10 Ocak 2010 Pazar

Ivesa & Burak Yılmaz {Eskişehirspor 0-1 Fenerbahçe}

Bu tip maçlarda benim en garibime giden durum Daum'un asla rotasyon düşünmek istememesidir. Eskişehirspor önemli deplasman olabilir ama insan bari Volkan Babacan'ı oynat diyor. Çünkü bazı Avrupa kulüpleri bunu gelenek haline getirdi. Bu tip maçlarda genelde kupa finaline çıksalar bile yedek kalecilerini oynatıyorlar. Ama bir yandan da düşünüyorum. Bu maçta Volkan Babacan oynasaydı neler yapacaktı diye. Çünkü özellikle ilk yarıda Fenerbahçe'ye maçı getiren ismin Volkan Demirel olduğunu düşünüyorum. Maçın ilk yarısına baktığımızda Eskişehirspor uyguladığı presle birlikte topu pozitif kullanan takım oldu ve Dos Santos'un sol bekte çok kötü olmasından yararlanan Burak Yılmaz'ın sağ kanatta harikalar yaratmasına şahit olduk. Özer'in defansif anlamda fazla yardım etmediği sol kanatta Dos Santos'da yumuşak karın olunca o bölge Eskişehirspor ataklarına ev sahipliği yaptı. Burak Yılmaz kaçırdığı iki golü atsaydı bugün ondan bahsediyor olacaktık ama malesef futbol kazananların oyunu.

Fenerbahçe santrafor dışında maça ideal kadrosuyla çıkmasına rağmen çok fazla etkili olamadı. Ayağa, yerden oynamayı düşündüler ama Eskişehirspor uyguladığı presle Fenerbahçe orta sahasını düşürdü ama Eskişehirspor'un ele geçirdiği toplar büyük tehlikeler yarattı. Fenerbahçe'nin bu sezon temel silahı Emre Belözoğlu, Mehmet Topuz ve Özer Hurmacı'nın gösterdiği performanslar oluyor. Onların iyi futbolu takımın geneline yansıyor ve özellikle Alex'in olumlu hareket etmesini sağlıyor. Bugün orta saha düşünce Fenerbahçe'nin genel olarak kötü oynadığını söylemek mümkün. Takım kötü olunca da Alex'in iyi futbolundan söz edemiyoruz. Ama şöyle bir durum var. Alex'in büyüklüğü de zaten burada geliyor. Maçın kırılma anı şüphesiz Ivesa'nın yaptığı hata oldu. Maç genelinde iyi performans gösteren Ivesa topu ilk hamlede ayağından çıkarmak yerine geveleyince Alex muhteşem bir futbol zekasıyla topu kaptı ve pozisyonun penaltıya gitme sürecini başlatmış oldu. Ivesa'da zaten bu yüzden önde gelen bir kaleci olamıyor. Boyu itibariyle çok önemli işler yapıyor yani bir kaleci olarak boyunu iyi kullanıyor ama bazen olmadık hatalarla karşılaşabiliyoruz.

Eskişehirspor ilk yarıda kurduğu baskıyı, tempoyu fizik olarak düşmeleri nedeniyle devam ettiremeyince ikinci yarıda ortada geçen bir maç izledik. Fenerbahçe öne geçtikten sonra Eskişehirspor'un rakibin üzerine gidecek hali bile kalmamıştı. Buna dayanarak maçın hakkının Eskişehirspor olduğunu ama futbolun kazananların oyunu olduğunu söylemem gerekiyor. Fenerbahçe sabrederek, özellikle ikinci yarıda akıllı oynayarak, panik yapmayarak maçı kazanmış oldu.

1 yorum:

  1. Maçtan aklımda kalan tek şey var; rezalet saha. Öyle rezil bir çim, öyle rezil bir saha yakışmıyor Eksişehir'e.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir