yere yani avrupanın kalburüstü takımlarından birinin başına geçeceğini düşünüyorum ve onun kurduğu sistemi hiç bozmadan yürütebilecek adam olarak abdullah avcı diyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir