2 Eylül 2009 Çarşamba

Ibra Boş Geçmez! {Barcelona:3-0:Gijon}


Son şampiyon Barcelona sezonun açılış maçında Nou Camp'ta Gijon'u konuk etti. Real'den ziyade asıl uzay takımı olan Barça geçtiğimiz sezonu 3 kupayla bitirmiş, ardından biri Uefa Süper Kupası diğeride İspanya Süper Kupası olmak üzere 2 kupa daha alarak bir kaç ay içerisinde 5 kupaya birden imza atmıştı. Şimdi önlerinde tek kupa daha var Kıtalararası Şampiyona. Onuda alırlarsa bir sezonda 6 kupaya birden ulaşarak sanırım bir ilke imza atacaklar. Barcelona 6'da 6 yapıp adını tarihe yazdırır mı bilinmez ama geçen sezon bıraktığı yerden bu sezon devam ettiği su götürmez bir gerçek gibi göründü daha ilk maçtan gözümüze.


Maça Valdés, Piqué, Maxwell, Puyol, Alves, Busquets, Keita, Xavi, Bojan, Pedro, Ibrahimovic ilk 11'i ile çıktılar. İtiraf etmek gerekirse ben Ankaraspor-Galatasaray maçını takip ettiğim ve Ntvspor'un da maçı şifrelediği için (sağolsunlar) bu maçı canlı izleyemedim. Fakat özetlerden izlediğim kadarıyla maçın tamamında hakim bir görüntü sergilediklerini söyleyebiliriz. Shaktar ve Gijon maçlarını birlikte kritik edersek Barcelona'nın geçen seneden hiç bir eksiği yok gibi duruyor. Aksine Zlatan'ı alarak müthiş bir iş yaptıklarını söyleyebiliriz. Eto'o-Zlatan takası ilk gündeme geldiğinde Guardiola; "Takım çok iyi durumda yalnız kan değişikliğine ihtiyacımız var" demişti. Genç yaşına rağmen Pep'in yaptığı bu müthiş tespit takdire şayan gerçekten. Gerçi ben o günlerde Zlatan & Jose Mourinho ikilisinin ayrılmasına gönlüm razı olmadığı için, duygusal baktığım için Eto'o iyidir ya kan değişikliği falan lazım değil demiştim ama bugün gördüğümüz Barça'nın bir parçası olmuş bile Zlatan. Başta biraz çekememezlik hissetsemde sonra kendi halime gülümseyerek içime sindi onun bu hali :)

Maçın golleri 18. dakikada Bojan Krkic, 42. dakikada Keita ve 83. dakikada Inter'den transfer edilen İsveçli golcü Zlatan Ibrahimovic'den geldi. Maçın tamamında Barcelona'nın %78'lik bir topla oynama oranı istatistiğini yakalaması gerçekten şaşırtacak kadar müthiş bir durum olsada rakibin çok güçlü olmamasına bağlıyorum ben bunu. Ayrıca maçında Nou Camp'ta olmasına tabi. Birde ilk onbiri yazdım demin bu ilk 11 Barça'nın gerçek 11'i değil tabi. Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama kadrodan Messi, Iniesta ve Henry eksik. Messi izin almış Guardiola'dan milli maç için. Haftasonu Arjantin-Brezilya maçı var bilmeyenlere duyurulur. Iniesta'da sanıyorum sakatmış. Henry'nin neden oynamadığı konusunda bir fikrim malesef yok. Fakat doğruyu söylemek gerekirse üçününde yokluğu hissedilmedi. Yinede bilhassa Messi & Iniesta ikilisi olsaydı bu maçta kaç gol daha atılırdı bilmiyorum. Futbol seyircisi olarak Barcelona maçlarını izlemeyi hep sevmişimdir. Mesela haftasonuda Inter-Milan maçını izledik o maçın kaliteside tartışılmazdı. Bizim kısır döngülü maçlarımızdan sonra bu müthiş maçlar gözlerimizin pasını alıyor.

ps: Jose ve Zlatan ikilisinin ayrılmasına gönlümün razı olmayacağını demin söylemiştim ya. İşte Ibra kısmına değindik olayın. Gelelim Jose kısmına. Pennearabiata'nın Nou Camp'ta Bir Portekizli başlığı ile verdiği resmide ekleyerek yazıyı noktalıyorum.


Zlatan: Burda da mı yahu?
Jose: Belalınım ulan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir