26 Ağustos 2009 Çarşamba

Açılın Mustafa Sarp Geliyor

Süper Lig'de geçtiğimiz sezon Bursaspor forması ile mücadele eden ve 2009-2010 futbol mevsiminde Galatasaray'a transfer olan Mustafa Sarp, sonunda arzuladığı milli formaya kavuşuyor.Sezon başından bu yana özel, resmi ve Avrupa Kupası maçlarında Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, ilk 11'den kesmeden forma verdiği iki futbolcudan biri olan Sarp'ı bir süredir Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ve kurmaylarından Metin Tekin ile Oğuz Çetin izliyordu. Milli Takım'ın 5 Eylül'de Kayseri'de oynanacak Estonya ve 9 Eylül'de deplasmanda karşılaşacağı Bosna Hersek maçları için Mustafa Sarp'ın aday kadroya çağrılması kesinleşti. Milli Takım aday kadrosunun cuma günü açıklanması bekleniyor.

Galatasaray'a transfer olduğunda çoğumuzun rotasyon futbolcusu olur dediği, fazla beklentisi olmadığı ama bonservisi elinde olduğu içinde pek ses çıkarmadığı Mustafa Sarp sezon başından bu yana oynadığı futbolla göz dolduruyor. Bütün resmi maçlarda neredeyse hepsinde ilk 11'de çıktı ve bir anda Rijkaard'ın değişmez isimleri arasına girdi. Rijkaard'ın 4-3-3'ü mü diyeyim yoksa saha içinde 4-2-3-1'i mi diyeyim sisteme pek girmek istemiyorum ama Mustafa Sarp orta sahada çok güvenli futbol oynuyor. Ona vereceğin bütün görevi eksiksiz yerine getirmeye çalışır, pas yapar, hücuma da katkısını verir, savunma görevlerini de eksiksiz yerine getirmeye çalışır. Mehmet Topal'ın ve Linderoth'un sakatlıkları yüzünden olmadıkları orta sahada defansın ortasında bu yükü başarıyla çekiyor. Bunun neticesinde de Fatih Terim Mustafa Sarp'ı Milli Takım'a almaya karar vermiş. Milli Takım'ın banko oyuncuları Aurelio'nun sakat, Mehmet Topal'ın ise hazır olmadığını düşününce orta sahanın ortasında Mustafa Sarp güzel bir alternatif olacak. Kadro henüz açıklanmadığı için sağlıklı yorum yapamıyoruz ama DHA'nın haberine göre Mustafa Sarp Milli Takım'a alınacakmış. Fatih Terim bazı taktığı futbolculara Dünya yıldızı olsada forma vermiyor ama Milli formayı hak eden herkese de bu formayı dağıtıyor. İşin sırrı Fatih Terim'le iyi geçinmekte ve iki maç oynamayınca boş yere açıklamalar yapmamakta. Sadece futbola odaklandığın sürece Fatih Terim herkesin hakkını verir.

Mustafa Sarp'a dönersek Galatasaray'a transfer olduğunda hayallerini gerçekleştirmek istedi ama böyle düzenli oynayacağını o da ummuyordu sanırım. Sezon başında kendisiyle röportajlarda düzenli olarak oynamazsan ne yapacaksın diye sorduklarında Galatasaray'da yedek kalmak bile bir şereftir diyerek hepimizin takdirini topladı. Futbolculuğundan öte ben karakterini çok beğendim. 28 yaşının da verdiği olgunlukla sadece işine konsatre olan, görev adamı ve her teknik direktörün çalışmak istediği futbolcuların başında gelen tarzda bir isim. Rijkaard belli ki ona çok güveniyor. Geçtiğimiz sezonun bankoları Ayhan Akman, Barış Özbek gibi isimlerde yerek kalırken Mustafa Sarp her maç banko oynuyor. Elano'nun ilk 11'e girmesiyle zorluk derecesi yüksek maçlarda Arda'nın sol tarafa kayacağını söyleyebiliriz. Yani orta sahada iki tane defansif gücü yüksek futbolcu oynayacak. Bu düşüncede Mehmet Topal'ın oynayacağını düşünürsek ikinci isim ya Mustafa Sarp ya da Ayhan olacak. Zorluk derecesi düşük maçlarda ise Arda ve Elano yan yana orta sahada oynatılabilir ve tek ön liberoya düşeceğimizden Mustafa Sarp'a kulübe görünebilir. Ya da bu çizgisini korur ön libero olarak o başlar. Mustafa Sarp'ı biraz daha izlemek hepimiz için en hayırlısı olacak. Şimdiye kadar performansıyla büyük takdir toplamış durumda. Umarım böyle devam eder. Son olarak eklemek gerekirse böyle bir futbolcunun bonservisi olmadan kulübe kazandırılması büyük bir transfer başarısıdır.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir