27 Ağustos 2009 Perşembe

NBA'e Gitmeden Son Durak Barcelona

Ricky Rubio sorunsalı sanırım çözülmek üzere hatta çözüme kavuştu. Joventut Badalona ile olan sözleşmesinden dolayı gitmek istediği NBA'e gidemeyen Rubio'ya Barcelona talip oldu ve bu transferi gerçekleştirdi. 3.7 milyon euro ile 5.3 milyon euro arasında da bir bonservis bedeli ödenmiş. Rubio Barcelona ile 6 yıllık sözleşme imzaladı ve bunlardan önemlisi 2. yılının sonunda NBA'e gidebilecek olması. NBA'de biliyorsunuz kurallar gereği ancak 500 bin dolar bonservis bedeli ödenebiliyordu ama Rubio'nun serbest kalma ücreti çok fazlaydı. Zamanında Hidayet Türkoğlu'nu düşünürsek o da bu parayı cebinden ödeyerek Sacremanto yolunu tutmuştu. Rubio'nun böyle de bir imkanı olmadığı için NBA'e gitmesi şu aşamada zor görünüyordu.

Rubio'nun draft olmasını ve olası NBA macerasını bu yazımızda dile getirmiştik. Hakkında bir ara Efes Pilsen'e transfer olacak dedikoduları da çıkmıştı. Juventut'tan kurtulmak için zaten 2-3 senesini feda etmek zorundaydı çünkü bu tazminatı ödemesi mümkün değil. Transfer olup başka takımda oynamasıda en doğru yol olacaktı. Scola bunun senelerce acısını çekti, takımından ayrılamadığı için bir bakıma İspanya'da rehin kaldı. San Antonio onu çok istemesine rağmen alamadı ancak 27 yaşında Houston'da NBA yolunu tutmuştu. Rubio sadece İspanyol basketbolunun değil Dünya basketbolunun son zamanlarda gördüğü en büyük yeteneklerden birisi durumunda. Hatta değerli yorumcu Kaan Kural işin boyutunu büyütüp onu Magic Johnson'a bile benzetmişti. Draftta daha ileri sıradan seçilmesi beklenirken belkide bu bonservis muamması yüzünden 5. sıraya kadar düşüp onu Minnesota seçmişti. Rubio gerçi işin çakalı olmuş ve hangi takım seçerse seçsin oynarım demiyor. NBA'de bile çok büyük şehirlerde forma giymek istiyor. Eğer onu seçen Minnesota değilde başka bir takım olsaydı aslında ne yapılır edilir onun NBA'e gitmesinin yoluda açılabilirdi. 18 yaşında olan Rubio 2 sene daha kendini Avrupa'da geliştirir, basketbolunun biraz doruk noktaya çıkarır sonrasında da Minnesota'ya gitmez ama mutlaka NBA'e kapağını atar.

Real Madrid bu sezon futbolda yaptığı transferlerle çok konuşuldu. Barcelona'da futbolda Ibrahimoviç transferiyle büyük ses getirdi. Bu iki ekibin futbolda olan mücadelesi acaba basketbola da yansır mı? Bakarsınız Real Madrid'de önemli 1-2 yıldızı kadrosuna kazandırır ve basketbolda los galaktikos harekatını başlatır. Bu da en çok TRT'nin işine gelir çünkü basketbolda İspanya ligini bu sezon onlar yayınlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir