29 Eylül 2009 Salı

Bu Ne Hırs Ümit Karan

Eskişehirspor'un kaptanı, eski Galatasaraylı Ümit Karan, maçın ardından yaptığı açıklamada, Ali Sami Yen'den puanla ayrılmalarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Karan sözlerini şöyle sürdürdü: "Duygusallık maç başlayana kadar vardı ama ondan sonra profesyonellik başlıyor. Galatasaray'daki kardeşlerimle görüştüm ve konuştuk. İstediklerimizi yapamamamıza rağmen puan almamız bizi mutlu ediyor. Galatasaray iyi bir kadro kurdu ve iyi de oynuyorlar, umarım Avrupa Kupaları'nda da başarılı olurlar. Biz de namağlup yolumuza devam ediyoruz, umarım bu serimiz devam eder. Arkadaşlarım buradan ayrılış şeklimi biliyorlar, bütün kalpleriyle benim için oynadılar, onlara teşekkür ediyorum."

Galatasaray - Eskişehirspor maçının üstüne belki çok yazı yazdık ama bu maçtan çok fazla yazacak konu çıkarmak mümkün. Benim bu maçta en büyük ilgili Ümit Karan'ın hırslı hareketleri çekti. Maç boyunca çok hırslı mücadele etti, koştu, çalıştı. Sonrasında belki yorulduğu belki sistem gereği kenara alındı ama bir dakika yerinde oturmadı. Sürekli bir teknik direktör edasıyla kenardan takıma destek vermeye çalıştı hatta bu hırsı onun yedek kulübesinde sarı kart yemesine sebep oldu. Ümit Karan Galatasaray'dan ayrılışının hiç hoş olmadığını belirtmiş. Ayrıca bu durum kendisinin gururunu incitmişe benziyor.

Ben Ümit Karan'ın hem futbolculuğunu hemde kişiliğini çok seven birisiyim. Galatasaray'da uzun yıllar forma giydi ve büyük hizmetlerde bulundu. Bir Galatasaray'lı olarak Ümit Karan'ın yeri bende her zaman ayrı olacaktır. Ama bir futbolcunun ayrıldıktan sonra böyle davranması, bu tip açıklamalar yapması çok kötü bir durum. Ümit Karan Galatasaray'a gelmeden önce bile popüler bir futbolcuydu ama Ümit Karan'ı marka yapan kulüp Galatasaray'dır. Sadece onun için değil takımdan haksız yere gönderildiğini söyleyen çoğu futbolcumuz için bu durum geçerlidir. Sonuçta profesyonel bir ortamda yaşıyoruz ve futbolcular değil kulüpler baki kalandır. Ümit Karan artık 32 yaşına geldiği ve takıma bir katkısının olmayacağı düşünülerek takımdan gönderildi. Aslında yaş durumuna bu kadar takmamak lazım çünkü Emre Aşık'da 36 yaşına gelmesine rağmen hala yeni sözleşme yapılması gündemde olan bir futbolcu. Futbolcular biraz da kendi kaderlerini kendileri belirliyorlar. Ümit Karan daha dün gibi hatırlıyorum özel yaşamıyla son derece eleştirilen ve bu yüzden performansı oldukça düşmüş bir futbolcuydu. Galatasaray onu ısrarla korudu, sözleşmesini uzattı, ona güvenini gösterdi ve Ümit Karan'ı kazandı. Galatasaray'ın böyle büyük vefada bulunduğu bir futbolcunun ayrıldıktan sonra bu tip durumlara girmesi gerçekten hiç yakışık almıyor.

Ümit Karan böyle konuşunca Kalli dönemini hatırlatmak istedim. Fenerbahçe'den gelen teklif sonrasında oldukça kafası karışmıştı ve Kalli ona düşünmesi için süre vermişti. Profesyonel bir dünyada yaşıyoruz ve isteyen istediği takımda oynar. Bu durumda birşey yapamayız ama madem büyük Galatasaray'lısın neden Fenerbahçe'nin bu teklifi zamanında kafanı karıştırmıştı. Sonucunda o da doğrusunu gördü Galatasaray'da kaldı ayrı konu. Ümit Karan'ın zaten Galatasaray'da ki durumunu tartışmıyorum onun ayrıldıktan sonra böyle polemiklere girmesine karşıyım.

32 yaşına gelmesine rağmen Ümit Karan hala ligimizin çok önemli golcülerinden birisi durumunda. Ayrıca Eskişehirspor gibi büyük taraftar potansiyeline sahip bir takımda forma giyiyor. Eskişehirspor Rıza Çalımbay'la uzun vadeli düşünüyor ve bu sezonda oldukça iyi bir kadro kurmuşlar. Ümit Karan'da bu takımın bir ağabeyi gibi hareket ediyor. Bence Ümit Karan'ın elinde hala büyük bir fırsat var ve bu fırsatını iyi kullanmışa benziyor. İnşallah Eskişehirspor'la birlikte daha da iyi yerlere gelecektir çünkü bunu hak eden bir futbolcu. Ondan tek istediğim Galatasaray hakkında fazla polemiğe girmemesi ya da ayrılmasını haksız buluyorsa nasıl ayrıldığını açıklamasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir