21 Kasım 2009 Cumartesi

Button'ın Yerine Schumi

Geçtiğimiz günlerde Brawn GP pilotu 2009 şampiyonu Jenson Button McLaren Mercedes ile anlaşmış ve bu anlaşma resmi olarak açıklanmıştı. Button'ın ayrılmasından sonra da Brawn GP Mercedes Benz tarafından satın alınmıştı. Mercedes, Button'ın boşluğunu hepimizin efsanesi olan Michael Schumacher ile doldurmak istiyor gelen haberlere göre. Schumi'nin eski patronlarından Eddie Jordan'a göre Mercedes, Brawn GP'nin 2009'da şampiyonluğu kazanmasının ve artık kendi takımı olmasının ardından 7 Dünya Şampiyonluğu bulunan Schumacher'i takımın lider pilotu yapmak istiyor. Jordan yaptığı açıklamada "Bu olasılık aktif bir şekilde takip ediliyor ve bunun olacağına inanıyorum. Bu konuda Abu Dhabi'de Michael, Ross Brawn ve Daimler Başkanı Dieter Zetsche'nin toplantı yapmasıyla başladı. Michael'in Ferrari'de danışmanlık anlaşması olduğu için şu anda Mercedes'te yarışması mümkün değil. Ancak onun Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo ile serbest bırakılması konusunda toplantısı vardı ve onu bırakacaklarını düşünüyorum çünkü bu F1'in yararına. Şu anda planların bu şekilde olduğuna inanıyorum. Bunun yanında son zamanlarda Ross ve Michael'in konuştuklarını düşünüyorum ve Schumacher'in Ross'un bulunduğu Mercedes'te yarışmayı istediğine inanıyorum. Bu ağız sulandıran bir fikir. Schumacher tekrar yarışmak istediği için Massa'nın yerine geçemediği için hayalkırıklığına uğradı. Ve bu her iki taraf için bir rüya. Michael ve Mercedes geçmişi eskiye dayanıyor. O, F1'e geçmeden önce onların spor araçlarıyla yarışmıştı ve onlar Schumacher'i F1'e getirmekten sorumlu olan kişilerdi. Onlar 1991'de yarışması için Jordan'a para ödeyen taraftı.Tüm bu şampiyonlukları kazandı ancak asla Mercedes için yarışmadı." diyor.

Schumi tarafından bakacak olursak Schumacher'in sözcüsü Sabrine Kehm ise bu olasılığın düşük olduğunu ancak daha önce Schumacher'in de söylediği gibi "asla, asla" demeyeceklerini söyledi. Haber Schumi tarafından doğrulanmasa da Eddie Jordan gibi bir adamın dedikodu çıkarma amacının olmadığını düşünüyorum. Ayrıca yapılan son düzenlemelerin ardından Schumacher'in Ferrari ile bir bağı da kalmadı. Danışmanlık anlaşması vardı hatırlarsınız. Kendisini sık sık Massa ile yarış izlerken görmüştük bu danışmanlık kapsamında. BBC'de çıkan habere göre Mercedes, ilerde Sebastian Vettel'i takıma dahil etmeden önce Michael Schumacher'i ön plana çıkarmak istiyor. Bu söylentiler gerçekleşirse, Benetton ve Ferrari'de birlikte 7 şampiyonluk kazanan Ross Brawn ve Michael Schumacher bir kez daha bir araya gelmiş olacak. Hatırlarsınız Macaristan Grand Prix'inde Massa kaza geçirmiş ve yerine Schumi'nin geleceğini duymuştuk. Herkesi heyecanlandıran bu haber ise Schumacher'in boynundan sakatlığı olduğunu söyleyerek yarışamayacağını açıklamasıyla tam tabirle kursağımızda kalmıştı. Schumi'nin yeniden Formula'ya dönecek olması, -takım ayırt etmeden söylüyorum- beni çok heyecanlandırıyor. Umarım yine hevesimiz kursağımızda kalmaz.

1 yorum:

  1. Jordan F1 deki çenesi düşük adamlardan biridir. Jordan takımı yarışlardan çekilince, F1 Racing dergisinde yazarlık yapmaya başladı ve genelde spekülatif yazıyordu. Bu yüzden Jordan'a soğuk bakıyorum ama Scumacher in dönüşü hoş olur. F1 yeni yıldızlar üretiyor artık, Scumacher'in dönmesine ne kadar ihtiyaç var bilmiyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir