11 Mart 2010 Perşembe

"Olabileceğimin Beşte Biri Bile Olamadım" {Temur Altunhan Röportajı}

Birinci yıl kutlamaları kapsamında söyleşi ağımıza düşürdüğümüz son isim Temur Altunhan oldu. Kim ki o diyenler ve bu isim bana bir yerden tanıdık geliyor diyenler için derhal açıklayalım. Ben pek bilmem, oynamam ama Burak bu işin müdavimlerinden. Diyor ki "CM 03-04'te Temur Altunhan en özel futbolculardan biriydi." Biz de Temur Altunhan şimdi nerede ne yapıyor diye merak ettik çaldık kapısını :) 10 soru sorduk kendisine. İşte Temur Altunhan'a yönelttiğimiz sorular ve aldığımız yanıtlar;

1- Bu özel günde bizi kırmayıp teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkürler. Sizi bilenler biliyor ama bilmeyenler ve yakından tanımak isteyenler için bir soralım. Kimdir Temur Altunhan?

Temur Altunhan; 25 ocak 1981 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunuyum, hala Hacettepe Spor Bilimleri Yüksekokulu'nda okumaktayım. Futbola Ankara Demirspor altyapısında başladım. Sinemadan, arkadaşlarla muhabbetten edip birlikte vakit geçirmekten, kağıt oyunlarından çok hoşlanırım.


2- Futbolculuk kariyerinize değinmemiz gerekirse.. Neler yaptınız, hangi takımlarda ve hangi mevkilerde boy gösterdiniz. Şu andaki durumunuz ve mevkiniz neresi?

Temur Altunhan; Sırasıyla; Ankara Demirspor, Gümüşhane Doğanspor, Yalova, Kırıkkale, Kırşehir, Ankara Demir tekrar, Tarımkredi ve Keçiören Belediye. Her zaman santrafor oynadım. Yalovadayken 2 numara giyiyordum o yüzden bazı kişiler sağ bek oynadığımı düşünüyorlardı ama hep golcü oynadım.


3- Sizi tanıyanlar aslında CM ve FM oyunlarından biliyorlar. Oyunların 03-04 serisinin en önemli futbolcularından birisiydiniz. Özelliklerinizle, Dünya yıldızına dönüşüyordunuz. Benim takımımın da değişmezlerinden birisiydiniz. Sizin için menajerlik oyunları ne ifade ediyor?

Temur Altunhan; Dünya futbolundaki genç ve yetenekli isimleri tanımada yardımcı olan, sempati duyduğu takımları başarıya götürmekte aracı olan oyunlar bunlar. Kurduğun takım senin seçimlerin sonucu iyi ya da kötü sonuçlar alıp güzel bir futbol serüveni yaşamanı sağlıyor. Eğlenceli ve hoş bir uğraş gibi geldi bana..


4- Yine bu oyunlardan devam etmek gerekirse CM 03-04'ün yapımcıları, oyunu oluştururken sizinle görüşüp izlediler mi? Oyunda böyle bir Dünya potansiyeli olduğunuzu öğrenince neler düşündünüz?

Temur Altunhan; Benimle gelip görüşen olmadı. Böyle yüksek potansiyelli bir oyuncu haline dönüşüp bir dünya yıldızı haline gelmem tabii ki gururmu okşadı, hoşuma gitti. Keşke gerçekte de böyle olabilseydi.


5- Günümüzde menajerlik oyunlarından çıkan bazı yıldızlar, önemli takımların kamplarında denenip gözleme tabi tutulabiliyorlar. Sizin için de böyle bir girişim oldu mu?

Temur Altunhan; Menajerlik oyunundan duyulup da hiç izlemeden görmeden bilmeden hiç bir futbolcunun kampa çağrılacağına inanmıyorum. Futbolcu duyulmuştur ve mutlaka bir kaç kere izlenip takibe alınmıştır. Ancak ondan sonra çağrılma olmuştur. Benim için böyle bişey olmadı. Belki de gelip izlediler ama beğenmediler. Bilemezsin :)


6- Bu tarz menajerlik oyunlarında Galatasaray taraftarı da, Beşiktaş taraftarı da, Fenerbahçe taraftarı da sizi takımlarına mutlaka koydular. Bu oyunlarda her takımda bulunmuşsunuzdur sanıyorum. Peki sizin taraftarı olduğunuz takım hangisi öğrenebilir miyiz?

Temur Altunhan; Ben Galatasaray taraftarıyım.


7- Oyun konusu gerçekten çok uzadı, biz gerçek dünyaya dönelim. Futbolculuk dışında nasıl biridir Temur Altunhan? Neler yapar özel hayatında, nelerden hoşlanır?

Temur Altunhan; Tam bir arkadaş delisiyim. Elimden gelen her şeyi yaparım arkadaşlarım için. Onlarla birlikte kağıt oynamak, içmek, eğlenmek dünyanın en keyifli şeyi bana göre. Sinemayı çok seviyorum. Tek başıma gittiğim çok olmuştur mesela... Aileme çok düşkün birisiyim, onlarsız olmaz. Neşeli esprili, kaynatmayı seven bir insanım :))


8- Kariyerinize değinmek gerekirse, futbol hayatınızı nasıl yönlendirmeyi denediniz ve şu anki futbol hayatınızdan memnun musunuz?

Temur Altunhan; Futbolun sadece futbol olmadığı bir gerçek. Bir çok değişik faktör insanın kariyer planlamasını ve hayatını çok farklı şekillerde yönlendiriyor. Olabileceğimin beşte birini bile olamadığımı düşünüyorum. Yanlış tercihler, şansızlıklar ve özellikle de sakatlıklar yüzünden istediğim yerde olamadım futbol yaşantımda. 2 yıl içinde 4 kez diz ameliyatı geçirdim ve hemen ardındanda bileğim kırıldı. Çok daha iyi yerlede olabilirdim ama olmadı :))


9- Bundan sonraki kariyer hedefleriniz nedir? Futbolculukla ilgili neler düşünüyorsunuz ve futbolculuktan sonra yine futboldan devam etmeyi düşünür müsünüz örneğin antrenörlük gibi..

Temur Altunhan; Zaten şu andan Hacettepe'de antrenörlük eğitimi alıyorum. Okul bittikten sonra neler olur bilinmez ama türkiye de hocalık yapmak gerçekten çok zor. Ben 29 yaşındayım. Futbolu bildim bileli piyasda olan hocalar hala hocalık yapıyor ve aralarına başka hiç kimseyi almıyorlar. 30 yıldır hep aynı isimler. Bu yüzden bu isimler varken hocalık zor iş. Ticaretle uğraşabilirim ama bakarsınız okul bitince belki de birinin yanında futbola yeniden merhaba diyebilirim yardımcı antrenör olarak.

10- Son olarak klasik sorumuz, blogumuzu incelediniz mi olumlu ya da olumsuz eleştirilerinizi alabilir miyiz?

Temur Altunhan; Üzgünüm incelemedim.. Ama söz, inceledikten sonra bi dönüş yaparım size. Sportif Cümleler ailesine çok teşekkür ediyorum. Her zaman her konu hakkında yine yazışabilir konuşabiliriz. Kendinize iyi bakın.

32 yorum:

  1. Gayet ciddi ve menejerlik oyunlarını sevenlerden büyük teşekkür alan bir röportaj oldu.

    YanıtlaSil
  2. Bravo diyorum. Nick'imin isim babası ile röportaj beni duygulandırdı.

    YanıtlaSil
  3. Senin nick Temur Altunhan'dan dolayı mı böyle :) Ben ismin sanmıştım.

    YanıtlaSil
  4. Helal olsun size bee... yıllardır bu adamı hayalimde canlandırmaktan bıkmıştım...:):):):

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir röportaj olmuş ben normalde izleme şanşini elde ettim (: bana sorarsaniz yetenekli bir oyuncu ancak kendisininde dediği gibi şanş ondan yana değilmiş belkide böyle olmasi daha iyi oldu zevkle okudum teşekkurler iyi bloglamalar

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten teşekkürler bu güzel röportaj için.Bizlerde CM sevenler olarak hep merak etmişizdir gerçekte nasıl bir futbolcu olduğunu.Futbolculuğu umduğumuz gibi çıkmadı ama; umarım teknik direktör olarak bir kariyer elde eder ve bizleri sevndirir : )

    YanıtlaSil
  7. galatasaray a alınmalı.

    YanıtlaSil
  8. hayatımda ilk defa bir röportajı sonuna kdar okudum :) emeği geçen herkese çok teşekkürler gerçekten çok merak ettiğim bi futbolcuydu sırada kim var todorov mu :D

    YanıtlaSil
  9. way anasını be :D temur abime bak ben her cm 03 04 oynadığımda temur abimi alırım her maç ilk 11 de oynatırım golünüde her maç atar :D

    YanıtlaSil
  10. zahmet edip böyle bi röportaj yaptığınız için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. Vay be! Takımından eksik etmediğim bir futbolcuydu Temur Altunhan. Mükemmel bir röportaj olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Bence de güzel bir röportaj olmuş. yalnız Temur kardeşimiz 30 yaş sendromuna girmiş. 32 yaşını bitirmesine rağmen 29 olduğunu iddaa ediyor, eğer blogdaki arkadaşlar yanlış yazmadılarsa :)

    YanıtlaSil
  13. Röpartaj 2010 un

    YanıtlaSil
  14. Yalnız Mehmet röportaj 2010'da yapılmış yani 3 yıl önce, 29 demesi çok normal :) Bu arada severdik kendilerini, inşallah menajer olarak büyük işler başarır ve ben de desteklerim.

    YanıtlaSil
  15. Çok zevkli okudum röportajı fakat adam 35 yaşına 30 yaşından daha yakın niye öyle demiş acaba

    YanıtlaSil
  16. Harbiden bende hep Fener bahçe kadrosuna alırdım ve hep gol kralı olurdu....şahsen ben kendim de araştırma yaptım..bir antrenör abime bile sordum hatta...tanımadıydı..tavsiye bile etmiştim ciddi olarak. bu arada uğur boralı bile o oyunda kimse tanımazken keşfetmiştim..şimdi bile o oyunda iyi olan birçok oyuncu hakikaten iyi oyuncu olarak sahne aldı sahada...matrix gibi oyundu.....

    YanıtlaSil
  17. Eyt be helal röportajı yapanlar , yaş konusuna gelirsek röportajın yapıldığı sene 2010 yani o zamanki yaşı 29 :) , yasin karaca ile de röportaj yapın lütfen

    YanıtlaSil
  18. Cm oynarken burda olmak ve temur u araştırmak :))
    Rumuz: Sem

    YanıtlaSil
  19. hiç hile yapmadan yalova spor ile 4 sezon şampiyon birde uefa kupası aldım temur, ilkay margıçlı, gökhan şenol, tahir alegöz, sedat akçay ile

    YanıtlaSil
  20. temur altunhan efsanesine biz yeni nesil fmciler yetişemedik onu transfer edemedik,fakat ismini hep duyduk,bizden sonraki oynayan nesilde bol bol duyacak bence.

    YanıtlaSil
  21. selam olsun tüm Cm'cilere.. Cm oynayan adam özel adamdır, adamın hammadesidir.

    YanıtlaSil
  22. Suan cm 3/4 oynuyorum reale karsi 2 golu var :)

    YanıtlaSil
  23. efsaneler unutulmaz temur altunhan ölümsüzdür. Ne oyundu ama cm 03 04 her takımımın bankosuydu temur altunhan. Cm 03 04 gibi bir oyun daha yapılmadı bambaşkaydı o oyun

    YanıtlaSil
  24. Allah razı olsun röportajı yapanlardan. Gerçekten çok mutlu oldum. Adamsın Temur. yerin ayrıdır bizde. Sağlıklı kal, mutlu ol.

    YanıtlaSil
  25. efsanenin dogum günü bugün !

    YanıtlaSil
  26. Vay be yıllar sonra Temur Altunhan ile röportaj, keşke cm de ki gibi olsaydı kariyeri ama nasip herşey yazılım gibi olmuyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir