20 Eylül 2009 Pazar

Eurobasket 2009 {Finalin Adı}: İspanya - Sırbistan


Avrupa Şampiyonası' nda finalistler belirlendi. Yunanistan' ı eleyen İspanya ve Slovenya' yı uzatma sonunda deviren Slovenya altın madalya için mücadele edecek.

İki finalistle de ikinci turda karşılaştık ve ikisini de mağlup etmeyi başarmıştık. Böyle kendini avutmaları sevmem aslında ama; son maçlarda adam akıllı oynasaydık orada belki de biz olacaktık. Herkes 12 oyuncusundan da katkı alırken; biz en iyi oyuncularımızı Türkiye' de bırakmasaydık... Artık ne desek boş; umarım 2010' da kendi evimizde aklımız daha doğrusu koçun aklı başına gelir de şu jenarasyonla bir şeyler yapabiliriz.(Dediğime kendim de inanmıyorum ama...)

Dünkü Türkiye-Yunanistan maçı yazısında İspanya' nın zorlanmadan yeneceğini düşündüğümü belirtmiştim ve öyle de oldu. Sokaktaki bir adama sorsaydık, Yunanistan' a karşı nasıl oynayalım diye: ''Spanoulis' i kitleyin yeter.'' derdi sanırım. Biz dün bunu başaramadık ama İspanya bugün onu sadece 7 sayıda tuttu ve oyuncunun üzerine kurduğu baskıyla top kayıplarına zorladı. Zaten bundan sonrası pek de zor olmadı İspanya için. Üçüncü çeyrekten itibaren fark giderek açıldı ve sonuçta da 82-64' lük bir galibiyet aldılar.

Sırbistan ise kötü başladığı maçta uzatmada Slovenya' yı mağlup etmeyi başardı. Lorbek' in 5 faule ulaşması çok kötü etkiledi Slovenya' yı. Sırbistan ise Teodosic harija oyunuylar takımına galibiyeti getirdi. Önce maçı uzatmalara götüren şutu attı ardından da uzatmada oynadığı iyi oyunla Sırbistan' ı ikinci finalist yaptı.

Yarınki maça gelirsek: İspanya turnuva başlarken en büyük favoriydi. Başlarda bir kaç kötü sonuç aldılar ama sonradan toparlamasını bildiler. Grupta ilk ikiye giremediler belki ama tam bir turnuva takımı olduklarını bir kez daha ispatladılar. Sonuçta bu kadroya diğer grubun birincisi bile dayanamadı. Bu maçta yine favori İspanya bana göre. Belki Calderon' dan yoksunlar ama Ricky, Cabezas, Llull, Lopez gibi guardları var. Hala bu bölgede çok avantajlılar yani. Ayrıca Rudy ve Navarro' nun skorer oyunları; pota altında Gasol kardeşlerin baskınlığı... Bütün bunlar İspanya' yı öne çıkaran faktörler.

Sırbistan ise çok genç bir ekip. Savunmaları ile dikkat çekiyorlar. Teodosic, Tripkovic, Tepic, Krstic, Velickovic çok önemli oyuncular. Pota altında Krstic ile etkili olmaya çalışıyorlardı ama bu maçta karşılarında Gasol kardeşler olacak ve bu da işlerini baya bir zorlaştıracak. Bu yüzden daha çok dış oyuncuların üstünden oynayacaklarını düşünüyorum. Hem tecrübe hem de kalite farkıyla İspanya bir kaç adım önde ama buraya kadar geldikten sonra ellerinden geleni yapacaklardır. Favori İspanya tabiki ama bir sürpriz de oalbilir mi diye düşünmüyor değilim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir