5 Eylül 2009 Cumartesi

Türk Sporuna Yeni Bir Heyecan {Marsel İlhan}

Türkiye'de birçok spor dalında olduğu gibi teniste Dünya standartlarına göre oldukça gerilerde. Böylesine popüler bir sporda büyük de bir nüfus potansiyeli barındırmamıza rağmen iddalı bir durumda değiliz. Gerçi hangi spor dalında müthiş iddamız varki bu da bir tartışma konusu. Geçmiş yıllarda ekol olduğumuz spor dallarında bile giderek geriye gidiyoruz. Teniste Türkiye'nın adını ilk defa İpek Şenoğlu duyurdu. Çiftlerde Wimbledon'da 3. tura yükselince kendisini uzun süre konuşmuştuk. Hala da ülkemizi yurt dışındaki turnuvalarda başarıyla temsil ediyor. Türkiye tenisin gelişmesi adına İstanbul WTA turnuvasını düzenliyor. Bu turnuvada Dünya'nın önemli bayan tenisçileri Türkiye'ye davet ediliyor. Ayrıca bunun gibi birçok uluslararası organizasyon ülkemizde yapılarak tenisçilerimizin uluslararası tecrübe kazanması sağlanıyor.

Konumuza dönersek Marsel İlhan 22 yaşında ve çok genç bir tenisçi. Ülkemizde tenis deyince aklımıza zengin sporu ve Federer - Nadal çekişmesi gelir. Aslında zengin sporu falan değil ama işadamları arasında nedende en popüler sporların başında geliyor. Marsel İlhan Amerika Açık Tenis Turnuvası gibi prestijli bir turnuvada önce yarışarak sonrada tur atlayarak ülkemize büyük bir gurur yaşattı. Ayrıca Nazmi Bari'den sonra Türkiye'nin bir ''grand slam'' turnuvasında ana tabloda mücadele etmeye hak kazanan ikinci erkek tenisçi oldu. Marsel İlhan Amerika Açık Tenis Turnuvası'nda ABD'li John Isner ile karşılaştığı 2. tur maçında, rakibine 6-3, 6-4 ve 7-6 (1)'lık setlerle 3-0 yenilerek, turnuvaya veda etti. Marsel İlhan, ilk turda Belçikalı Christophe Rochus'u oldukça çekişmeli geçen bir maçta 3-6, 6-3, 3-6, 7-5 ve 7-5'lik setlerle 3-2 yenmişti.
 Marsel büyük bir gelecek ve önü çok açık. Katıldığı birçok turnuvada edineceği tecrübeyle daha büyük başarılara imza atabileceğini bu turnuvada gösterdi. Türkiye'de belki bir ekol olacak ve gençlerin bu spora ilgi göstermesinde büyük bir paya sahip olacak. Federer & Nadal çekişmesini izlemek iyi güzel ama bu turnuvalarda da bir Türk sporcuyu izlemek daha güzel olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir