
Fatih Terim'in üçüncü gelişi farklı bir durum. Malesef Fatih Terim için büyük önyargılar var. Kafalarda yine Terim'in eskiye dönük, astığım astık, kestiğim kestik modunda olduğu fikri var. Bunu Ünal Aysal'da dile getirdi, böyle bir önyargı içerisinde olduğunu. Ama durum farklı, Canaydın dönemindeki yanlışlarla bugünkü tabloyu karşılaştırmamak gerekiyor. Doğru bir yapıyla beraber Terim'in arkasının çok güçlü olduğunu düşünüyorum ve bu enkaz denizinde de Terim'den başka bir çıkış yolu olduğunu da düşünmüyorum.
Terim'i getirmek ise 2000'lere dönüş yolu olmasından ziyade önümüzü daha sağlıklı görebilmek amaçlı. Ama yardımcılarını gördükten sonra 2000'lere dönüş izlerini görmeye başladık.

Çünkü Ümit Davala'ya bir vefasızlık yaptık, Skibbe döneminde tabii. Durduk yere kendisi ile yollar ayrıldı. Amaç ise Skibbe'nin elini kolunu bağlamaktı. Ben olsam yardımcılarımın kovulduğu bir yerde istifayı vermiştim tabii ama Skibbe yoluna ne olursa olsun devam etti. Olan ise Ümit Davala'ya oldu tabii. Bu yüzden onun dönüşüne sevindim. Hem futbolcu olarak, hem de teknik direktör olarak Galatasaray'da da çalışması çok büyük bir avantaj olacak.

Vedat İnceefe'nin ise teknik direktörlük deneyimi var. Belki futbolculuk döneminde olmazsa olmaz bir futbolcu olamaması kafamızda önyargı oluşturuyor. Popescu deselerdi Terim'in yardımcısı şu an farklı şeyler konuşuyorduk, tıpkı Taffarel için konuşacağımız gibi. Ama Vedat İnceefe'nin deneyiminin olması iyi bir hamle gibi geliyor gözüme. Duyduğuma göre de A2 takımı ona emanet edilecekmiş. Eğer Tugay Kerimoğlu altyapının başında kalmaya devam ederse onun altında çalışacak demek bu.
Son olarak ise Taffarel. O bizim için bir ilah, öyle bir kaleci görmedik biz. Hala Taffarel ismini konuşup duruyoruz, her kalecide onu arıyoruz. Onun dönüşü ise bu açıdan önemli. Artık bizler Taffarel'i aramayı bırakacağız, Taffarel kendisini bulmaya çalışacak. Mesela Ufuk Ceylan eğer kalacaksa ya da diğer genç kalecilerimiz için Taffarel müthiş bir şans. Ayrıca Terim'in yanında 2. adam olabilme ağırlığını kaldırabilecek bir isim lazımdı, bu da Taffarel olabilir. Kaleci antrenörü olarak görülse bile Taffarel'den yararlanabilecek birçok durum var.
Genel olarak baktığımda fikrim olumlu. Özellikle de Hakan Ünsal isminin antrenör listesinde olmadığını öğrendikten sonra. Tabii bu ekibe ABD'li kondüsyoner Scott Piri'nin de olacağını söylemek lazım ama yine de gözlerim Terim'in yanında bir 2. adam arıyor. Terim'in buna ihtiyacı yok denebilir ya da Terim güçlü teknik adamlarla çalışmaz düşüncesi doğmuş olabilir ama böyle bir isim şart olabilir, bunu da ilerleyen zamanda görürüz. Şimdilik diyebileceğim, Terim'in 2. Milli Takım macerasına başlerken yaptığı tüm yaş gruplarındaki teknik adam değişimini Galatasaray'da da uygulamak istemesidir ve kendinden sonraki sistemi de kurma düşüncesi. 2000'lere dönüş bir anlamda kötü, geçmişe saplanmak ama işin başında Fatih Terim olduğundan farklı düşünüyorum.
Bazi haber sitelerinde Hakan ünsal ismi geçiyor bazilarinda ümit davala ismi var yardimcilarin ismi bir muamma herhalde.Benim gönlümden geçen yardimci ismide Emre A$ik ôrnek gôsterilecek bir GSli varsa bence o Emre olmali
YanıtlaSilhakan ünsal ı tekrar bu kulübe sokmak tam bir vatan hainliği olur. bu olduğu takdirde umarım fener bi kez daha 6 çeker.
YanıtlaSiltugay kerimoğlu da yer bulur buralarda inşallah. tugay gibi birisini kayıp etmek kötü olur
YanıtlaSil