29 Temmuz 2012 Pazar

Diego Ribas?

Çilekle imtihan devam ediyor. Korkum şu, olası bu tip bir transferin tüm sistemi bozması. İsteğim ise şu, Melo ve belki bir sol bek transferiyle beraber transferin kapanması. Ama transfer konusundaki agresiflik tüm hızıyla devam ediyor gibi.

Her transfer haberi de kesin doğru diyemeyiz ama transfer döneminde agresif olan, çok büyük paralar harcayan takımlar futbolcu menajerlerinin gözdesidir. Çok önemli futbolcular önerilir, bu futbolcular bir anda ilgi sahasına girerler derken transfer hattı böyle yol alır. Taiwo ve Adriano gibi isimleri de duyduk sol bek için mesela, bu isimler de menajer önerisiydi bana göre. Diego'nun olayı da buna benziyor.

Normal şartlarda Diego'ya kimse hayır demez. Fenerbahçe'nin Alex'i var, bizim de Diego'muz olsun mantığı bile işleyebilir hatta. Ama 10 numaralı düzenlerin geçmiş yıllarda, hatta Hagi'nin sonrasında Galatasaray'a pek yaramadığını söyleyelim. Gerets'le gelen şampiyonlukta da 10 numaralı bir düzen yoktu, Kalli döneminde de Lincoln'den ne kadar faydalanıldı tartışılır ve son şampiyonlukta da 4-4-2'nin faydasını görmüştük.

Yine 4-4-2 oynar Galatasaray. Kanatlara yatırım yapıldı bu anlamda, Hamit Altıntop ve Amrabat gibi transferler geldi. İlk 11 adına ihtiyaç duyulan üç şey vardı zaten. Bitirici bir forvet, iki tane de kanat oyuncusu. Galatasaray bu nokta atışlarını da yaptı, alternatif anlamında da derin bir kadro kurmanın eşiğinde hala. Belki bir sol bek transferi diyoruz mesela, geldiğimiz nokta budur transferde.

Hagi, Selçuk İnan'ın önünde etkili bir 10 numara oynarsa Galatasaray için çok daha iyi olur gibi bir görüş bildirdi, hatta Fatih Terim de bu tarz isimleri çok sever ama benim düşüncem sistem değişikliğinden yana değil. Olursa 4-3-3 olur diyordum, Hamit Altıntop - Selçuk İnan ve Melo ile oluşan bir orta saha düzeni misali. Ama hazırlık maçlarındaki görüntü 4-4-2'nin devamı ama olası bir Diego transferinde ya da buna benzer bir 10 numara hamlesinde tüm düzen bozulur, baştan bir sistem kurmak zorunda kalırsınız.

Fatih Terim istiyorsa bir bildiği vardır mantığı her zaman geçerli bir mantık ama ben Selçuk İnan'ın önünde oynayacak bir Diego'nun Selçuk İnan'ı çok aktif kılmayacağını düşünüyorum ve Trabzonspor'daki günlerine götürür onu. Trabzonspor'daki günlerinde Selçuk İnan kendisini kanıtladı ve değerli kıldı ama Galatasaray'da geçirdiği bir sezonda da o günlerinin fazlasıyla üstüne çıktı, daha da değerli bir konuma geçti.

Bu yüzden de kendimizi çilekle sınamadan önümüze bakalım. Riske, macerayai kumara gerek yok. Geçen sezon oynadık o kumarları ve çoğunda da istediğimizi aldık ama bu sezon kumardan ziyade nokta atışı sezonu, eksiklerimiz belli, bunları kapattık, zaten elimizde sağlam bir iskelet mevcut ve Melo'yu da transfer ederek önümüze sağlıklı bir şekilde bakalım.

Melo demişken şuna da bir ek yapayım. Sürekli tatil fotoğraflarıyla Melo'yu değerlendiriyoruz ve onun hazır olmadığından bahsediyoruz ama durum farklı bence. Geçtiğimiz sezonda da tatilden aldık Melo'yu, takıma geç katıldı, uyum sorunu falan derken Melo'nun katkı vermesi çok da uzun sürmedi. Bu sefer uyum sorunu gibi bir derdi de olmayacak, o bir iç transfer gibi. Ayrıca en önemli özelliği fizik güç olan bir futbolcu mutlaka kendisine bakıyordur. O tatil fotoğraflarının ardında bilmediğimiz şeyler var, Melo geldiğinde bunu göreceğiz zaten.

3 yorum:

  1. olası diego transferinin takımın ahengini bozacağını düşünüyorum.melo pastanın çileği olur.birde ilk 11 kalitesinde bir sol bek yeterli.aksi macera olur.umarım böyle bir yanlışa düşmeyiz.maliyetide ekstra külfet.gerek yok.

    YanıtlaSil
  2. aynı fikirdeyim. melo artı iyi bir yabancı sol bek alıp, son olarak da kadroyu sadeleştirme hamleleri ile transferi bititmek en mantıklısı. sol bek haricinden her bölgenin gayet kaliteli yedekleri bile varken diego ve türevi adamlar sadece kafa karışıklığı ve bolca maliyet yaratır. elimizde riera ve baros gibi yüksek maliyetli işe yaramayan iki oyuncudan nasıl kurtulacağız diye düşünürken; bir de Diego gibi gittiği hiçbir takımda dikiş tutturamamış sorunlu birini niye alalmım? yaratıcılık, bitiricilik ve duran konusunda belki geçen sezon sıkıntı varken gelse iş yapardı ama şu anda bütün bunları yapacak oyuncularımız mevcut.
    bundan sonra iyi bir hazırlık dönemi ile birlikte lige bomba gibi girip şampiyonlar ligine kadar takımın form düzeyini en üst seviyeye çıkartmamız lazım.

    YanıtlaSil
  3. bence çilek riera ve barosun para vermeden gönderilmesidir.bir de bonservis olursa ne ala..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir