16 Ağustos 2009 Pazar

Elvan Abeylegesse & Eşref Apak {Berlin'den İzlenimler}

Tirunesh Dibaba'nın yokluğunda 5000 ve 10 bin metrenin en büyük favorisi olan Elvan Abeylegesse 10 bin finalinde sakatlanarak yarışı bıraktı. Elvan yaptığı açıklamada Elvan Abeylegesse, "20 gün önce toprak zeminde çalışırken aşil tendonumda bir sorun yaşadım. Ama burada bir sıkıntı olacağını düşünmemiştim. Şimdi yere basamıyorum. 5 bin metre için öncelikle hocamla konuşmam gerek" dedi. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, "Elvan'ın 20 gün önce yaşadığı problemden haberim yoktu. Onun gibi elit sporcular daha riskli ve sert idmanlar yapar. Bu idmanlarda vücutta birtakım eksikler ortaya çıkabilir. Ben, sakatlığın 20 gün önceki olayla ilgili olduğunu düşünmüyorum. 5 bin metrede yarışması çok zor görünüyor artık" diye konuştu.

Her büyük şampiyonada favori atletlerimiz bu tip sorunları mutlaka yaşıyor. Kronik mi oldu bilmiyorum ama Türk atletler nedense bu sorunlarla boğuşmak zorunda kalıyor. Dibaba'nın yokluğunda Elvan altın madalyanın bir numaralı favorisi durumundaydı. Pekin 2008'de 5000 ve 10 bin finallerini hatırlarsınız. Dibaba'yı son 400'e kadar inanılmaz zorlamıştı ve Dibaba'nın yaptığı müthiş derecelerde katkısı olmuştu. Yarışların derecesini bir bakıma Elvan tayin etmişti. Üstelik 10 binde madalya beklesekte 5000 metrede herhangi bir umudumuzda yoktu. Elvan'dan asıl 2004 Atina'da büyük umutlarımız vardı ve 5000 metrede umutlarımız suya düşmüştü. Çünkü bu yarıştan önce kendisi Dünya rekorunu kırmıştı. Burada gelmek istediğmi nokta bizler Elvan'a ne zaman büyük umutlarla baksak birşeyler oluyor ve istediğimizi alamıyoruz. 2004'de umutlar büyüktü olmadı, 2009 Berlin'de umutlar büyüktü yine olmadı. 20 gün önce toprak zeminde çalışırken sakatlandığını belirtmiş Allah aşkına başka nerede çalışacaktı. Antrenörü Dünya'ca ünlü bir isim ve Elvan'ın gelişiminde inanılmaz katkısı olmuştu. Yani Erkan Hatipoğlu'nun ortaya çıkardığı bu değeri yerine gelen yabancı antrenörü yıldız yaptı. Diğer büyük atletlerde bu ortamlarda çalışıyor ama böylesine sorunlarla karşılaşmıyorlar. Türk atletizminede baktığımda şu an en başarılı sporcumuz Elvan Abeylegesse. Sakatlık bu elbette olabilir ama beklentilerin büyük olduğu bu şampiyonalar öncesinde bunların olması can sıkıyor. Üstelik Elvan bu sene büyük yarışlarda boy göstermeyincede kafalarda soru işaretleri oluşuyor. 5000 metrede de yarışacağını düşünmüyorum.

Eşref Apak'a gelirsek onun hakkında neler söylesek boş. 2004 Atina Olimpiyatlarında bir anda parladı ve üçüncü olarak büyük bir iş başardı. Sonrasında hocası ben Eşref'i bir yere getirdim daha ilerisine götüremem deyince çok iyi yabancı antrenörler geldi, Eşref'e çok iyi koşullar sunuldu. Olimpiyat şampiyonu olabilecek bu sporcumuz ise 2004 Atina'dan beri geçtim madalya almayı dereceye girip finalde bile yarışamaz duruma geldi. Eşref'de ki düşüş nedendir bilmiyorum, bilen varsa yorum kısmında mutlaka belirtsin. Bunca imkana bu sporcudan istediklerimizi alamıyoruz üstüne iyi potansiyelinide bildiğimiz halde. Bundan önceki Dünya Şampiyonasında bu işe Devlet el koysun deyince zaten ben kendisine notumu vermiştim. Adama verilmeyen imkan kalmadı birde çekici Devlet Bakanı atacak sanırım. Beklentiler yüksek olur hüsrana uğrarsın anlarım ama Eşref Apak'ın sorunu bilinmiyor, bulunamıyorda.

2 yorum:

  1. eşref çok stres yapıyo bence çok beklenti hüsrana yol açıyoo amatör ruhla daha başarlı olduyordu

    YanıtlaSil
  2. 2012 olimpiyatlarından sonra bence antrenörlük yapacak artun talay bırakmamlıydı... geçen bi görüştüğümdehocayla sanki istemiyo gibiydi eşrefi yeni bi bomba yetiştiriyomuş artun hocanın zaten tavrı bu gizleyip birden ortaya çıkarmak... eşrefi bırakmasa iyiydi o iyi birisiözünde güçlü yapısı var ama enerjisi kontrolsüz... allah bebğini analı babalı büyütsün ona kötü sözler söylemeyin

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir