22 Ağustos 2009 Cumartesi

Galatasaray' da Basketbol Gündemi


Galatasaray Erkek Basketbol Takımı dördünyü yabancı transferini Mike Wilkinson' u alarak gerçekleştirdi. Wilkinson geçtiğimiz sezon Khimki formasıyla EuroCup' ta 6,8 sayı, 4,1 ribaund ve 0,4 asist ortalamalarıyla; Rusya Ligi' nde ise 7,1 sayı, 4,2 ribaund ve 0,6 asist ortalamaları ile mücadele etmiş.

Öncelikle iyi bir oyuncu olduğunu belirtmek isterim ama; ihtiyaç duyulan transfer bu muydu? Takımda bir tane düzgün pivot yokken hala 4 numara almak ne kadar akıllıcaydı? Oyuncunun kalitesinden çok bu konuların konuşulması gerektiğini düşünüyorum.

Şu anki kadroda tam anlamıyla pivot diyebileceğimiz sadece Cemal Nalga var. Peki Cemal Nalga' ya güvenip, tüm sezon sade Cemal Nalga ile geçirilir mi? Eğer yabancı bir pivot transfer edilme planı varsa da hani bütçe kısıtlıyordunuz? 5. yabancı için 125 bin $ ödendiğinden haberiniz yok mu? İnsan Hüseyin' i düşünmeden geçemiyor işte. 125 bin $+Yabancı oyuncunun maliyeti ile Hüseyin kadroda tutulabilirdi ama bunu da beceremediler...

Biraz da güzel haberlerden bahsedelim. Yeni sezonda takımımızın kaptanlığını Mehmet Tufan Ersöz yapacak. Hepimizin çok sevdiği bir oyuncu Tufan. Umarım sakatlıklarından kurtulur ve görevini layıkıyla yerine getirir.

Son olarak Erkek ve Bayan Basketbol Ligleri fikstürü çekildi. Erkek takımımız ilk hafta Abdi İpekçi' de Oyak Reanult ile; bayanlarımız ise kendi evinde(salon henüz kesin değil) Botaş ile karşılaşacak.

1 yorum:

  1. 5 numaraya gerçek anlamda bir yabancı pivot almayalı yıllar oldu. En son hatırladığım Alexander Koul, ondan sonra yok, o da 2000-01 sezonunda oynamıştı. 8 sene geçmiş üstünden ama 2. bir yabancı pivot ismi söylemek mümkün değil. Ve tabii bu stratejiui anlamak da..

    Hüseyin kalsaydı yine değişen brşey olmayacaktı. Hüseyin de takıma gerekli olan pivot özelliklerine sahip değil. Takıma ne kadar bağlı olduğunu ve forma için mücadele ettiğini bilmeme rağmen gitmesine sevinenlerden biriyim ben. Zira pivot hareketlerinin en basitlerini dahi yapmadan, dışarı kaçıp şut kovalayan bir oyuncu Hüseyin biraz da yaşından kaynaklanan şekilde.

    Kadro iyi kuruldu en azından sezon sonunda Yiğit Şardan'ın yaptığı ''Küçülüyoruz'' açıklamasından sonra beklenmeyecek kadar iyi bir kadro bu. Fakat 1-2-3 numaraları bu kadar alternatifli ve göreceli olarak kaliteli geçmişken pota altını Cemal Nalga & Eren Beyaz ikilisine teslim etmek akıl işi değil. Ki Cemal'in de bir sakatlığı var şu an için hoş olmasa da değişen birşey yok ya neyse. Eren Beyaz'ın neden alındığı zaten belli değil. Rancik ve Wilkinson ikisi de iyi transferler, Avrupa basketbolunu bilen tecrübeli oyuncular ama siz bu iki oyuncunun yanına Polat'ı da koyup bunlarla pota altını kapatmaya çalışıyorsanız bir yerde temel bir hata var demektir.

    Bayan basketbol takımı için de söylenecek pek birşey yok, sevgimizin içine ettiler. Oturup sevinsinler..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir