17 Ekim 2009 Cumartesi

Bir Bu Eksikti

Hafta başında Ermenistan maçı öncesinde Milli Takım'daki düşüşün sadece Dünya Kupası'na katılamamakla sınırlı kalmayacağını, Uefa milli takımlar sıralamasında 18. sıradan aşağı düştüğümüz takdirde 2012 Avrupa Şampiyonası kuralarına 3. torbadan girebileceğimizi yazmıştım. Ermenistan maçını kazanmanın yetmeyeceğini, bize puan olarak yakın olan milli takımların da puanlarını artırmamalarını aksi takdirde hem 1. torbadan gelecek takımı hemde 2. torbadan gelecek takımı yenmek zorunda kalacağımız için işimizin şimdikinden bir kat daha zor olacağını da eklemiştim o yazıya. Milli Takım'ın kaderinin hep başkalarının elinde olması çok can sıkıcı değil mi? Şöyle gönül rahatlığıyla, ağız tadıyla bir turnuvaya katılamıyoruz. Neyse. Fifa resmi sitesinden milli takımlar sıralamasını açıkladı 16 Ekim itibariyle. Malesef korktuğum başımıza geldi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Ekim ayı dünya sıralamasını açıkladı. Türkiye bir önceki aya göre 12 sıra gerileyerek, 737 puanla 39. sıraya gerilerken, Brezilya liderliğini sürdürdü. FIFA'nın internet sitesinde yer alan habere göre, 8. FIFA Konfederasyon Kupası'nda şampiyon olmasının ardından, Haziran ayında İspanya'nın 11 aylık liderliğini elinden alan ve son olarak da Güney Amerika elemelerini zirvede tamamlayarak, 2010 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanan Brezilya, 1632 puanla Ekim ayı sıralamasında zirveyi kimseye bırakmadı. Ekim ayı sıralamasında, bir önceki aya göre çok büyük düşüş gösteren Türkiye, Eylül ayı sıralamasında 826 puanla 27. sırada yer almışken, bu ayki sıralamada 12 basamak düşerek, 737 puanla 39. sırada kendine yer buldu. Sıralamada zirvedeki 4 takımın yeri değişmezken, 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta Türkiye ile de mücadele eden Ermenistan, 25 basamak birden yükselerek 100. basamağın bu ayki sahibi oldu.

Haberlerde, haber sitelerinde Dünya Klasmanındaki 12 sıralama gerilemiş olmamız haykırılıyor sürekli. Ama insanların gözünden kaçan ve şu an bizi daha çok enterese eden sıralama Dünya Klasmanından ziyade Avrupa Klasmanı. 19. sıradaydık bu klasmanda son eleme maçlarından önce. Bugün listeye baktığımızda gördüğümüz tablo tam bir hayal kırıklığı. 18. sıraya yükselmeyi beklerken 4 basamak gerilemişiz. Sıralamayı sağdaki resimden görüyorsunuz. Şu anda 23. sıradayız. Bu ne anlama geliyor peki? 2012'de düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası'na 3. torbadan katılacağız. Böyle bir çelişki ile hayatımda karşılaşmamıştım yalnız. Bir önceki şampiyonanın 3.sü şimdi 3. torbaya düşsün. Gerçekten trajikomik bir olay şu başımıza gelen. İnsan üzülürken kahkahalar atmak istiyor. Şimdi federasyondan gelen açıklamalar önümüzde uzun bir süreç olduğunu, Fatih Hoca kadar kariyerli bir hocayı getirecekleri yönünde olsa da eldeki alternatifler bu hocanın kim olacağı konusunda bize bir ipucu vermiyor. Zira kamuoyunda dönen isimlerden İmparator kadar kariyerli olanı pek yok gibi. Olanların da durumu belli. Bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir