2 Şubat 2012 Perşembe

Theofanis Gekas

Yeni teknik direktörün getirdiği bir hava daima olur. Samsunspor için de bu havadan söz etmek mümkün, çünkü IBB maçında oynanan futbolla bu futbol arasında dağlar var. Ben imkansıza yakın olarak görüyordum Samsunspor'un şansını, hala da az görüyorum ama futbol bu imkansızlıkların aşıldığı bir spor. Beşiktaş haricinde büyük maçlarını atlatan Samsunspor için de hala bir umut var demek mümkün. Aslında benim çekincem üst tarafta bulunan takımların sürekli kazanması ama Mersin İdman Yurdu veya Manisaspor gibi takımlar sürekli bir düşüş içerisinde ve Samsunspor'un da bu kazanma trendini yakalaması durumunda bir ihtimali daha var.

Teknik direktörün getirdiği hava diyoruz geçici olabilir diyoruz ama Gekas'ın getirdiği hava çok başka birşey. 4 maçta 6 gol gibi bir rakam var elde ve takımı da tek başına getirdiği hava ortada. Topla buluştuğunda kendi pozisyonunu yaratıyor, bir yerden çıkıyor ve golünü atıyor. Bunun dışında onu savunma yaparken ya da futbolun başka boyutlarında göremiyoruz, çıkıyor ve atıyor. Bu da gol sorunu yaşayan Samsunspor'a büyük bir nimet oldu tabii. Ligin ilk haftasından bu yana üç golü bir arada göremeyen Samsunspor bir anda Fenerbahçe'ye üç gol attı, hatta dört olabilirdi ama Gekas'dan beklenmeyen bir gol kaçtı. Dört golün destanını da yazabilirdik yani.

Fenerbahçe'nin deplasman fobisinden öte iyi oyun yönünde bir istikrarsızlığı var. Sürekli çıkışta olan bir Stoch ama maç içerisinde büyük dengesizlikler yaşayabilen bir Fenerbahçe. Mersin İdman Yurdu maçı mesela, ilk yarıdaki muhteşem futbol ama ikinci yarıda bir o kadar muhteşem olmayan görüntü gibi. Bu iniş çıkışları sık yaşıyorlar, Samsunspor karşısında da yaşadıkları bu aslında. 1-0'ı erken buldular, devamında maç 1-1 olana kadar kayboldular ve skor berabere geldiğinde maçı kazanmaları gerektiğini hatırlayarak işin hücum boyutuna geçtiler. Ama Gekas faktörü burada ortaya çıkıyor işte, 2-1'den sonra tamamen bir Samsunspor üstünlüğü ve gelen galibiyet.

Ek olarak söylemek isterim, Gekas destanı yazıyoruz ama katsayı farkını göz önüne alırsak mini bir Serdar Özkan destanı da yazmak mümkün. Belki de kariyerinin en iyi dönemini geçiriyor ve 12. adamlığı şu ana kadar mükemmel yaptı. Oyuna sonradan girdiği her maç hareketlendiriyor takımı, hücumda tutuyor, bir anda kreatif bir etki yaratıyor. İkinci golde de Gekas'a asisti yapan o oldu. Gekas, arkasında oynayan iyi hücumcularla daha etkili olacak aslında. Bütün hücum yükünü tek başına sırtında tutmak yerine, ona uygun pozisyonları hazırlayan futbolcularla çok daha etkili olabileceğini söylemek lazım. Selim Teber'i bekliyorum hala ısrarla, tam onun ilacı. Ya da Uğur Boral, Murat Yıldırım ve Serdar Özkan'ın kanatlarda göstereceği etkiyi. Serdar Özkan bunu gösteriyor ama Uğur Boral ve Murat Yıldırım cephesinden beklediğim daha fazlası.

3 yorum:

  1. 3.gol serbest vuruş asist yine Serdar'dan.

    YanıtlaSil
  2. manisa ve ibb maçlarında dominguez ve kemale de ortayı o kesmişti SERDAR ÖZKAN <3

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir