20 Eylül 2009 Pazar

Kadroya Alınmayanlardan Bir Kadro {Eurobasket 2009 - Türkiye}

Madem basketbolla başladık devam etmek istedim. Bundan önceki yazıda kadroya giremeyen isimlerden de bir kadro oluşturulabileceğini ve belli noktada başarılı olabileceğini söyledim. Tanjeviç'in tercihlerine saygı duymama rağmen ve destek olmama rağmen kafamdan 12 kişilik bir kadro oluşturmak istedim.

Mehmet Okur: Onun mevzusunu bundan önceki yazımda ve çoğu kez anlattığım için uzun uzun yazmayacağım. Kısaca değinirsek Milli Takım'da kapasitesinin yarısı kadar oynasa bile müthiş iş yapacak. Milli Takım'da oynarken malesef bedeni burada ama kendisi değil. Yinede böyle bir liste oluşturuyorsak NBA All-Star'ı oyuncumuzu bu listenin başına eklemek lazım.

Kaya Peker: Efes Pilsen'de uzun dönem oynadıktan sonra Tau Ceramica macerası onun için pek iyi geçmedi. Sonrasında Beşiktaş'ta çok iyi bir sezon geçirdi ve geçtiğimiz sezon Efes Pilsen'de harikalar yarattı. Tanjeviç kadroyu gençleştirme harekatına girdiği 2006 Dünya Basketbol Şampiyonasında bile Kaya Peker'den vazgeçmemişti. Sonrasında ise Kaya Milli Takım'a girememeye başladı. Özellikle Fenerbahçe - Efes Pilsen final serisinde olanlardan ötürü Tanjeviç'in Kaya Peker'i Milli Takım'da düşünmediği söyleniyor. Şampiyonada gördük Kaya gibi tecrübeli bir uzuna mutlaka ihtiyacımız vardı. Hem skor yönünden hemde savunma yönünden Milli Takım'a daha da büyük bir direnç getirebilirdi.

Ermal Kurtoğlu: Bu adamı Tanjeviç döneminde Türk Milli Takımında oynatmak için çok uğraştık ve Ermal'i Milli Takım'a kazandırdık. Efes Pilsen'de yakaladığı büyük çıkışın ardından Valencia'ya transfer olmuştu. Tanjeviç Ermal'den de vazgeçemezken bir anda onu da Milli Takımdan kesti. Kadroda mutlaka olması gereken oyuncuların başında geliyor. Özellikle çok fazla sakat verdiğimiz 2006 Dünya Basketbol Şampiyonasında kafamı keser yine oynarım sözüyle benim ilgimi çekmişti.

Tutku Açık: Bu adamın şanssızlığı sanırım Tanjeviç'e toslamak oldu. Kariyerinin en iyi dönemlerinde bile kadroya alınmadı. Tanjeviç benim sistemime uymuyor diye Tutku Açık'ın üzerini çizmişti. Türk Telekom'da yaptıkları ortada ve hala ligimizin en kaliteli oyun kurucularından birisi.

Hüseyin Beşok: Aydın Örs'ün asla vazgeçemediği isimlerden olan Hüseyin Beşok'u Tanjeviç bir türlü kadroya almıyor. Tutku'da olduğu gibi sisteme uymadığı için kadroya alınmadığı söyleniyor. Pivot sıkıntısı yaşadığımız dönemlerde kadroya ilaç olabilirdi ama Hüseyin çok iyi zamanlarında kadroya alınmadı.

Cenk Akyol: Tanjeviç aslında onu takımında düşünüyordu ve çok fazla şans veriyordu. Buna rağmen Cenk beklenen patlamayı yapamadı ve gözden düştü. Bu Avrupa Basketbol Şampiyonasında kadroya davet edilse kimse hayır demezdi. Şimdi yeni takımında sezon öncesi hazırlıklarında harikalar yaratıyor.

Serkan Erdoğan: Serkan'da Tanjeviç'in asla vazgeçemediği oyuncuların başında geliyordu ama bir anda onun da Milli Takım'la ilişkisi kesildi. Şu şampiyonada da gördükki istikrarlı bir dış skorer ihtiyacımız var. Hatta yabancı oyuncu devşirmeye çalışıyoruz. Elimizde Serkan Erdoğan gibi bir değer varken onu kullanmamız lazımdı.

Ersin Görkem: Geçtiğimiz yıl elemelerde kadroda olmasına rağmen bu sene kadroya davet edilmedi. Sakatlığıda vardı belki onun için alınmamıştır ama Ersin çok kaliteli bir oyuncu. Dediğim gibi istikrarlı bir dış skorere ihtiyaç vardı ve Ersin Görkem bu kadroda olabilirdi.

Murat Kaya: Yine geçtiğimiz yıl elemelerde kadroda bulunmasına rağmen bu sene kadroya davet edilmedi. Ondan hep büyük patlamalar yapması beklendi ama bir türlü yapamadı. Buna rağmen Galatasaray'da istikrarlı bir görüntü çiziyor. Kadroda olması zor ama 12 kişilik kadromda ona da yer vermek istiyorum.

Mirsad Türkcan: Tanjeviç Fenerbahçe'de Mirsad'dan vazgeçememesine rağmen Milli Takım'a artık kendisini almıyor. Mirsad önce Milli Takım'ı bıraktığını açıklamıştı ama sonradan kararından vazgeçti. Mücadelesiyle ve özellikle ribaund gücüyle kadroda müthiş yararlı olurdu. Özellikle Yunanistan maçını izleyerek bunu söyleyebiliriz.

Hakan Köseoğlu: Fazla büyük kulüplerde oynamamasına rağmen ligimizin en kaliteli guarlarından birisi olmayı her zaman başarmıştır. 2002 Dünya Basketbol Şampiyonasında Türkiye kadrosunda yer almıştı. Bu oyuncu neden kadroda düşünülmez hiç anlamamışımdır.

İbrahim Kutluay: Yaşlandı, yıprandı, belki ayakları yavaşladı. Onun için bin tane mazaret uydurabiliriz ama İbrahim Kutluay müthiş bir profesyonel. İstikrarlı dış skorer ihtiyacı duyuyoruz bunu Kutluay ile karşılayabilirdik. Kendisi kaç yaşına gelirse gelsin.

Bu kadrodan bir ilk beş çıkartırsam Tutku Açık, Serkan Erdoğan, Cenk Akyol, Kaya Peker, Mehmet Okur diyebilirim. Tabi bu kadroyu yazarken biraz beyin cimlastiği yaptım. Türkiye'nin elinde ne kadar geniş bir kadro olduğunu göstermek istedim.

2 yorum:

  1. Güzel yazı olmuş.

    Basketboldan pek anlamam ama anladığım kadarıyla yazmam gerekirse: Bekir Yarangüme, Barış Hersek gibi kullanmayacağımız veya fazla sorumluluk vermeyeceğimiz oyuncular bu turnuvaya niye gitti?

    YanıtlaSil
  2. bu listede keşke hidayet türkoğlunu da görebilseydik eminim daha başarılı olurduk

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir