12 Kasım 2009 Perşembe

Alcorcon - Barcelona {Körün Aradığı Göz}

Futbol gündemini bir süredir Alcorcon denilen köy takımının {stadyumları bizim Ünyespor'un stadyumunun yakınından bile geçmez} Real Madrid'i ilk maçta 4-0 yenip, ikinci maçta da avatajlı skor elde ederek tur atlamasını konuşuyor. Barcelona'nın geçtiğimiz sezon bütün kupaları süpürmesinin ardından Real Madrid bu sezona inanılmaz transferler yaparak girdi ve rotalarını bütün bütün kupaları almak olarak gösterdiler. Yalnız İspanya Kral Kupası'nda Alcorcon'a sürpriz bir şekilde elenerek asrın skandalına imza attılar. Şu sıralarda İspanya'da dönen geyikleri tam olarak bilemiyorum ama Türkiye'de bile Real Madrid aleyhine inanılmaz geyikler dönüyor. Fenerbahçe'nin de zamanında Pendikspor'a elenmesi misali Real Madrid'in yaşadığı bu skandal sonuçlar bizleri epeyce güldürdü. Ama şimdi iş daha trajik bir boyuta geldi çünkü 5. turda Barcelona ve Alcorcon eşleşti. Şu görüntüde Alcorcon'un bir sürpriz daha yapacağına ihtimal bile vermiyorum. Real Madrid zaten Alcorcon'a elendiği için rezil oldu, şimdi birde Barcelona bu takıma iki maçta da inanılmaz farklar atarsa oluşacak geyikleri düşünemiyorum bile. Real Madrid'i bu bakımdan zor günlerin beklediğini söyleyebilirim. Bu geyikleri bitirmenin ancak bir yolu kaldı o da 3 hafta sonra Barcelona'yı yenmektir. Ayrıca İspanya Kral Kupası'nda toplu sonuçlar ve tur atlayanlar şu şekilde oluştu:

Espanyol 1 - 1 Getafe (0-2)
Ath. Bilbao 2 - 2 R.Vallecano (0-2)
Mallorca
1 - 0 Valladolid (1-2)
R.Santander
4 - 1 Salamanca (0-1)

(Parantez içindeki skorlar ilk maçlarda alınan sonuçlardı)

Son 16 eşleşmeleri ve turnuva ağacı ise şu şekilde oluştu:

Alcorcon - Barcelona
Atletico Madrid - Sevilla
Valencia - Villarreal
Rayo Vallecano - (Hercules/Almeria)

Racing Santander - Celta Vigo
Recreativo Huelva - Deportivo La Coruna
Osasuna - Mallorca
Malaga - Getafe

3 yorum:

  1. başka bir mucize beklemek için kısıtlamamız yok ama umudun zayıf olduğu döngüdeyiz.Yine de elenirse Barcelona mutlu olacağım.

    YanıtlaSil
  2. Ben ise olası Barcelona farklı galibiyetlerinden sonra işin geleceği geyik boyutunu merak ediyorum. Barcelona iki maçta da 5-0'lık galibiyet alsa ne olur acaba :)

    YanıtlaSil
  3. ya bu federasyon ne yapmaya çalışıyor? şikeci eyyamcı bunlar. baktılar real madrid bile dayanamadı alcarcon gibi şanlı tarihinde destanlar yatan takımın karşısında. hemen barça kozunu oynadılar. ama ben güveniyorum alcarcon'a.

    Arkandaki bu büyük taraftar
    Hep seninle olmadımı bu güne kadar
    Size emanet kutsal formalar
    Yüzümüzü kara çıkarmayın çocuklar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir