21 Ağustos 2009 Cuma

Şampiyon Murray


Finaline yükselmesinden sonra Dünya Klasmanında ikinci sıraya yükselen Andy Murray Rogers Kupasında zafere ulaştı. Nadal ve Federer'in çeyrek finalde elenmesinin ardından mutlak favori konumuna gelmişti zaten. Yalnız Dünya Klasmanındaki ikincilik bana sürpriz oldu açıkçası. Yani 5 senedir Federer & Nadal ikilisinin yer değiştirip durmasına alışınca şimdi
1. Roger Federer
2. Andy Murray
3. Rafael Nadal

sıralamasını görünce gözüme bir tuhaf görünüyor. Belli bir göz aşinalığıda oluşmuş sanırım. Şu sıralama rahatsız ediyor. Oysa Murray'de sevdiğim raketlerdendir. Bu sıralama beni bir süre daha rahatsız eder sanırım. Bu arada birde dipnot; Andy Murray Dünya Klasmanında ilk ikiye kalan ilk İngiliz olma başarısınıda elinde bulunduruyor.

Final maçına dönersek sıcak hava yüzünden zor bir maç oldu aslında. İlk sette rakipler birbirlerini bir hayli zorladılar. Setin sonucunu Del Potro'nun tie-breakteki sert servisleri belirledi ve Arjantinli raket ilk seti 7-6 kazandı. İkinci sette de durum değişmedi. Karşılıklı oyunlarla süren setin sonucunu yine tie-break belirledi. Fakat bu sefer kazanan isim Murray oldu. 3. sette İskoç raket Murray daha atak bir oyun sergiledi. Bir anda 4-0 öne geçen Murray'ye Del Potro karşılık veremeyince, 22 yaşındaki raket seti 6-1, 2 saat 42 dakika süren maçı da 2-1 kazanarak zafere ulaştı.Rogers Kupasında raketlerin 3. sete ulaşmalarına gerek kalmıyor sanırım. Buda Murray'in 4. masters zaferi oldu. Zaferiyle ilgili olarak "Harika bir haftayı geride bıraktım. Wimbledon'dan sonra çok iyi çalıştım. Zordu ama iyi bir geri dönüş yapmayı başardım. Gelecek hafta Cincinatı Turnuvası'na katılacağım ama kendimi Amerika Açık'da göstermek istiyorum" diyen Andy yeni rakibi Federer'e geliyorum sıra sende der gibi oynuyor artık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir