29 Haziran 2012 Cuma

Yattara & Bursaspor, Yeniden Buradayım Mesajı

Yabancı bir futbolcusunuz ve aynı takımda 8 yıl boyunca forma giyiyorsunuz. Ülkemizin pek de alışık olmadığı bir durum, aklıma ilk gelen Fenerbahçeli Alex işte. Bir de Yattara vardı. Takımın kaptanlığından, Trabzon'un kutsalı 61 numaralı formaya kadar yükseldi Yattara. Giderken de nasıl ayrıldığını hatırlayın, işte bu kadar Trabzon'a ve Türkiye'ye bağlı bir futbolcuydu.

Vade olayı var ama, kim olursanız olun vadeniz dolduğunda ayrılıyorsunuz. Yattara uzatmaları oynuyordu aslında Trabzonspor'da, takımda bayrak futbolculuğa doğru attığı adımlar onu takımda tutuyordu ama bir yerde ayrılık yaşanacaktı, yaşandı da ve Yattara'nın Katar günleri başladı. Bu Katarlılar da teknik futbolcuları çok seviyorlar, adamların kreatif futbolcular için yapamayacağı birşey yok gibi, özellikle de ülkemizi iyi sömürdüler bu anlamda. Keita, Yattara, Delgado, Tabata, Jaja gibi isimler ilk aklıma gelenler.

Gelelim işin realitesine. Yattara'yı hepimiz biliriz, nasıl yetenekli bir futbolcu olduğunu. İstikrarsız bir adamdı aslında, bir sezonu müthiş geçirdiği dediğim dönemler az olmuştur, yandı söndü gibi sezonlar izletti bizlere ama yandığı anlarda da onun kalitesi bir başka oldu. Tek başına maçın seyrini değiştirebilecek kudrete sahip bir futbolcuydu diyeyim, işi özetlemiş olurum. Ama sıkıntı şu, uzun sakatlıklar yaşadı o da, formsuz dönemleri çok oldu ve her geri dönüşünde biraz daha kaybetti.

Trabzonspor'daki son sezonunu hatırlıyorum da, her maçın kurtarıcı misali oyuna giren ismiydi ama kurtardığı maç yoktu, yaşadığı yetenek erezyonu inanılmazdı. Gitmesinin nedeni de budur, yoksa daha önceki dönemlerde de Katar gündemine geldi, fiyatta dahi anlaşıldı ama gidemedi. En sonunda Trabzonspor onu gözden çıkarmak durumunda kaldı ama ne olursa olsun aynı takımda sekiz yıl geçirmek, kaptanlık yapmak, 61 numarayı almak, bildiğin tabu olmaktır.

İşin realitesi farklı ama yetenek erezyonuna uğradı dediğim gibi. Katar günlerini pek de takip edemedim ama orada da tutunabildiğini düşünmüyorum. Çünkü geçtiğimiz sezonun devre arası transfer döneminde de takımlarımızın gündemine geliyordu ama işin sonunda Bursaspor'la anlaşacak deseler asla aklıma gelmezdi. Çünkü Yattara'nın elle tutulacak bir tarafının kaldığını düşünmüyorum, Bursaspor Yattara açısından çok büyük bir kapı.

Şöyle bir avantaj var, Ocak ayından itibaren Yattara yerli statüsünde oynayabilecek. Bu da ne olursa olsun rotasyonda büyük bir nimet demek. Trabzonspor'daki son dönemi gibi, sonradan oyuna alırsınız, 1-2 hareket yapmasını beklersiniz, taraftarı heyecanlandırırsınız gibi unsurlar. Bunun dışında Yattara ne yapar, ne eder kestiremiyorum. Büyük fedakarlıklar yapmış, futbol oynamaya geliyorum izlenimini vermiş ve Bursaspor'un radarına bu sayede girmiş. Bu mühim ama futbol bu, açıklamalarla bir yere gelinmiyor.

Ertuğrul Sağlam'ın da önce ilgilenmiyoruz demesi, 2 gün sonrasında Yattara'nın imza atması da diğer garip olay. Yönetim transferi de diyebiliriz buna ama benim anlam veremediğim bir hamle oldu bu. İnşallah yanılırım, Yattara bize eski günlerden pasajlar sunar umarım ama sanmıyorum yarar sağlayacağını.

Edit: Yattara Mersin İdman Yurdu ile bir senelik sözleşme imzaladı, Stancu misali atılan bir çalım daha.

1 yorum:

  1. düşüncelerinize saygı duyarım Burak bey fakat bir Bursasporlu olarak ben Yattara'nın takımımıza maximum verimi sağlayabileceğini düşünüyorum..umarım eski sorumsuz, disiplinsiz tavırlarını görmeyiz artık.. konuşmalarına bakılırsa futbolu özlediği belli oluyor.. son yıllarda aksayan sağ kanadımız için olumlu bir transfer bence.. dinamik yapısı sayesinde yaş konusunda problem olacağını sanmıyorum.. estetik futbolu ile futbolseverleri yine heyecanlandıracağı ümidindeyim..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir