11 Kasım 2009 Çarşamba

Gökhan Ünal, Selçuk İnan {Olası Galatasaray Transferleri}

Mynet'in haberine göre Galatasaray, Gökhan Ünal ve Selçuk İnan için devre arasında Trabzonspor'a teklif yapmaya hazırlanıyor. Haberde Rijkaard ve Haldun Üstünel'in yaptığı ikili görüşmelerde bu transfere onay çıktığı söyleniyor. Geçen sezonun başında Kayserispor'dan 5 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek alınan Gökhan Ünal, Trabzonspor formasıyla 46 maçta 17 gol, 13 asistle oynarken, aynı yıl 2 milyon Euro'ya Manisa'dan alınan Selçuk İnan ise 46 mücadelede 4 gol, 10 asistlik bir performans sergilemiş durumda.

Trabzonspor'da en çok eleştirilen futbolcuların başında Gökhan Ünal geliyor. Trabzonspor forvetleri geçtiğimiz sezondan bu yana bekleneni bir türlü veremedi ve taraftarlar tarafından sürekli tepki alıyorlar. Umut Bulut takıma geldiğinde beklentiler çok büyük değildi ama Gökhan Ünal çok büyük bir transfer olmuştu. Bu futbolcunun adı üç büyüklerle geçerken bir anda Trabzonspor sahneye çıktı ve 5 milyon avro gibi bir rakama bu transferi gerçekleştirdi. Ülkemizde oluşan transfer ücretleri dengesizlikleri yüzünden değerlerinden çok daha büyük paralara transfer olan futbolcular bazen beklentilerin altında kalabiliyorlar. Gökhan Ünal'ı Kayserispor'da oynarken Galatasaray ısrarla istemişti ama o zamanlar Kayserispor'un politikası gereği sürekli olumsuz cevap aldı. Hatta Kayserispor bilboard'lar falan hazırlamıştı. Gökhan Ünal öncelikle iyi bir forvet oyuncusu diyebileceğim bir isim. Trabzonspor'da bu özelliğini pek gösteremese de iyi bir bitirici diyebilirim. Ayrıca güçlü futbolcu, iyi şut atabiliyor, hava toplarına hakim yani ideal bir santrafor tanımını alan bir futbolcu. Yalnız Trabzonspor'un sisteminde kendini yeterince ifade edemedi ve Umut Bulut'la birlikte birbirlerini baltalarcasına performanslar gösteriyorlar. Galatasaray'ın santrafor konusunda sıkıntı yaşadığ bir gerçek. Sezona Baros ve Nonda ile girdik ama Baros'un sakatlığında elde sadece Nonda kaldı. Olmadık bir bonservis bedeli istenmeyecekse Gökhan Ünal transferine olumlu bakabilirim. Sonuçta kadroda çok iyi bir alternatif olacaktır.

Günümüz futbolunda oyunun iki yönünü oynayabilen orta sahaların önemi oldukça arttı. Özellikle Rijkaard'ın sisteminde orta sahada oynayan futbolcular mutlaka oyunun iki yönüne hakim olmak zorundalar. Kadromuz çok geniş bir orta saha alternatifine sahip olmasına karşı bazı futbolcularımızın ofansif yönü çok eksik. Oyunun iki yönünü Ayhan oynuyor diyoruz ama onun da futbolu sürekli geriye gidiyor. Barış Özbek bazen olmadık işler yapıyor. Mehmet Topal'ın ise hücum aksiyonu yok. Selçuk İnan transferi bu anlamda isabetli olabilir. Selçuk İnan geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla büyük beğeni topladı, bu sezona da iyi başladı ama sonrasında Hugo Bross'un gözünden düştü. Trabzonspor'un yaşadığı düşüşle beraber bu takımda oynayan çoğu futbolcuda futbol olarak geriye gidiyor, performans olarak kendilerini gösteremiyorlar. Selçuk İnan oyunun iki yönünü oynayabilen iyi bir orta saha futbolcusu. Uzaktan attığı şutlar dışında pek ekstrası yok ama Mustafa Sarp'ta transfer olduğudna müthiş bir futbolcu değildi. Yani Selçuk İnan, Rijkaard'ın işlemesi sonucu futbol olarak çok değişebilecek futbolculardan birisi olabilir.

Bu iki transfer haberi doğru mudur yanlış mıdır bilmiyorum ama yazmak istedim. İki tane beğendiğim futbolcunun adının Galatasaray'la anıldığını görünce dayanamadım. Belki de bu futbolcular Trabzonspor'da kendilerini tam olarak ifade edemedikleri için böyle bir yazı yazma ihtiyacı duydum. Eğer böyle bir şey gerçek olursa iki futbolcunun bonservisi ne kadar olur bilemiyorum.

1 yorum:

  1. gökhan uygun fiyata alınabilir ama colman yabancı statüsü olmasa cift yönlü oynayabilen iyi sut ceken sağlam bi eleman alınıyorsa onun alınması selcuk'un yerine daha iyi olur kanaatindeyim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir