31 Ağustos 2009 Pazartesi

Belçika'dan Raikkonen Geçti


Formula 1'de geçtiğimiz hafta Avusturya Grand Prix'i koşulmuş fakat Schumi'yi beklediğimiz ve bulamadığımız için içimden yazmak gelmemişti. Bu hafta ise Belçika'da tam manasıyla eski günlerdeki gibi bir yarış izledik. Müthiş mücadelelere sahne olan yarışta bu sezon ilk kez yarış kazanan Raikkonen birinci oldu. Sezonun 12. yarışında zafere ulaşan Kimi'nin derecesi; 1 saat 23 dakika 50.995 saniye olurken bu yarış kariyerinde kazandığı 18. yarış oldu. Raikkonen'in ardından Force India'nın İtalyan pilotu Giancarlo Fisichella ikinci, Alman pilot Sebastian Vettel üçüncü oldu.

Yarışa genel olarak baktığımızda tam bir sürprizler yumağı izledik aslında. Kimi'nin geçen sezonki İspanya şampiyonluğunun ardından ilk kez şampiyon olması, şampiyonanın lideri durumundaki Button'ın, son şampiyon Hamilton'ın ve Alguersuari yarış dışı kalması ve 4 aracın yaptığı zincirleme kaza bu sürprizlerden sadece bir kaçıydı.

Spa Pistin'de son 5 yarışın 4'ünü kazanan Raikkonen, 26 yarış sonra birinci olurken, genel klasmanda puanını 34'e çıkararak 5. sıraya yükseldi. 2005 Japon'yadan sonra ilk kez ikinci olan Giancarlo Fisichella, Force India'ya ilk puanlarını getirirken, üçüncü olan Sebastian Vettel, genel klasmanda da üçüncülüğü takım arkadaşı Mark Webber'den aldı. Bu sezon ilk kez birincilik alan Ferrari takımı markalar klasmanında puanını 56 yaparken, Button'dan umduğunu bulamayan ancak Barrichello ile 2 puan alan Brawn GP liderliğini sürdürdü. İkinci Red Bull ise bitime 5 yarış kala puan farkını 24'e indirdi.

Massa'nın yerine gelen Baoder'i yazmıştım. Bu kadar kötü bir pilot olduğunu bilseydim haberi es geçerdim açıkçası. Massa'da çok iyi işler yapmadı belki bu sezon ama bu kadar rezilde gitmedi hiç bir yarışı. Keşke boyun sakatlığı olmasaydı da Schumi'yi izleyebilme fırsatı elimize geçseydi. Schumi demişken bir haberde onunla ilgili vereyim. Ferrari takımının yöneticisi İtalyan Stefano Domenicali, ünlü İngiliz The Times Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Alman pilot Michael Schumacher'in 2010 yılında tekrar Ferrari pilotu olarak pistlere döneceğini söyledi. Stefano Domenicali, ''Schumacher neden Ferrari pilotu olarak pistlere dönmesin, en iyi pilotlar, en iyi spor otomobillere biner'' açıklamasında bulundu. Bu bir Ferrari reklamı mıdır yoksa Scumacher sahiden dönecek mi bekleyip göreceğiz ama dönerse varya Formula işte o zaman tadından yenmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir