29 Eylül 2009 Salı

Kayıp İlanı #1: Emre Güngör

Son iki sezondur Emre Güngör'ü ağız tadıyla izleyemez olduk. Galatasaray'a geldiği ilk sezonda formayı Song'tan kapan ve gösterdiği müthiş performansla Euro 2008 kadrosunda da yer alan Emre Güngör bu turnuvada yaşadığı sakatlığın ardından bir türlü düzelemedi. Geçtiğimiz sezon Skibbe döneminde birçok sakat futbolcu vermiştik ve bu sık sakatlıklar neticesinde sağlık ekibi çok fazla eleştirilmişti. Ben ise bu sakatlıkların nüksetmesinin sağlık ekibinden çok Skibbe'nin idman düzeninden kaynaklandığına inanmıştım. İdmanlarda iyi çalışılmamasından ötürü güçsüzleşen adeleler aldıkları ilk darbede sakatlanır olmuştu. Emre Güngör'ün de üst üste aldığı adele darbeleri sonucunda adele sakatlıkları geçirmesi bunun bir örneği olabilir.

Geçtiğimiz sezon ilk resmi maçında oynadıktan sonra uzun süre futbol oynayamamıştı. Gerçi sezonun geneline de baktığımızda hangi maça çıksa oyunda on dakika geçirdikten sonra oyundan çıktı. Emre Güngör yetenekli ve genç bir futbolcu olmasa Galatasaray kendisini çoktan kapı önüne koymuştu. Geldiğinde öylesine mükemmel bir performans gösterdiki bu hepimiz için iyi bir referans oldu. Bu sezon başında kafadan üretilen kadrolarda Gökhan Zan'dan ziyade Emre Güngör'ün ilk 11 oynaması gerektiği belirtiliyordu. Mücadelesiyle, yapısıyla Bülent Korkmaz'ın tarzına çok benzetiyorum. Sağlıklı bir Emre Güngör gerçekten bu takımda mükemmel iş yapar. Geçtiğimiz sezonda da eline çok fırsat geçti ama sakatlığı yüzünden önemli maçlarda oynayamadı. Hatta bir ara elimizde stoper kalmadı Kewell bu bölgede oynamak zorunda kaldı. Skibbe Emre Güngör'e hiç iyi gelmedi diyebilirim. Geçtiğimiz sezonun etkilerini Emre Güngör'de hala görmek mümkün.

Bu sezon aslında Rijkaard'la çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Hazırlık maçlarında forma giydi ve çok da iyi performans gösterdi. Sezona da iyi başladığını söyleyebiliriz ama bu illet sakatlıklar bu futbolcunun yakasını bir türlü bırakmıyor. Sağlık kuruluda Emre Güngör'ün bu kadar sık sakatlanmasına bir türlü anlam veremiyor. Haldun Üstünel Emre Güngör'e bu konuyla ilgili olarak Haldun Üstünel'in Emre Güngör'ü uyararak "Bu kadar üst üste adele sakatlığı olmaz. Artık sen de kendine daha fazla dikkat et. Kredini bitiriyorsun. Genç yaşta Galatasaray'da forma giyme şansı yakaladın. Artık darbe dahi almadan adale sakatlığı yaşamanı kabul edemiyoruz" dediği yazıldı.

Korktuğum noktalardan birisi bu sakatlığın psikolojik olabileceği yani kronik bir hal alması. Eğer kronikleşirse Emre Güngör'ün düşüşünün önüne kimse geçemez. Uğur Uçar koskoca bir sene futbol oynayamadı, futbol hayatı tehlikeye girdi ama aslanlar gibi sahalara döndü. Sahaya çıktığında da gördüğümüz kafasından sakatlığı atmış olmasıdır. Emre Güngör ise uzun sakatlıklar fazla yaşamamasına rağmen çok sık sakatlanıyor. Linderoth'da olduğu gibi üst üste 2 maç kendisini izleyemez olduk.

Kadroya baktığımızda Servet Çetin, Gökhan Zan, Emre Aşık ve Emre Güngör hatta Semih Kaya gibi çok kaliteli stoperlerimiz var. Hakan Balta ve Mehmet Topal'da bu bölgede görev almaları durumunda çok iyi performans gösteriyorlar. Yalnız sakatlıklar yüzünden stoperlerimizden tam manasıyla yararlanamıyoruz. Rijkaard defans bölgesinde çok sık rotasyona giden bir teknik direktördü ama bu sakatlıklar yüzünden bunu da uygulayamıyor. Emre Güngör'ü kayıp adam olarak görmek istemediğimi bir kere daha belirtmek istiyorum. 25 yaşına gelen bu futbolcunun cidden kredisi tükeniyor.

2 yorum:

  1. Adam Linderoth 2 gibi. Maşallah 1 oynuyor 5 yatıyor. Muhtemelen suni çim olan antreman sahamızdan da kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Futbolcuların kaslarında 'pubis' adı verilen bir rahatsızlığa yol açıyor suni çim. Bunun araştırılması lazım.

    YanıtlaSil
  2. Geçenlerde maraton'da erman ile şansal bu konuyu tartışıyordu.. erman toroğlu'nun ağzından şu laflar döküldü.. " arkadaş bir adam bu kadar sakatlanmaz bizde futbol oynadık, bu adam kesinlikle kendine bakmıyor" bu laftan sonra şansal.. "hocam ben senin kendine bakmıyor demenle neyi kastettiğini anladım ama evli adam hocam öyle şeyler yapmaz" erman toroğlu ısrarla kendine bakmadığını evli olmasının birşeyi değiştirmediğini söyleyip durdu.. Bundan hemen sonra da rejiden şansal büyüka'nın kulağına emre güngör'ün eşinden boşandığı haberi söylendi.. Bu iki adamdan özellikle ermandan zerre haz etmem ama acaba ? yok yok olmaz canım.. İnanmak istemiyorum..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir