27 Ağustos 2009 Perşembe

Efes Pilsen World Cup #1

Polonya'da yapılacak Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesi son hazırlık kampı olan Efes Pilsen World Cup dün yapılan Letonya-İngiltere maçıyla başladı. Çok çekişmeli geçen maçın ilk yarısını İngiltere 52-40 önde girmesine rağmen Letonya'nın 1 buçuk saniye kala attığı baskete engel olamayarak 86-84 yenildi. İlk periyoda etkili başlayan taraf İngiltere'ydi. Etkili oyunları periyotu 28-21 önde tamamlamalarına neden oldu. İkinci çeyreğede hızlı başlayarak 6-0'lık bir seri yakaladılar. Çeyreğin ilk 5 dakikası geride kaldığında aradaki fark 10 sayıya kadar çıkmıştı. Letonya farkı eritmeye çalışsada devre İngiltere'nin 52-40 üstünlüğü ile geçildi. Eskiden averaj takımı olarak nitelendirilen İngilizler basketbol açısından ne ara bu kadar geliştiler gerçekten şaşırdım. Dün Letonya karşısında başarılı oyunlarını bilhassa ilk yarıda hissettirerek devreyede önde girdiler. İkinci yarıda ise Letonya hızlı başladı. 8-0'lık bir seri ile farkı 4 sayıya kadar indirdiler. 3. periyota damgasını vuran isim Kaspars Kambala'ydı. Bu periyotta tam 15 sayı üreten Letonya'lı pivot takımınıda sırtlayan isim oldu. Oyuna dengeyi getiren Letonya farkı kapatarak son periyota 64-64 eşitlikle girilmesini sağladı. Son periyotta iki takımında birbirlerine üstünlük kurma çabasını izledik. Tam maç uzatmaya gidecek 84-84 ile derken Letonya'nın bitime 1.4 saniye kala Kristaps Valters'in elinden bulduğu turnike ile 86-84 galip gelerek B grubunun lideri oldu.


A grubunda ise milli takımımız ile Hırvatistan maçı vardı. İlk yarısı 33-37 Hırvatistan üstünlüğü ile geçilen maçın sonucuda da 77-82'lik Hırvatistan üstünlüğü vardı. Sahaya Ömer, Sinan, Hidayet, Oğuz ve Savaş ilk beşiyle çıktık. Birinci periyota hızlı başlayan taraf milli takımımızdı. 16-9 öne geçen milli takım bu tempoyu maça yayamayınca oluşan 7 sayılık fark eridi ve ilk periyot 21-20 Hırvatistan üstünlüğü ile bitti. İkinci periyota sayı ile başlayan taraf Hırvatistan'dı. İlk 5 dakikada Barış, Ersan ve Ömer ile sayılar bulmamıza rağmen devreye 33-37 mağlup girmekten kurtulamadık. İkinci yarıya Ersan ve Engin'in sayılarıyla başlayan A milliler 3. çeyreğin başında 38-37 öne geçtiler. Fakat savunma hatalarımızın ön plana çıkmasının ardından üstüste sayılar bulan Hırvatlar'ın yakaladığı 9-0'lık seriye engel olamadık. Bir ara 49-49'luk eşitlik yakalansada Hırvatistan'ın periyot sonundaki 8-0'lık serisi ile 3. çeyreği 54-59 mağlup bitirdik. Son periyota üçlük ile başlayan Hırvatistan farkı 8 sayıya çıkardı. Farkın 8 sayıya çıkmasının ardından biraz toparlanarak farkı 2 sayıya indirdik. Son dakikalarda 2 sayılık fark korunsada maçın bitimine saniyeler kala yapılan taktik faul sonucunda kullanılan serbest atışlar maçın sonucunu tayin ediyordu. Milli takım Efes Cup'taki ilk maçında 82-77 yenilerek kötü başlamıştı turnuvaya.


Aslında turnuvalara mağlubiyetle başlamak iyi gelir takımlara soğuk duş etkisi yapar kendine getirir falan. Ama Hırvatistan'ın eksiklerine rağmen ne kadar başarılı ve önemli bir takım olduğunu bir kez daha gördük. Bizim adımıza diyecek bir şey pek yok aslında. Savunmada yine hatalar yaptık, Ersan yine ribaundlarda çok başarılıydı ve maçın adamı Hidayet Türkoğlu gibi görünsede Ömer Onan'ı da çok beğendim ben. Sakatlığını tamamen atmış üstünden bu milli takım adına çok güzel bir durum. Yalnız Hidayet'i biraz gergin gördüm bu maçta. Hani birşeyler yapma çabası içinde olursunuzda yapamayınca hırslanırsınız gerilirsiniz ya öyle bir havası vardı. Hidayet gibi rahat bir oyuncunun böyle kasması beni şaşırtsada bulduğu sayılar, ribaundlar ve yaptığı asistlerle kaptan maça damgasını yine vurdu. Son olarak Tanjevic ile ilgili çok çok çok beğendiğim bir yorumu ekliyorum. Bir arkadaş maçı yorumlarken demişki; "Bu kadrodan Polonya'ya götürülmemesi gereken tek isim Tanjevic'tir" bu lafın üstüne yazacak cümlem yok benim.

Turnuvada bugünün programı;

18:30 Makedonya - Letonya
21:00Türkiye - Almanya

1 yorum:

  1. Takımda o kadar çok eksik nokta var ki, hangi birini söylesem bilemiyorum.Neresinden tutarsak elimizde kalıyor takım.

    Prkacin'in uzun zamandır bizim geleceğimiz olarak lanse edilen ki doğrudur, uzunları maymun edişini izlemek harikaydı. Uzun bir aradan sonra Prkacin'i izlemek de iyi geldi, özlemişiz..

    15 gün kaldı şurada şampiyonada biz hala denemelerdeyiz, ne yapsak nasıl olur derdindeyiz. Bu mantıkla bir yere varamayacağımız kesin, bir maçtan sonra yazılmış birşey değil bu kesinlikle..Tanjevic'li son dönemin genel bir portresi diyebiliriz rahatlıkla..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir