20 Kasım 2009 Cuma

Galatasaray'ın Basketbol Trajedisi

Yaşanan skandal, olan olaylar gerçekten çok acı bir durum ama Okan Çevik'in bu skandal için yaptığı savunma gerçekten çok daha acı bir durumla bizleri karşı karşıya bırakıyor. Okan Çevik gibi kaliteli, tecrübeli, kariyerli bir antrenörün {üstelik Galatasaray köklerinden geldiğini unutmadan} Galatasaray gibi bir takımın başında nasıl böyle bir hataya düştüğünü hala anlayamıyorum. Şimdi o oynanan hazırlık maçını kaybetsek ne olacak yani bu durumun bize geri dönüşü nedir. O maçta 100 sayı fark yesek bile tribünlere gelen Türk taraftarlar Galatasaray'a sırtlarını mı döneceklerdi. O maçta 7-8 kişiyle rotasyon yaptığımız ve Cemal'in de oynamaması durumunda çok daha zorlanacağımız doğrudur ama bu maç Eurolegue finali asla değil. Böyle bir olaya karışmak, sonra bunu saklamak Okan Çevik'e asla yakışmadı. Bu olaylardan sonra Galatasaray'lıların yüzüne nasıl bakacak veya herhangi bir basketbol takımında nasıl coach'lık yapacak merak ediyorum. Okan Çevik'in olayla ilgili yaptığı açıklamaları özetleyecek olursak:

Ceza verildiği tarihte Deutsche Bank Skyliners ve EnBW Ludwigsburg takımlarıyla hazırlık maçları yapmak üzere Almanya'daydık. Yurt dışında yaşayan gurbetçilerimizin yoğun ilgisi ve sevgisi ile karşılandık. Diğer kulüplerin taraftarları olan gurbetçilerimiz dahi üzerlerinde kendi takımlarının formaları ile gelip sevgilerini gösterdiler. Aynı şekilde, orada yaşayan Türklerden olduğu kadar Galatasaray adından dolayı Almanlardan ve diğer yabancılardan da büyük ilgi gördük. Avrupa'da adeta Türk olmanın bir markası haline gelmiş Galatasaray Kulübü'nün takımı olarak hem Türklerden, hem de yabancılardan gördüğümüz yoğun ilgi ve sevgi hepimizi derinden etkiledi. Öyle ki oynayacağımız müsabakalar, aslında sezon öncesi yapılan sıradan hazırlık maçları olmasına rağmen, oyuncularımız ve teknik heyet olarak bizde adeta Avrupa'da oynayacağımız bir kupa maçı, hatta milli maç baskısı oluşturdu. Temel amacı takımın eksiklerini görmek ve tamamlamak olan sezona hazırlık maçlarını, mutlak kazanmamız gereken mücadeleler olarak görmeye başladık. İçine girdiğimiz bu psikoloji ve ruh hali nedeniyle yoğun bir kazanma arzusuna kapıldık ve çok büyük bir hata yaparak, eksik ve sakatımızın fazla olmasından dolayı, takımı güçlendirmek adına, cezalı durumdaki oyuncumuzu sakat olan diğer oyuncumuzun forması ile oynattım.''

Ben hayatımda böyle saçma bir açıklamaya daha şahit olmadım. Okan Çevik'i çok iyi tanımıyor olsamda kariyerine baktığımda ve geçtiğimiz sezon bayan basketbolunda gösterdiği başarıya bakarak iyi bir insan olduğunu söyleyebilirdim. Çünkü konuşmaları çok akılcıydı ve düzgün bir duruş gösteriyordu. Bayan takımıyla bu sezon için yapacaklarını açıklamasına, planlarını yapmasına rağmen bir anda erkek takımının başına getirilmesini falan çok eleştirdik ama takımın bu sezon gösterdiği takım oyunu ve mücadele izlemeye değerdi. Ama bu takımı, mücadeleyi, takım oyununu anlam veremediğim bir skandal yüzünden izleyemeyecek olmam veya izlesem bile eski tadı alamayacak olmam çok acı bir durum. Özellikle Okan Çevik'in cezalı olduğunu bile bile, Milli duygularım kabardığı için Tufan'ın formasıyla oynattım açıklamaları Türk spor tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Bunun bir açıklaması olmadığı gibi tarif edecek sözcüklerde bulamıyorum. Son olarak bu açıklamalardan da yönetimin bu olayla ilgisinin olmadığının altını tekrar çizmek istiyorum. Artık cezaları beklemekten başka çaremiz kalmadı.

2 yorum:

  1. - Alıntı -

    Okan Çevik gibi kaliteli, tecrübeli, kariyerli bir antrenörün {üstelik Galatasaray köklerinden geldiğini unutmadan} Galatasaray gibi bir takımın başında nasıl böyle bir hataya düştüğünü hala anlayamıyorum.

    - Alıntı -

    Valla sevgili Burak ben de burada yazdığın kısımı anlamıyorum. Yani bir insanın böyle açıklamalar yapabilmesi için ya hakikaten salak olması, bu işi bilmemesi, sefil biri olması lazım. Ya da bu işi planlamış, bahane arama ayağına yatması lazım.

    İki türlüsü de çok kötü. İki türlüsü de çok acı. Şu aptal saptal açıklamalar yüzünden bin tane komplo teorisi üretilebilir.

    Belki de Çarşamba'ya kadar çok şey olur. Bilemiyorum.

    Tek bildiğim bu olayın göründüğü gibi olmadığı. Yok milli duygular, yok zurna falan hikaye.

    Aptal biri bile böyle bir şeye kalkışmaz. Bu nana göre komplodur her haliyle. İnsana düşmanı böyle bir şey yapmaz çünkü. Bu ancak içeriden yapılacak kadar kötü bir durumdur. Ortaya da çıkacaktır yakında. Yeter ki kuvvetli duralım.

    YanıtlaSil
  2. Aslında bana da bu işin altında farklı bir kaç komplo var gibi geliyor. Okan Çevik'in açıklamaları biraz suçu işleyenin yerine üstlenen birinin kafasında yazdığı senaryoyu polise, savcılara anlatması gibi bir şey var. Beklemek cidden en iyisi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir