1 Ağustos 2009 Cumartesi

Kıskandım Sanki


TSYD Ankara Şubesi tarafından 42 yıldır aralıksız sürdürülen Dörtlü futbol turnuvasının 43’üncüsü, Yenikent Asaş Stadı’nda oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Saat 17:30'dan itibaren naklen yayınlayacak olan turnuvanın açılış maçında, Ankaraspor ile Eskişehirspor karşı karşıya gelecek. Ekranları başındakiler bu maçı TRT'nin tek kadın spor spikeri Semahat Özdoğan Arslaner'in sesinden dinleyecek. TRT'nin bir başka deneyimli ismi Kerem Öncel ise yorumlarıyla yayına katkı sağlayacak. Son yıllarda kadın spor spikerlerinin sayısı artsa da, içlerinde maç anlatabilenlerin sayısı oldukça az. Dünyada bu görevi yapabilen 3-4 kadın spiker olduğu biliniyor. 11 yıldır TRT'de görev yapan Semahat Özdoğan Arslaner, aslında anlattığı radyo maçlarıyla futbolseverlerin tanıdığı bir ses. Ankaraspor - Eskişehirspor karşılaşmasının bir başka ilginç özelliği ise, ilk kez dört bayan hakemin aynı anda görev yapacak olması.

Bu haberi benden daha çok benimseyerek yazacak ikinci bir isim var mıdır? Sanıyorum hayır. Futbol başta olmak üzere bütün sporlarda ufak ufak ağırlığımız hissedilmeye başlandı. Ben yazmayı çok seviyorum mesela. Semahat Hanımda anlatmaya başlayacak. Bir an kendimi onun yerinde düşündüm. Sanırım yorumlarımı eklemeden anlatamazdım. Ertem Şener havasında (:p) bendende fena olmazdı sanki yahu. Neyse konu ben değilim bundan bari eksik kalayım. Spor spikerliğinden, futbolculuğa kadar geniş bir yelpazede hissedilir derecede adımızı duyurmaya başladık kadın milleti olarak. Beyler ne kadar elinizin hamuru muhabbetine girselerde onları dinleyen kim? Kadınların erkekleri dinlememe ve her daim sözlerini onlara geçirebilme konusunda bir arkadaşımın cümlesini söylemek istiyorum. Arkadaşım der ki bizim evde son sözü her daim babam söyler oda; "tabi karıcım" olur. Beylerse bu konuda itirazlarını yüksek sesle dile getirmeye başladılar bile. Neyse ben susarım Semahat Abla konuşur. İdolümsün Semahat Abla yerinde gözüm yok ama kıskandım ne yalan söyleyeyim :)

2 yorum:

  1. Ya tamam güzel bir gelişme ama çok berbattı. Hiç adapte olamadım maça. Hele arkadaki erkek yardımcısının söylediklerinin tv de duyulması ve bayan spikerin bu arkadaşın dediklerini tekrarlaması çok ilginç ve komikti. Diğer bir olay da goller olduktan yaklaşık 5 sn. sonra olayı idrak edip "goool" diye bağırması ya da söylemesi oldu. Neyse olur böyle şeyler ama bayan spikerin futbolla çok çok ilgili olmadığı sonucunu çıkardım maçın bitiminde. Ancak yeni bir renk, yeni bir ahenktir saygımız var. Feministler saldırmasın da yarın :D

    YanıtlaSil
  2. İlk maçtır günahı olmaz diye düşünüyorum ben :D

    Aynen devam bence eksiklikler toparlanır bir şekilde nede olsa..

    Şu "gool" konusu benide rahatsız etmedi değil ama ne yalan söyleyeyim :D:D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir